What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

Οι απαντήσεις Ν. Παπαδόπουλου μετά τον πολιτικό σάλο που ξέσπασε για Σιζόπουλο και ΔΔΟ [vid]

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2017 | 14:18
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2017 | 09:56
     

- Είναι διαπιστωμένες και σαφείς οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν Ν. Παπαδόπουλο
- Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει λόγο συμφωνία "Ενδιάμεσου" στο πλαίσιο της «Νέας Στρατηγικής» για το Κυπριακό
- Ο κ. Σιζόπουλος είχε αναφέρει ότι ο υποψήφιος που στηρίζει συμφωνεί πως "η ΔΔΟ είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης"
- Ο υποψήφιος του "Ενδιάμεσου" κάνει λόγο για διαστρέβλωση των όσων εννοούσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος
- Πρόεδρος ΔΗΚΟ: "Εμείς δεν παίρνουμε μαθήματα από αυτούς που χλεύαζαν το Σπύρο Κυπριανού..."

Ο κ. Παπαδόπουλος μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της ΔΔΟ αναφέρει πως είναι γνωστές εδώ και καιρό οι θέσεις τόσο της ΕΔΕΚ (η οποία τάσσεται κατά της ΔΔΟ), καθώς και των υπολοίπων κομμάτων που υποστηρίζουν υποψηφιότητά του στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, ωστόσο προσέθεσε πως όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει «τη Νέα Στρατηγική» για την επίλυση του Κυπριακού η οποία καθορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων αλλά και τη στρατηγική για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα του ΣΙΓΜΑ», καθώς έχει ξεσπάσει πολιτικός σάλος από τη πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος και ανέφερε πως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου. Αυτό όμως που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο κ. Σιζόπουλος ισχυρίστηκε πως "ο υποψήφιος που στηρίζει συμφωνεί με αυτή την άποψη", την ώρα που το ΔΗΚΟ, επισήμως τουλάχιστον, τάσσεται υπέρ της ΔΔΟ, ωστόσο σε άλλο πλαίσιο διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος, περνόντας στην αντεπίθεση ανέφερε πως «Είμαστε οι μόνοι που έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της λύσης, αλλά και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε», επισήμανε και διερωτήθηκε πότε θα ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για αισχρή διαστρέβλωση των θέσεών του και επανέλαβε την άποψη ότι το πρόβλημα δεν είναι το πολιτειακό σύστημα, αλλά το περιεχόμενο που έχουν προσδώσει οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στην ΔΔΟ. Επιπροσθέτως ανέφερε πως «Δεν έχω αλλεργία με την Ομοσπονδία. Μακάρι το περιεχόμενο να είναι σωστό και το πολιτειακό σύστημα να το συμφωνήσουμε και να το ονομάσουμε Ομοσπονδία. Μακάρι να εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις που εμείς έχουμε καθορίσει στη "Νέα Στρατηγική". Το περιεχόμενο για εμάς υπάρχει και καταγράφεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου», είπε κα πρόσθεσε ότι αυτές οι θέσεις πρέπει να τύχουν υπεράσπισης.

Στο σχόλιο ότι η Νέα στρατηγική «αφήνει παραθυράκια» ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας ότι το πρόγραμμα ουσιαστικά «βάζει στη σειρά» το περιεχόμενο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.

«Αντιστρέφω το ερώτημα: ποιο είναι το περιεχόμενο της ΔΔΟ; Είναι το Σχέδιο Ανάν το οποίο απέρριψε ακόμα και το ΑΚΕΛ; Η ΔΔΟ είναι η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, η αριθμητική ισότητα, η παραμονή όλων των εποίκων, τα επεμβατικά δικαιώματα; Αν αυτό είναι το περιεχόμενο, φυσικά και δεν το αποδεχόμαστε και θεωρώ ότι αυτό είναι που θεωρούσε ο Μαρίνος Σοζόπουλος».

Τόνισε δε ότι ο Σπύρος Κυπριανού στην τελευταία του ομιλία είχε εκφράσει την άποψη ότι «δεν πρέπει να μετατρέψουμε τον ύστατό μας συμβιβασμό που είναι η Ομοσπονδία σε λάβαρο του αγώνα μας».

Όπως είπε «αυτοί που σήμερα μας παραδίδουν μαθήματα για τις παραδοσιακές θέσεις του ΔΗΚΟ, είναι αυτοί που χλεύαζαν τον Σπύρο Κυπριανού για την πολιτική της πρόταξης. Εμείς δεν παίρνουμε μαθήματα από αυτούς».

Δείτε τις δηλώσεις Ν. Παπαδόπουλου στο Σίγμα:


Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για ΔΔΟ και Παπαδόπουλο

Οφείλει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους ο κ.Ν.Παπαδόπουλος: είναι πολιτική του είναι ο τερματισμός των διαπραγματεύσεων, όπως βεβαιώνει ο κ.Σιζόπουλος ή τελικά ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και λοιποί έχουν εντελώς διαφορετικές πολιτικές μεταξύ τους;Περιμένουμε τον κ.Ν.Παπαδόπουλο να διευκρινήσει και να εξηγήσει στο εκλογικό σώμα εάν η θέση που του αποδίδει ο εκ των βασικών συνεργατών του πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ.Μ.Σιζόπουλος ισχύει.
Πρόκειται για το κυριότερο ίσως θέμα της προεκλογικής εκστρατείας και θα ήταν καλά να εξηγήσει ο κ.Παπαδόπουλος στους ψηφοφόρους εάν, όπως διευκρίνησε ο κ.Σιζόπουλος, πρόθεσή του είναι να εγκαταλείψουμε το πλαίσιο και τις παραμέτρους των Η.Ε., δηλαδή και την ίδια τη διαπραγμάτευση.
Διότι είναι πολύ καλά γνωστό ότι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των ψηφισμάτων των Η.Ε. Από την ώρα που, όπως είπε ο κ.Σιζόπουλος, θέλουν να εγκαταλείψουν τα ψηφίσματα των Η.Ε. αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπεται και η διαπραγμάτευση.
Αυτή είναι η απάντησή μας στις νέες αιτιάσεις της ΕΔΕΚ που επικαλείται αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και κοινές θέσεις, αλλά η ίδια αρνείται τη διαχρονικά βασική κοινή θέση.
Απαντούμε στην ΕΔΕΚ ότι πρώτα και πάνω απ’όλα είναι αναγκαίο να δώσει καθαρές θέσεις ο κ.Ν.Παπαδόπουλος και να πάψει να κρύβεται πίσωα από αοριστολογίες για διάφορες «στρατηγικές».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυπριακό - Αναστασιάδης: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες επανέναρξης διαλόγου


 

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο η παράδοση ενός εκ των δύο Σέρβων εκτελεστών - Η «ταρίφα» των 100 χιλ. για το Αλεξούι και ο δεσμοφύλακας
  2. Σοκ στη Μουταγιάκα! Ο πατέρας αναζητούσε τον γιο του κι αυτός ήταν νεκρός επί 2 μέρες στο διαμέρισμά του
  3. Πάφος: Εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από το αυτοκίνητο 28χρονου
  4. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  5. Ν. Παπαδόπουλος: Μονόδρομος για την Οικονομία ο Φορέας Διαχείρισης ΜΕΔ
  6. «Εγώ ο Πολίτης»: Διερευνητική συνάντηση με Νικόλα Παπαδόπουλο