What's hot? ΥΨΩΝΑΣ· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ· SAIPEM 12000·

INFO

Ξανάρχονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα σε δρόμους, σκόνη αλλά και χιόνια!

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2018 | 12:59
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2018 | 11:35
     

Την ώρα που παρατηρείται αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα και δίδονται συμβουλές προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, παράλληλα, έντονες βροχοπτώσεις επικρατούν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την Αυδήμου, προκαλώντας προβλήματα από συσσώρρευση υδάτων, ενώ έντονη είναι η παρουσία της ομίχλης στο χιονισμένο Τρόοδος

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα, συμβουλές προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
σφαλείας των οδηγών αναφέρουμε πως στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την Αυδήμου έχει συσσωρευτεί ποσότητα νερού στο οδόστρωμα λόγω έντονων βροχοπτώσεων, ενώ καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

"Λευκή μαγεία" στο Τρόοδος...
Πυκνή ομίχλη και χαλαζόπτωση, επικρατεί σήμερα στο Τρόοδος, ενώ χθες όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα μαγευτικό λευκό σαββατοκύριακο, καθώς το χιόνι κάλυψε τόσο τις ψηλότερες κορυφές όσο και την πλατεία Τροόδους. Συγκεκριμένα, το χιόνι στον Όλυμπο άγγιξε τα δέκα εκατοστά, ενώ στην Πλατεία Τροόδους τα πέντε εκατοστά.

Ιδιαίτερα τυχεροί φάνηκαν οι επισκέπτες, που βρέθηκαν στο χιονισμένο ορεινό σύμπλεγμα, δράττοντας την ευκαιρία για παιχνίδι και διασκέδαση.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ πώς είναι σήμερα η κατάσταση στην περιοχή, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Σταθμού Τροόδους ανέφερε ότι «στην περιοχή σήμερα επικρατεί πυκνή ομίχλη και χαλαζόπτωση», και προέτρεψε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ωστόσο, σημείωσε ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Από τη πλευρά του, ο λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ματθαίος Παπαδάκης, είπε στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το βράδυ θα σημειώνονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, για να προσθέσει ότι απόψε ίσως σημειωθεί χιονόπτωση στα υψηλότερα ορεινά.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδάκης, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την προσεχή Τετάρτη και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα μέχρι την Παρασκευή.

Ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει άνοδο από το Σάββατο, συμπλήρωσε.

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα, συμβουλές προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού
Αυξημένη είναι σήμερα η σκόνη στην ατμόσφαιρα και στο κοινό, και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, συστήνεται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η ώρα 9:00 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 53 μg/m3 και 428 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Ως εκ τούτου, προστίθεται, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 κυμάνθηκε μεταξύ 14 και 38 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, επισημαίνεται, απαιτείται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα, οργανωτικά ή/και τεχνικά, αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους, που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους. Επιπλέον, συστήνεται όπως οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες και επιγραμμική (on-line) ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, βρίσκονται στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα: www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή "Air Quality Cyprus", την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο από το Google Play και το iOS App Store.


   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Συνεχίζονται τα «μηνύματα» στον ακήρυχτο πόλεμο της Λεμεσού - «Γάζωσαν» οικία 27χρονου με...«παρελθόν»
  2. Δολοφονία Λεωνίδη: Η «ταυτότητα» του καταζητούμενου εκτελεστή
  3. Αφρίν: Μπαίνει ο συριακός στρατός για να απωθήσει τους Τούρκους
  4. Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα κάνουμε Κούλουμα [αναλυτική πρόγνωση]
  5. Καιρός: Τι μας επιφυλάσσει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα [αναλυτική πρόγνωση]
  6. Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού λόγω τροχαίων