What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

Στα χέρια Καδή το πόρισμα για τους «ενόχους» του Υπουργείου για το φιάσκο - «Ανθρώπινο λάθος» πίσω από τη διαρροή [vid]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2017 | 18:26
Πρώτη δημοσίευση: 14.11.2017 | 09:19
     

- Από νωρίς λειτουργός στον Υπ. Παιδείας για να επιδώσει το πόρισμα για το φιάσκο των εξετάσεων
- Τί και ποιούς δείχνει το πόρισμα για την "γκάφα" που κηλίδωσε τον θεσμό των εξετάσεων στους εκπαιδευτικούς
- Το πόρισμα "βλέπει" ανθρώπινο λάθος πίσω από τη διαρροή των εξεταστικών δοκιμίων
- Ο Υπουργός Παιδείας καταγγέλλει σκόπιμες διαρροές - "μαϊμού" για υπόσκαψη της μεταρρύθμισης
- Επίκειται εντός των επόμενων ημερών η παράδοση και του πορίσματος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
- Πειθαρχικές έρευνες εις βάρος λειτουργών από την Ελεγκτική Υπηρεσία για άλλα ζητήματα
- Και σήμερα κινητοποίηση συμβασιούχων εκπαιδευτικών στις 15:30 για κατοχύρωση της 30μηνης υπηρεσίας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής παρέλαβε σήμερα το πρωί από την ερευνώντα λειτουργό το πόρισμα της διοικητικής έρευνας σε σχέση με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου των εξεταστικών δοκιμίων πριν από την έναρξη των εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην εκπαίδευση. 


Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η πρόωρη δημοσιοποίηση των εξεταστικών θεμάτων της 6ης Νοεμβρίου αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο οφείλεται σε λανθασμένη και παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού καθώς και σε ενέργειες ή/και παραλείψεις άλλων λειτουργών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος παρέλαβε το πρωί το σχετικό πόρισμα της διοικητικής έρευνας για το θέμα.
Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας:
 
Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καδής είπε ότι «με βάση της διοικητική έρευνα διαφαίνεται ότι οι πιο πάνω λειτουργοί ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα».
Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ από το ΡΙΚ με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας:
«Από τα πορίσματα της διοικητικής έρευνας είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες ή/και παραλείψεις των λειτουργών έγιναν μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα και όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ομαλά», είπε.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρόσθεσε, «θα καταθέσει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για ορισμό ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού για έναρξη της διαδικασίας της πειθαρχικής έρευνας για τους λειτουργούς που ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα».

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο «αποστέλλει σήμερα τη διοικητική έρευνα στη Νομική Υπηρεσία, ζητώντας να ενημερωθεί άμεσα από τον Γενικό Εισαγγελέα, κατά πόσο με βάση τα πορίσματα της προκύπτει ευρύτερα θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων για να μην υπάρχουν καθόλου σκιές ως προς τη διαδικασία που έχουν ακολουθηθεί».

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας «παραμένει προσηλωμένο στην επιτυχή εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών στα θέματα παιδείας, όπως άλλωστε αναμένει και η κοινωνία».
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει περιθώριο παρορμητισμού σε μια τέτοια διαδικασία, ο Υπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είναι απαράδεκτο λάθος το οποίο όμως οφείλεται σε μια απερισκεψία, σε ένα παρορμητισμό ο οποίος καταγράφηκε μέσα στην έκθεση. Το ότι προέρχεται από παρορμητισμό δεν σημαίνει ότι το λάθος δεν ήταν σοβαρό, απαράδεκτο, τραγικό θα έλεγα διότι προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση».

«Από εκεί και πέρα αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι αυτό το λάθος έγινε μόνο τη μια από τις επτά μέρες και δεν πρέπει να τίθεται εν αμφιβόλω η όλη διαδικασία γι’΄αυτό και με την επανάληψη των εξετάσεων που είχαν προγραμματιστεί εκείνη την ημέρα την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο θεωρούμε ότι το θέμα θα λήξει οριστικά».
Ερωτηθείς σχετικά με το μάθημα της λογοθεραπείας, ο κ. Καδής είπε ότι « από περισσότερες από μια πηγές, από ένα Πρόεδρο Κόμματος της αντιπολίτευσης και από ένα ΜΜΕ, εκφράστηκε ο προβληματισμός ότι ήρθαν στα χέρια τους τα θέματα του μαθήματος της λογοθεραπείας πριν από την εξέταση».

«Όταν ερευνήσαμε αυτό το περιστατικό φάνηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν παραπλανητικές οι πληροφορίες, τα θέματα που μας είχαν δοθεί από αυτές τις πηγές ήταν εντελώς διαφορετικά και δεν είχαν καμία σχέση με τα θέματα των εξετάσεων και φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν να υποσκάψουν τη διαδικασία, κάποιοι θέλουν να μην εφαρμοστεί αυτή η σημαντική καινοτομία και μεταρρύθμιση που περιμένει η κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες», σημείωσε.
Ερωτηθείς ποίοι είναι αυτοί, ο Υπουργός είπε ότι «είναι αυτοί που βολεύονταν όλα αυτά τα χρόνια…και περίμεναν να μπουν στην εκπαίδευση με τη σειρά και όχι με τα προσόντα, τις δεξιότητες, τις ικανότητες, της γνώσεις και την εμπειρία τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «ακούστηκαν πολλά για όλη αυτή τη διαδικασία. Κάποια έχουν ήδη καταρριφθεί, για κάποια αναμένουμε τη θέση του Γενικού Ελεγκτή. Ακούστηκε για παράδειγμα επανειλημμένα από βουλευτή του ΑΚΕΛ ότι η σύζυγος θεματοθέτη συμμετείχε στις εξετάσεις. Όταν διερευνήθηκε αυτή η πληροφορία φάνηκε ότι δεν υπήρχε στο αρχείο μας τέτοιος θεματοθέτης».

«Άρα, θα αναμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να είστε βέβαιοι ότι αν υπάρχουν και από αυτή την έρευνα ευθύνες αυτές θα αποδοθούν και θα δούμε εάν και πώς επηρεάζεται ευρύτερα η διαδικασία», πρόσθεσε. «Θα δούμε τι θα μας πει ο Γενικός Ελεγκτής και αναλόγως θα δράσουμε. Ήδη πάντως, με βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα έχουν διαταχθεί πειθαρχικές έρευνες σε βάρος κάποιων λειτουργών, όχι όμως σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών αλλά σε σχέση με τη μη εξασφάλιση άδειας για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ένα θέμα είναι άσχετο με το άλλο», κατέληξε ο Υπουργός.

Στο μεταξύ στις 15.30 κινητοποίηση έξω από τη Βουλή και στη συνέχεια πορεία προς τα γραφεία του ΔΗΣΥ στην Πινδάρου θα πραγματοποιήσουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί με αντικείμενο της κατοχύρωσης της 30μηνης υπηρεσίας στη δημόσια υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξέταση εκπαιδευτικών: Διαρροή-μαϊμού για το δοκίμιο Λογοθεραπείας - Αποκαλύψεις Καδή

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Κωνσταντίνα Ευριπίδου: Το post με τα υπονοούμενα για όσους ψαχουλεύουν τις ζωές των άλλων
  2. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  3. «Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας
  4. Παμπορίδης για την Έκθεση-«κόλαφο» από Μιχαηλίδη για το ΓΝΛ: «Καταδεικνύεται η ανεπάρκεια του συστήματος» [vid]
  5. Ασαφής η εικόνα για την τραγωδία με το νεκρό ζεύγος στην Αγ. Θέκλα και μετά την νεκροψία - Αναμένονται οι τοξικολογικές
  6. «Συγκαλυμμένες αλλά απροκάλυπτες απειλές προς εργαζομένους στα ΚΙΕ από Υπουργείο Παιδείας»