What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

19.01.2018 | 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 19.01.2018 | 14:42

Αβέρωφ: Όχι σε πισωγυρίσματα στο αμαρτωλό παρελθόν

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Θέλουμε να συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς η θετική πορεία της οικονομίας, χωρίς πειραματισμούς και πισωγυρίσματα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ επικίνδυνο να πισωγυρίσεις και να θέσεις το λαό, την κοινωνία και τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους και πισωγυρίσματα του αμαρτωλού παρελθόντος μας».

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τα διευθυντικά στελέχη της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ), στα γραφεία της Αρχής, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «παρά τη βελτίωση στην πραγματική οικονομία, παρά τη βελτίωση των δεικτών, την κάθετη μείωση της ανεργίας, θέλουμε με πιο έντονους ρυθμούς να συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία της οικονομίας, χωρίς πειραματισμούς και πισωγυρίσματα, γιατί το όραμά μας για τους νέους μας δεν είναι μόνο να βρίσκουν εργασία, αλλά να βρίσκουν εργασία στους τομείς για τους οποίους έχουν σπουδάσει και να έχουν και αξιοπρεπή θέση εργασίας με αμειπτικές απολαβές».
 
«Μπήκαν οι θεμελιοί και πρέπει με σταθερά βήματα μπροστά να συνεχίσουμε, και το χρωστούμε στους νέους μας να φθάσουμε στο χρονικό σημείο όπου όχι μόνο θα έχουμε πλήρη απασχόληση στον τόπο μας, αλλά και ο μέσος όρος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα ξεπερνά το μέσο μισθό στο δημόσιο τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει την οποιαδήποτε μείωση στις αξιοπρεπείς απολαβές του δημόσιου τομέα», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και πρόσθεσε πως "αυτό είναι το σύγχρονο κράτος, αυτή την καλύτερη Κύπρο θέλουμε να κτίσουμε για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές".

Επανέλαβε τη θέση του για το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας πως «με τους θεμελιούς της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της σταθερότητας θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες και να υπάρξει και η επίλυση των προβλημάτων στο σύνολο της κοινωνίας».
 
"Δεν σηκώνει πειραματισμούς. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις το σωστό δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη, και είναι πολύ επικίνδυνο να πισωγυρίσεις και να θέσεις το λαό, την κοινωνία και τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους και πισωγυρίσματα του αμαρτωλού παρελθόντος μας", είπε ο κ. Νεοφύτου.
 
Παρατήρησε πως χθες η ΑΝΑΔ ανακοίνωσε ένα σημαντικό εύρημα, ότι το 2016 αυξήθηκε η απασχόληση στον πληθυσμό από 20 μέχρι 64 χρονών, από 67,2% του 2013 στο 68,7% το 2016, σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί ακόμα μια πραγματική ένδειξη ότι η οικονομία μας κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας υπάρχει και αύξηση στην απασχόληση.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως τα προγράμματα για την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού είναι σημαντικά, γιατί δίδουν την ευκαιρία είτε σε εργοδοτούμενους, είτε σε άνεργους να βελτιώσουν τις ικανότητές τους για να μπορέσουν είτε να εξεύρουν εργασία είτε να έχουν τις δυνατότητες ανέλιξης στον χώρο τον οποίο εργάζονται.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΑΔ Δημήτρης Κιττένης ανέφερε, στις δηλώσεις του, πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζήτησε να ενημερωθεί για τα διάφορα προγράμματα της Αρχής που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και  εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την επίσκεψη του κ. Νεοφύτου.

Είπε πως τόνισαν στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ τη συμβολή της ΑΝΑΔ τόσο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου «που από το αρνητικό 7 περίπου τοις εκατό πήγε στο θετικό 4 και», όσο και στη μείωση της ανεργίας που από το 16% έπεσε στο 10%, σημειώνοντας πως τα σχέδια της ΑΝΑΔ έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτά τα επιτεύγματα της οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας.
 
Εξέφρασε ακόμη ευαρέσκεια για την ικανοποίηση του αιτήματος για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων στην Αρχή, και είπε πως ζήτησαν τη συμπαράσταση του κ. Νεοφύτου στο αίτημα για την πλήρωση 12 περίπου κενών θέσεων που υπάρχουν στο οργανόγραμμα της ΑΝΑΔ.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Ουδείς αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας
  2. Νέοι «μπελάδες» εκ Mόσχας για Τραμπ - Απαγγελία κατηγοριών σε 13 Ρώσους για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές
  3. ΔΗΚΟ: Παραιτήθηκε ιδρυτικό μέλος! [επιστολή]
  4. Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτά είναι τα ονόματα στη λίστα Αναστασιάδη
  5. Ανώτατο: Επιφυλάσσεται για απόφαση στην προσφυγή του Α. Μιχαηλίδη για τη βουλευτική έδρα Λεμεσού
  6. ΔΗΚΟ: Νέα παραίτηση στελέχους με «βολές» κατά Νικόλα