What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

Γεν. Εισαγγελέας για υπόθεση Λοϊζίδου: Ούτε απείλησα ούτε εκφόβισα κανένα

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2017 | 19:25
Πρώτη δημοσίευση: 06.12.2017 | 15:20

Ούτε απείλησα ούτε εκφόβισα κανένα, απλά εξήγησα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατεύονται οι διαδικασίες, όπως ο νόμος ορίζει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου με αφορμή ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με την υπόθεση της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ελένης Λοϊζίδου.

Η Νομική Υπηρεσία, με χθεσινή της ανακοίνωση, σημείωνε ότι οποιεσδήποτε πράξεις είναι ενδεχόμενο να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις δύο εν εξελίξει έρευνες για την υπόθεση της υποκλοπής και δημοσίευσης των ηλεκτρονικών δεδομένων της Εισαγγελέως δυνατόν να συνιστούν ποινικό αδίκημα που επισύρει φυλάκιση τριών χρόνων, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους δηλώσεις ενόσω εκκρεμεί αστυνομική και πειθαρχική έρευνα».

Ξεκαθάριζε ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, όποιος προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη η οποία είναι ενδεχόμενο να επηρεάσει οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με σκοπό την έναρξη δικαστικής διαδικασίας, ή έρευνα που διεξάγεται με βάση τις διατάξεις οποιουδήποτε νόμου, είναι ένοχος πλημμελήματος και υπόκειται σε φυλάκιση 3 χρόνων».

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι «η ελευθεροτυπία είναι ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται. Αντιθέτως διαφυλάσσεται και ενισχύεται από όλους τους θεσμούς σε μια ευνομούμενη πολιτεία», προσθέτοντας ότι «υπό το πρόσχημα της ευνομίας και της ευταξίας δεν μπορεί να επιχειρείται συρρίκνωση ή παρεμπόδιση της ελευθεροτυπίας».

Σύμφωνα με την ΕΣΚ, «στην υπόθεση με τη διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου, η ποινική πτυχή της υποκλοπής αυτών των μηνυμάτων - που ούτως ή άλλως πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους - έπαψε να έχει πρωτεύουσα σημασία, λόγω του περιεχομένου αυτών των μηνυμάτων, που άπτεται καίρια του δημόσιου συμφέροντος».

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΕΣΚ, ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνισε ότι απλά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατεύονται οι διαδικασίες, όπως ο νόμος ορίζει, και ούτε απείλησε ούτε εκφόβισε κανένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: Απόλυτα ορθή η τοποθέτηση Κληρίδη περί επηρεασμού στις έρευνες Λοϊζίδου

Υπόθεση Λοϊζίδου: Σε διαθεσιμότητα η δεύτερη τη τάξει στη Ν.Υ. - Αυστηρή προειδοποίηση Κληρίδη για τυχόν επηρεασμό των ερευνών

Διάβημα ρωσικής Εισαγγελίας στην Κύπρο για την υπόθεση Λοϊζίδου

Υπόθεση Λοϊζίδου: Ο Δημήτρης Χατζηκωστής ως ερευνών Λειτουργός για τις σχέσεις «στοργής» με Ρωσία

«Αντεπίθεση» Λοϊζίδου μέσω Guardian για τις σχέσεις «στοργής» με Ρωσία και στο βάθος ο...Browder!

Διπλωματικό θρίλερ ΗΠΑ - Ρωσίας και... στη μέση η Κύπρος - Gazprom, ανακρίσεις και «ο Νο1 εχθρός του Πούτιν» [vid]

Ιδού τι έγραφαν τα e-mails Λοϊζίδου

Έτσι έγινε το στοχευμένο «phising» στο email του smart phone της Λοϊζίδου

Δημοσίευμα «καρφώνει» Γεν. Εισαγγελία για «χατίρια» σε Ρώσους – Ο Browder, η Λοϊζίδου και το «Τμήμα ‘Κ’»

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του - Τους «τσάκωσε» στο αυτοκίνητο – Τα παρακάλια του παράνομου ζευγαριού!
  2. Υπ. Πετρελαίου: Συμφωνία με ΕΕ για αγωγό μεταξύ Κύπρου - Αιγύπτου θα υπογραφεί το 2018
  3. Λακκοτρύπης: Αρνητική εξέλιξη η νέα παρεμπόδιση του SAIPEM1200 – Συνεχίζουμε τον ενεργειακό μας σχεδιασμό
  4. Ακιντζί σε Ε/κ: Να καλλιεργήσουν μια νέα αντίληψη διαμοιρισμού με τους Τ/κ
  5. Τούρκος Υπουργός: Λάθος η μονομερής στάση της ΕΕ στην Α. Μεσόγειο
  6. Έξαλλοι οι Ιταλοί με τους χειρισμούς της Ρώμης στην ΑΟΖ - «Η κυβέρνηση γονάτισε στον Ερντογάν και ατίμασε το όνομα της Ιταλίας»