What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Εκτός φυλακής και δεύτερος για τα «πειρατικά» Dreambox - Παραμένουν στο κελί οι 2 Λεμεσιανοί

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 18.01.2018 | 20:12
Πρώτη δημοσίευση: 18.01.2018 | 10:11
     

- Εκτός φυλακής και δεύτερος από τους τέσσερις συλληφθέντες για τα «πειρατικά» συνδρομητικά
- Και οι δύο που αφέθησαν ελεύθεροι είναι από την Λάρνακα
- Εξάλλου, ανανεώθηκαν τα διατάγματα κράτησης των 2 Λεμεσιανών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας
- Προς το παρόν η Αστυνομία δεν εξετάζει διώξεις συνδρομητών, εκ των οποίων 150 έχουν ταυτοποιηθεί
- Από την προηγούμενη εβδομάδα ξετυλίγεται με πολυεθνική αστυνομική επιχείρηση το κουβάρι σε 4 χώρες

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας και ανανέωσε το Δικαστικό διάταγμα κράτησης δύο προσώπων ηλικίας 49 και 53 χρόνων για περίοδο πέντε ημερών σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση για τα παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα παράνομου διαμοιρασμού σήματος συνδρομητικών καναλιών, παράνομης κατοχής κεντρικών εξυπηρετητών σέρβερ που διαμοιράζουν παράνομα σήμα συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών , συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης παρέμβασης σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών Τα αδικήματα είναι κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου και Παράνομης δημιουργίας αρχείου προσωπικών δεδομένων χωρίς γνωστοποίηση προς τον Έφορο Προσωπικών Δεδομένων.

Οι 49χρονος και 53χρονος είχαν συλληφθεί στις 9 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας, η οποία διεξήχθη σε τρεις επαρχίες της Κύπρου και στην οποία συμμετείχαν μέλη της κινητής μονάδας (Mobile Office) της Europol.

Σε συνεργασία με τη Europol, την ίδια μέρα, 9 Ιανουαρίου, 2018, είχαν διενεργηθεί ταυτόχρονα επιχειρήσεις και σε τρεις άλλες χώρες κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εναντίον του 49χρονου και 53χρονου, είχε αρχικά εκδοθεί Δικαστικό διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο επτά ημερών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 11 Ιανουαρίου.

Αποφυλακίστηκαν οι δύο

Και δεύτερος εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων αφέθη ελεύθερος για την υπόθεση παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικών καναλιών στην Κύπρο και ακόμα 3 ευρωπαϊκές χώρες. 

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα διεξαγόμενη σε 4 ταυτόχρονα χώρες, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ιταλία, ενώ μόνο στην Κύπρο αρχικά οι συλλήψεις ανήλθαν στις τέσσερις. Ένας εξ αυτών αφέθη ελεύθερος την περασμένη βδομάδα, ενώ χθες αφέθη ελεύθερος και ο δεύτερος, κάτοικος Λάρνακας.

Έτσι πλέον ο δρόμος που έχουν να διανύσουν οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων συνδρομητικών φαίνεται να καθίσταται ιδιαίτερα μακρύς...

Ο τρίτος συλληφθείς σχετικά με την υπόθεση, ένας 38χρονος από τη Λάρνακα, αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν προέκυψαν εναντίον του οποιαδήποτε στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση, ωστόσο θα κατηγορηθεί αργότερα για άλλα αδικήματα. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο 52χρονος κατονόμασε στην Αστυνομία όλους τους συνεργάτες του, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και τον 48χρονο.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, το χρονικό διάστημα που πέρασε από το πρώτο διάταγμα κράτησής τους, δηλαδή από τις 11 Ιανουαρίου, χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν διάφορες έρευνες αναφορικά με την υπόθεση, λήφθηκαν περίπου 50 καταθέσεις και απομένουν άλλες 100, ενώ υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο.

Πρόσθεσε πως παραμένει ορατός ο κίνδυνος, σε περίπτωση απόλυσής τους, να επηρεάσουν μάρτυρες και να εξαφανίσουν ή να καταστρέψουν τεκμήρια, ενώ αποσυνδέθηκε μεγάλος αριθμός πλατφορμών Dream Box.

Οι δικηγόροι των δύο υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους και το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησής τους για άλλες πέντε μέρες.

Εις βάρος του διερευνώνται κατηγορίες που σχετίζονται με:

- Παράνομο διαμοιρασμό σήματος συνδρομητικών καναλιών.
- Παράνομη παροχή κεντρικών εξυπηρετικών server που διαμοιράζουν παράνομα σήμα συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών.
- Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη παρέμβαση σε δεδομένα συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών.
- Αδικήματα κατά παράβαση του περί της παρεμπόδισης και καταπολέμησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
- Παράνομη δημιουργία αρχείου προσωπικών δεδομένων χωρίς γνωστοποίηση προς τον Έφορο Προσωπικών Δεδομένων.

Σημερινό δημοσίευμα, εξάλλου, της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αναφέρει ότι σε εξέταση ενός τεκμηρίου χθες, εντοπίστηκαν 150 συνδρομητές. Ξεκαθαρίζεται ότι σκοπός της Αστυνομίας, δεν είναι να διωχθούν συνδρομητές, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ από την πόλη Petrich της Βουλγαρίας, άντρο του 47χρονου ελλαδίτη "εγκεφάλου" του κυκλώματος, Χρίστου Α. Σαμαρά, φαίνεται πως «έπεσε» το «μαύρο» στους κυπριακούς δέκτες για κάποιες ώρες, αλλά και στους αποδέκτες των παράνομων υπηρεσιών της συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μαύρο» εκ Βουλγαρίας σε κυπριακούς δέκτες - Η απάντηση της εταιρείας


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  2. Δολοφονία Λεωνίδη: Η «ταυτότητα» του καταζητούμενου εκτελεστή
  3. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  4. Λεμεσός: Αρχεία παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή 34χρονου
  5. Λεμεσός: Μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και έβρισε αστυνομικούς
  6. Πλημμύρισε η Κύπρος λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Ζημιές σε Λεμεσό και Πάφο