What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

18.11.2017 | 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2017 | 13:36

Πάφος: Δραματική έκκληση πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών από τις Φυλακές

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την ανθρωποκεντρική διάσταση της υπόθεσης με τον 35χρονο πατέρα δυο ανήλικων παιδιών, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο μηνών, αναδεικνύει με δημοσίευμά της η Ελλαδική ιστοσελίδα taxidromos24.com.

Aυτούσιο το δημοσίευμα:

Σε φυλάκιση δύο μηνών καταδικάστηκε 35χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών 5 και 9 ετών από την Πάφο για χρέος που δημιουργήθηκε κατά το έτος 2008 και το οποίο ανερχόταν στις 7 χιλ. λίρες (11,960.21 ευρώ) και προσπάθησε να αποπληρώσει με δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxidromos24.com, ο πατέρας, ο οποίος κατάγεται από χωριό της επαρχίας Πάφου, φαίνεται να είχε συνάψει δάνειο από πιστωτικό ίδρυμα, και χωρίς να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα του είχε κάνει αίτηση για πτώχευση, όπως ισχυρίστηκε και στο δικαστήριο, σύναψε ταυτόχρονα δάνειο από τη συντεχνία.

Η εφεσείουσα ΣΠΕ καταχώρισε ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του 35χρονου, με κατηγορία η οποία αφορούσε το αδίκημα εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις από μη αποκατασταθέντα πτωχεύσαντα, κατά παράβαση των άρθρων 2, 118(α)[1] του περί Πτωχεύσεως Νόμου, (όπως ίσχυε κατά τον ουσιώδη χρόνο) και του άρθρου 29 του Ποινικού Κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας κατέβαλε προσπάθειες να αποπληρώσει το χρέος, παρόλο που δεν πέτυχε τα επιθυμητά αποτελέσματα λόγω της ευρύτερης κρίσης, πρότεινε συμβιβασμό με δόσεις με τους αρμόδιους να αρνούνται.

Να επισημανθεί ότι η γυναίκα του φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ κατά το διάστημα όπου έγινε το δάνειο το ζευγάρι χρειαζόταν τα λεφτά καθότι ήταν άνεργοι και οι δύο.

Σύμφωνα με πηγές, το ανδρόγυνο είναι λήπτες ενός πενιχρού εισοδήματος ΕΕΕ (Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος), προσπαθώντας να μεγαλώσουν τα δύο ανήλικα παιδιά τους όσο πιο αξιοπρεπώς γινόταν.

Όπως μας ανέφεραν η πρώτη δικάσιμος τους πατέρα, πραγματοποιήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου με την υπόθεση να παραπέμπεται στο Ανώτατο Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο πατέρας, λοιπόν, την Τετάρτη 15/11 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών, για ένα προ δεκαετίας λάθος του, με τα παιδιά του να τον αναζητούν και την μητέρα να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Άτομο από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, κάνει λόγο για τεράστια αδικία εις βάρος της εν λόγω οικογένειας, με το κράτος αντί να βοηθά τους φτωχούς ανθρώπους να τους στέλνει φυλακή ως αντάλλαγμα, αφήνοντας δύο ανήλικα παιδιά να υποφέρουν, χωρίς το στήριγμα του πατέρα.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Θαύμα και θρίλερ με μωρό που παρέμεινε νεκρό επί 45 λεπτά - Επανήλθε πριν το νεκροτομείο!
  2. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  3. Δολοφονία Λεωνίδη: Η «ταυτότητα» του καταζητούμενου εκτελεστή
  4. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  5. Πάφος - Καρναβάλι 2018: Όλα όσα έγιναν στην παρέλαση
  6. «Συμβιβασμός» στο Μακάρειο [vid]