Πήγε για μπότοξ σε Έλληνα γιατρό και τώρα κοντεύει να τυφλωθεί! [vids]

– On air καταγγελία για την υπόθεση γυναίκας που κινδυνεύει να απολέσει την όρασή της
– Πλέον προσανατολίζεται να κινηθεί νομικά κατά του ιατρού, καθώς παρουσίασε έντονες επιπλοκές
– Και δεύτερη on air καταγγελία για θύμα γιατρό που από botox έπαθε στραβισμό και διπλωπία!
– Αναφορά σε περίπτωση περιφερόμενης κυρίας που κάνει botox και διάφορα ενέσιμα σε οικίες
– Ελλαδίτες κυρίως ιατροί πηγαινοέρχονται στην Κύπρο τα Σαββατοκύριακα για αισθητικές επεμβάσεις
– Καταγγελία για ανεπίσημα ραντεβού σε μη προβλεπόμενους χώρους ακόμα και σε κομμωτήρια!
– Οι επεμβάσεις διεξάγονται μεσοτιμής, με ο, τι αυτό ενδεχομένως συνεπάγεται στην ποιότητα της διαδικασίας
– Πρόβλημα και στην ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, αρκετά προερχόμενα από τα κατεχόμενα

Σύμφωνα με το πήγαινε-έλα των ιατρών, κυρίως εξ Ελλάδος πλαστικών, Εκπρόσωπος της  Κυπριακής Εταιρείας Πλαστικής Ιατρικής, αναφέρει πως το πρόβλημα εντοπίζεται στα κενά της νομοθεσία για την κάθοδο των κοινοτικών ιατρών, όπου και βάσει κοινοτικής νομοθεσίας, η κάθε χώρα ξεχωριστά μπορεί να επιβάλλει συγκεκριμένους όρους με κανόνες δεοντολόγιας, ασφάλειας, κλπ.

Επίσης εγείρεται και ζήτημα προσωρινότητας των συγκεκριμένων ιατρών, καθώς το πλαίσιο δεν καθορίζει το τι ακριβώς συνιστά η προσωρινότητα. “Υπάρχουν λέιζερ ακόμα και σε κομμωτήρια… ενώ γίνονται επεμβάσεις σε ινστιτούτα αισθητικής!”, καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Εταιρείας Πλαστικής Ιατρικής. Εξάλλου, σύμφωνα με την Ιατρική Λειτουργό του Υπ. Υγείας, αναφέρθηκε σε καταγγελίες για επεμβάσεις botox οι οποίες δεν διενεργούνται από ιατρούς, καταλογίζοντας εν μέρει όμως και ευθύνες στους πολίτες οι οποίοι οφείλουν να διερευνούν καλύτερα τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η κάθε επέμβαση.

Οι εν λόγω αισθητικές επεμβάσεις επίσης αναφέρεται πως γίνονται μεσοτιμής, με ο, τι ενδεχομένως αυτό μπορεί να συνεπάγεται και στην ποιότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, αλλά και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών…ενώ ακόμα μια πληγή, για το Κράτος αυτή την φορά, είναι μεταξύ άλλων, και η μη έκδοση αποδείξεων…

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου, όσο και ο Εκπρόσωπος της Κυπριακής Εταιρείας Πλαστικής Ιατρικής αναφέρουν πως το ζητούμενο δεν είναι πως θα περιοριστεί η κάθοδος των κοινοτικών ιατρών, αλλά εγείρονται ζητήματα αδειοδοσίας και ελέγχου του νομοθετικού πλαισίου που υφίσταται στην Κύπρο για τέτοιες και παρόμοιες περιπτώσεις, όπου ενδεχομένως να υφίστανται ποινικές/πειθαρχικές ευθύνες.

Δείτε την καταγγελία στην οποία προέβη συγγενικό πρόσωπο της παθούσας και τις απόψεις των ιατρών:

Εν μέσω της συζήτησης παρενέβη και ο γιατρός της πλαστικής ιατρικής, κ. Χειμωνίδης ο οποίος αναφέρθηκε σε άλλο ένα περιστατικό και μάλιστα με θύμα γυναίκα γιατρό, ο οποίος μετά την επέμβαση botox στην οποία προέβη εμφάνισε στραβισμό και διπλωπία, ενώ κατήγγειλε γυναίκα η οποία επισκέπτεται σπίτια, κάνοντας botox και διάφορα ενέσιμα!