What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

Βίος και πολιτεία το καταζητούμενο ζεύγος Efimova - Βαρνάβα - Υπήρξαν οι πληροφοριοδότες της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2018 | 10:46
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2018 | 10:03
     

- Η Maria Efimova υπήρξε πληροφοριοδότης της δολοφονημένης δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia
- Σύμφωνα και με πληροφορίες της ενεπλάκη σε φερόμενο μέγα-σκάνδαλο η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Μάλτας
- Μετά την δολοφονία με παγιδευμένο αυτοκίνητο της Galizia, πληροφορίες προβάλλουν την Efimova ως αναξιόπιστη
- Η Efimova, καταζητείται σε Κύπρο, Ιρλανδία και Μάλτα κατηγορούμενη για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία
- Πρώην συνάδελφος της Efimova όσο και ο Κύπριος σύζυγός της αναφέρει ότι σε όποια χώρα πήγε το ζεύγος έσπειρε το χάος
- Επί μια 4ετία το ζεύγος Παντελή Βαρνάβα - Maria Efimova παραμένει καταζητούμενο σε Κύπρο, Μάλτα και Ιρλανδία

H Maria Efimova και ο Κύπριος σύζυγός της Παντελής Βαρνάβα, βρίσκονται όλο και περισσότερο στο προσήνιο της διεθνούς επικαιρότητας, μετά από την στυγερή δολοφονία της μαχόμενης Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, η οποία έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης, καθώς άγνωστοι παγίδευσαν με εκρηκτικά το αυτοκίνητό της στη Μάλτα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ήταν η εποχή που είχε ισχυριστεί κατόπιν πληροφόρησης από συγκεκριμένο άτομο, από ή/και την Maria Efimova, ότι η εταιρεία με την ονομασία Egrant, ανήκε στη Μισέλ Μουσκάτ, τη σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόσεφ Μουσκάτ. Αν και οι συγκεκριμένες κατηγορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί με αποδεικτικά στοιχεία, παραμένοντας αίολοι ισχυρισμοί, ενώ και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, εντούτοις στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικά μετά την δολοφονία της Galizia, επικρατεί η άποψη ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειον της Δανιμαρκίας"...

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό ως το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία της πολιτικής, θέτοντας εκ παραλλήλου εαυτόν σε διαθέσιμοτητα για την διευκόλυνση των ερευνών, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Το πρόσωπο πίσω από αυτό τον ισχυρισμό είναι μια γυναίκα ρωσικής καταγωγής, με ένα μάλλον προβληματικό, όσο και σκοτεινό παρελθόν τόσο από το πέρασμά της από την Κύπρο, όσο και σε άλλα μέρη της υφηλίου.

Η Maria Efimova, καταζητείται από τις Αρχές της Κύπρου, της Ιρλανδίας και της Μάλτας για κατηγορίες για κλοπή, απάτη και υπεξαίρεση και σφυρηλάτηση εγγράφων σε πολλές χώρες. Ερευνητής από τις αστυνομικές αρχές, σχετικά με τις εκκρεμείς υποθέσεις εναντίον της Maria Efimova στη Μάλτα, ανέφερε πως στις ανακρίσεις είχε πέσει σε συνεχείς αντιφάσεις και ψέματα.

«Η Efimova είχε κληθεί για ανάκριση το 2016 από την αστυνομία. Τα παθολογικά της ψέματα συνεχίστηκαν και στη συνέχεια, κατηγορώντας τις Αρχές πως ζήτησε νερό, το οποίο δεν της δόθηκε, με αποτέλεσμα να αφυδατωθεί και να χάσει το παιδί που ήταν έγκυος».

Παρόμοιους ισχυρισμούς φέρεται να αφέθηκαν από τη Efimova εναντίον της κυπριακής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της πριν μερικά χρόνια πριν εγκαταλείψει τη χώρα, ενόσω μάλιστα η υπόθεση της βρισκόταν υπό εκδίκαση. 

Αστυνομική πηγή από την Μάλτα, την χώρα που περισσότερο επιθυμεί να δει την Efimova να ξανασυλλαμβάνεται αναφέρει πως το «Να ισχυρίζεσαι ότι έχασες δύο αγέννητα παιδιά κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων από την αστυνομία σε δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες είναι κάτι το εξωφρενικό. Έγινε έρευνα αλλά ποτέ δεν δόθηκαν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της, η οποιοδήποτε άλλο ισχυρισμό είχε κάνει».

Εντούτοις τόσο η Maria Efimova, όσο και ο Κύπριος σύζυγός της, Παντελής Βαρνάβα,εξακολουθούν να είναι άφαντοι, ενώ επί τουλάχιστον μια τετραετία παραμένουν καταζητούμενοι από τις Αρχες Κύπρου, Μάλτας και Ιρλανδίας, βάσει διεθνών και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. 

Κατόπιν ερευνών, αναφέρεται πως κυνηγημένοι μετέβησαν στην Ιρλανδία όταν διέφυγαν από την Κύπρο και στη συνέχεια στην Μάλτα όπου, πλέον φέρονται να βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία. Πλέον, κάποια δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για κρυψώνα του ζεύγους εντός Ελληνικής επικράτειας.  

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, σε επικοινωνία όπου είχαν με στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου και την Promsvyazbank, όπου δούλευαν το ζεύγος Βαρνάβα - Efimova αντίστοιχα και οι δύο τράπεζες ανέφεραν πως η απόδοση και των δύο ήταν «μη ικανοποιητική» και εντοπίσθηκαν «παρατυπίες» μετά την απόλυσή τους.

Παράλληλα, σε έρευνα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας για το βιογραφικό της Efimova, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εργοδότηση της στην Fragrance Distribution με έδρα την Κύπρο. Κατά την διάρκεια της εργοδότησης της ωστόσο, στην συγκεκριμένη εταιρεία, εντοπίστηκε υπεξαίρεση τεράστιου ποσού με την υπόθεση να παραμένει υπό διερεύνηση από την κυπριακή αστυνομία, βάσει της οποίας και καταζητείται.

Συνεχείς φαίνεται να είναι τέτοιες συμπεριφορές από την Efimova, και αυτό το επιβεβαιώνει πρώην συνάδελφος της κατά τη διάρκεια εργοδότησης της στην Κύπρο είπε: «Έτσι τη θυμάμαι τη Μαρία. Χωρίς λόγο έκρυβε καταστάσεις με ψέματα. Μικρά και μεγάλα. Ποτέ δεν αναλάμβανε την ευθύνη που της αναλογούσε. Δεν με εκπλήσσει που όταν οι καιροί έγιναν δύσκολοι τα παράτησε και εξαφανίστηκε».

Ένας άλλος από τους πρώην συναδέλφους της ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Έχουν προσπαθήσει να εγκατασταθούν σε τουλάχιστον 4 χώρες τα τελευταία 4 χρόνια με δύο παιδιά και σε κάθε χώρα έχουν αφήσει πίσω τους χάος».

Η Efimova εγκατέλειψε(;) τη Μάλτα χωρίς να αποπληρώσει το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη της οικίας όπου διέμενε ενώ ταυτόχρονα δεν είχε πρόβλημα να εμφανιστεί σε κλήση Skype με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από μια «άγνωστη τοποθεσία» για να τους τροφοδοτήσει με τους ίδιους ισχυρισμούς χωρίς όμως αποδεικτικά στοιχεία. Έχει ξεγελάσει και χλευάσει αρκετές δικαστικές εντολές, ενώ έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη έφεση στο να διαφεύγει από τις προσπάθειες σύλληψής της από την αστυνομία. Αυτό μιλάει για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των ευρωβουλευτών και των πολιτικών δυνάμεων που την υποστηρίζουν και τροφοδοτούν αυτήν την φρενίτιδα.

Εξάλλου, ευρωβουλευτής, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε σχετικά πως: «Δεν μπορεί να ισχυριστεί πως κινδυνεύει η ζωή της στην Κύπρο, όπου καταζητείται και πρέπει να εμφανιστεί για να υπερασπίσει τον εαυτό της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψάχνουν στην Ελλάδα την καταζητούμενη στην Κύπρο Ρωσίδα πληροφοριοδότρια της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Μια θετική ανάγνωση της κρίσης στην ΑΟΖ - Ανάλυση μέλους του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου
  2. Γυναίκα αστυνομικός στη Μεννόγεια δέχθηκε σωματικό...«bullying» από αλλοδαπή κρατούμενη
  3. Σάλος στην Ιταλία και σφοδρή κριτική ΜΜΕ για την στάση της Ρώμης έναντι των τουρκικών προκλήσεων κατά Saipem
  4. Σκότωσε τον εραστή της γυναίκας του - Τους «τσάκωσε» στο αυτοκίνητο – Τα παρακάλια του παράνομου ζευγαριού!
  5. Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Παντελής Αθηνής
  6. MasterChef: Αυτή είναι η καλλονή σύντροφος του Χαράλαμπου Χατζηπροδρόμου! [pics, vids]