What's hot? ENI· ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΩΝΙΔΟΥ· ΦΛΟΡΙΝΤΑ· SAIPEM 12000·

INFO

Προεδρικές Εκλογές: Ο απόηχος των όσων ειπώθηκαν στο «υποτονικό» debate των 5 βασικών υποψηφίων

Μέγεθος κειμένου
Τελευταία ενημέρωση: 23.01.2018 | 12:24
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2018 | 21:02

- Το πρώτο και μοναδικό ντιμπέιτ μεταξύ των 5 βασικών διεκδικητών της Προεδρίας διεξήχθη χθες βράδυ
- Αναστασιάδης, Παπαδόπουλος, Μαλάς, Λιλλήκας και Χρίστου διαστάυρωσαν τα ξίφη τους, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων
- Δείτε τις θέσεις των υποψηφίων για το Κυπριακό με φόντο όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντανά
- Πιο διαλεκτικοί στο Κυπριακό, περισσότερο σφιγμένοι σε Οικονομία και Εσωτερική Διακυβέρνηση
- Εκπρόσωποι των υποψηφίων κάνουν λόγο για παράλληλους μονολόγους σε ένα υποτονικό μπαράζ αντιπαράθεσης θέσεων

Στις 9.05 χθες το βράδυ ξεκίνησε στο ΡΙΚ το πρώτο και μοναδικό ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε βασικών διεκδικητών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη μάχη της 28ης Ιανουαρίου.

Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου διασταύρωσαν τα ξίφη τους, απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων. 


Σύμφωνα με τις αποτιμήσεις και τοποθετήσεις των ίδιων των πολιτικών εκπροσώπων των κομμάτων σήμερα το πρωί στο κρατικό κανάλι, όπου διεξήχθη η τηλεμαχία, αν και όλοι υπερασπίστηκαν τις θέσεις των υποστηριζόμενων από αυτούς υποψηφίων, εντούτοις, η γενική εικόνα είναι ότι υπήρξε ένα μάλλον υποτονικό μπαράζ αντιπαράθεσης γενικόλογων τοποθετήσεων, με αναγωγές τόσο στο παρελθόν, όσο και στο μέλλον, καθώς αναφορές έγιναν και στην νέα διακυβέρνηση και τις δυνητικές προτεραιότητές της.  

Ως ήταν φυσιολογικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικεντρώθηκε στο μεταρρυθμιστικό κυβερνητικό έργο, αλλά και στο τι προτίθεται να πράξει σε σειρά κρίσιμων τομέων, όπως το Κυπριακό, η Οικονομία και ο τουρισμός, σε μια τυχόν επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Πολιτικοί εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, αναφέρθηκαν σε έναν μάλλον κουρασμένο Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την διάρκεια του debate, προβάλλοντας την εικόνα και παρουσία των δικών τους υποψηφίων ως πλέον "στιβαρή", παρά την πανθομολογούμενη "χλιαρή" ατμόσφαιρα που επικράτησε στους παράλληλους μονολόγους των 5 βασικών υποψηφίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών και δημοσιογράφων ουδείς εκ των υποψηφίων δεν κατάφερε να ολοκληρωτικά να επιβληθεί επικρατώντας των ανθυποψηφίων του, ενώ επίσης έπαιξαν "εκ του ασφαλούς" χωρίς να ξεφύγουν από τα όσα ήδη έχουν ειπωθεί με την "βούλα" των επιτελείων τους. Σε ένα μάλλον υπερβολικά οριοθετημένο πλαίσιο συζήτησης, πέντε παράλληλων μονολόγων οι ίδιοι οι υποψήφιοι επέλεξαν να μην ξεφύγουν από τα τετριμμένα και τα ήδη ειπωμένα, με την επόμενη του debate ημέρα να σημαίνει για τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων την επικέντρωση των προσπαθειών τους στο να κερδίσουν τη μεγάλη και "αχρωμάτιστη" των αναποφάσιστων, αν τελικά καταφέρουν βέβαια να τους κινητοποιήσουν ώστε να φθάσουν μέχρι ένα εκλογικό κέντρο.

Σε κάθε περίπτωση, επί του Κυπριακού, το οποίο απασχόλησε το πρώτο μέρος της τηλεμαχίας, οι υποψήφιοι υπήρξαν όλοι τους αρκούντως πιο διαλεκτικοί, ενώ επί των εξελίξεων στα ενεργειακά περιορίσθηκαν στην ανταλλαγή επικρίσεων για την σωστή διαχείριση αναφορικά με την πώληση του Φυσικού Αερίου.  

Κάπως πιο δύσβατη για τους υποψηφίους κρίνεται η συζήτηση που έγινε επί των οικονομικών και της εσωτερικής διακυβέρνησης, αφού ο τηλεοπτικός φακός τους έπιασε συχνά-πυκνά να προσφεύγουν στις σημειώσεις τους προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις. Εξάλλου σε συγκκριμένα σημεία των τοποθετήσεών τους οι υποψήφιοι άφησαν αιχμές κατά των αντιπάλων τους χωρίς όμως να διολισθαίνει η συζήτηση σε αντιπαράθεση, ένεκα και του τρόπου διεξαγωγής της τηλεμαχίας, η οποία δεν αφήνει σε κανέναν περιθώρια να απαντήσουν.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Με αναφορές στο τι διαδραματίστηκε στο Κραν Μοντάνα και αν χάθηκε ή όχι μια πολύτιμη ευκαιρία, αν το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ή όχι στο τραπέζι και αν αποτελεί ή όχι κεκτημένο, τις προθέσεις τους για επανάληψη του διαλόγου και σε ποια βάση καθώς και αναφορές σε πρόκληση πραγματικού κόστους στην Άγκυρα, κινήθηκε η συζήτηση για το κεφάλαιο Κυπριακό, στην αποψινή διακαναλική συζήτηση των προεδρικών υποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλου, Σταύρου Μαλά, Γιώργου Λιλλήκα και Χρίστου Χρίστου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι στο Κραν Μοντάνα δεν χάθηκε καμία ευκαιρία και ότι αυτό εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος αν ανατρέξει στις δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων και ειδικότερα του Έλληνα ΥΠΕΞ ότι λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι στο Κραν Μοντάνα επιμέναμε για διασφάλιση του ομαλού κράτους , μακριά από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις. Διαφώνησε με τοποθετήσεις ανθυποψηφίου του ότι η λύση την οποία συζητάμε προνοεί για χωριστά κράτη και χωριστές οικονομίες.

Στις επικρίσεις ότι οι προτάσεις στο Κραν Μοντάνα αποτελούν υποθήκη, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η κατάθεση έγινε με σαφέστατους όρους. Διερωτήθηκε ακόμη γιατί είναι θεμιτό ένας υποψήφιος να λέει ότι θα τις αποσύρει, αλλά αυτός που τις κατέθεσε να μην μπορεί. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι μια νέα διάσκεψη πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη και ότι στο μεσοδιάστημα ο ενδοκοινοτικός διάλογος μπορεί να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, η εμπειρία των πέντε χρόνων απέδειξε ότι ενόσω η Τουρκία δεν είχε εμπλοκή, πετυχαίναμε και τις μεγαλύτερες συγκλίσεις. Επανέλαβε ότι μέσα από τόλμη, αποφασιστικότητα και σωστή πολιτική για πρώτη φορά πετύχαμε σημαντικές κατακτήσεις και για πρώτη φορά φέραμε την Άγκυρα στην τράπεζα του διαλόγου, για πρώτη φορά έγινε ανταλλαγή χαρτών, για πρώτη φορά η ΕΕ καθώς και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια τράπεζα ενεπλάκησαν.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στις τοποθετήσεις του επέκρινε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι από τη μια λέει για απόσυρση των προτάσεων του στο Κραν Μοντάνα και την ίδια ώρα προτάσσει ότι θα είναι προσβολή η απόσυρση.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και πρόσθεσε ότι θα διεκδικήσει λύση την οποία θα αποδέχεται ο κυπριακός ελληνισμός και όχι μια κακή λύση με εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή εποίκων. Ανέφερε δε ότι η αποδοχή παραμονής των εποίκων εσαεί στην Κύπρο σημαίνει ότι κι εκείνοι που έκαναν τα επεισόδια εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα θα παραμείνουν.

Ανέφερε ότι οι κ. Αναστασιάδης και Μαλάς επιθυμούν να συνεχίσουμε με τις υποχωρήσεις και ότι αν ο ίδιος εκλεγεί τον πρώτο που θα συναντήσει θα είναι ο Ελληνας Πρωθυπουργός γιατί ο συντονισμός είναι απαραίτητος για τα επόμενα βήματα.
Μετά, ανέφερε, θα συναντήσει τον ΓΓ των ΗΕ για να του εξηγήσει τις θέσεις μας και την νωπή λαϊκή εντολή.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στα δίκαια του λαού μας. Σε άλλη του τοποθέτηση ο Νικόλας Παπαδόπουλος επέκρινε τους κ. Αναστασιάδη και Μαλά για ταύτιση απόψεων στο Κυπριακό.

Ο Σταύρος Μαλάς είπε και η ελληνική ηγεσία παραδέχεται και το ανέφερε στη συνάντηση που είχε μαζί της ότι οδηγούμαστε σε οριστικοποίηση της διχοτόμησης και ότι δεν έχουμε πολύ καιρό για διεκδίκηση της λύσης.
Ανέφερε ότι αν δεν κινηθούμε γρήγορα θα κληρονομήσουμε τα προβλήματα της αποσταθεροποίησης και αυτή θα θέσει σε κίνδυνο την πατρίδα μας.

Ανέφερε ότι ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός του δήλωσε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές θα πρέπει να κινηθούμε στο Κυπριακό στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι η ευκαιρία στο Κραν Μοντάνα πρέπει να επαναξιοποιηθεί και ότι το συμπληρωματικό έγγραφο που κατατέθηκε, ήταν η χρυσή ευκαιρία για να θέσουμε την Τουρκία προ των ευθυνών της.
Ο Σταύρος Μαλάς επέκρινε τον κ. Αναστασιάδη ότι έχασε μια μοναδική ευκαιρία στο Κραν Μοντάνα και ότι θα πρέπει τα όσα συνέβησαν να μας φωτίσουν στο μέλλον.

Ανέφερε ακόμη ότι η λέξη - κλειδί είναι η συνέπεια και επέκρινε τους ανθυποψηφίους του για ασυνέπεια και σχοινοβασίες.
Στις επικρίσεις ότι ήταν απών τα τελευταία χρόνια απάντησε ότι ήταν πάντα ενεργός πολίτης και με ανησυχίες για τη διαιώνιση του άλυτου Κυπριακού. Ανέφερε ακόμη ότι συναντήθηκε με Τ/κ και αυτό που εισπράττει είναι ότι ανησυχούν για τον αφανισμό τους αν η κατοχή μονιμοποιηθεί.

Ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι οι συγκλίσεις Χριστόφια-Ταλάτ και Αναστασιάδη-Ακκιντζί έδωσαν μορφή στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία που αντί να ανατρέπει την διχοτόμηση, την νομιμοποιεί.

Για το ότι ο ίδιος συμφώνησε με την 8η Ιουλίου στην οποία γίνεται αναφορά στη διζωνική, ο κ. Λιλλήκας απάντησε ότι μετά την 8η Ιουλίου υπήρξε και η επιστολή Γκαμπάρι που μιλούσε για την αναζήτηση της μορφής λύσης.

Μίλησε για ένα καταστροφικό τερατούργημα που είναι η διζωνική , δικοινοτική ομοσπονδία και επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα και ο λαός να αποφασίσει και βάση αυτής της λαϊκής εντολής να πορευθούμε. Ανέφερε ότι μόνο με την δημιουργία κόστους στην Τουρκία και με μια τέτοια καθαρή πολιτική, θα έχουμε αποτελέσματα.

Την θέση του ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι η χειρότερη μορφή λύσης , είναι ρατσιστική και οδηγεί σε διχοτόμηση επανέλαβε ο Χρίστος Χρίστου, προσθέτοντας ότι το ενιαίο κράτος είναι η λύση που το κόμμα του προκρίνει.

Ανέφερε ότι πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι ως δικοινοτική διαφορά.
Ανέφερε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει επανακαθορισμό του Κυπριακού και σε αυτή την πορεία θα επιδιώξει στήριξη από ευρωπαϊκά κράτη και τα μόνιμα μέλη του ΣΑ.

Ο κ. Χρίστου είπε ότι η Τουρκία δείχνει συνεχώς το πραγματικό της πρόσωπο και με τις συνεχείς μας υποχωρήσεις και τις δικές της απαιτήσεις οδηγούμαστε σε διχοτόμηση. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη την λύση και την στρατηγική αν η Αγκυρα από τη διζωνική ομοσπονδία, μεταφερθεί σε λύση δύο κρατών.

Όλα αυτά κατέληξε, αποδεικνύουν ότι η μόνη ορθή επιλογή είναι το ενιαίο κράτος. Σε ερώτηση για το τι θα πράξει το κόμμα του στο δεύτερο γύρο επανέλαβε ότι θα σταλεί ερωτηματολόγιο στους διεκδικητές και αναλόγως θα τοποθετηθεί, προσθέτοντας ότι στις επιλογές είναι και η ψήφος κατά βούληση.

21.07 -
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που διεκδικεί επανεκλογή στην προεδρία, προσερχόμενος στο ΡΙΚ για τη διακαναλική συνέντευξη των πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων είπε ότι προσέρχεται στη διακαναλική "με την ελπίδα ότι μέσα από ένα νηφάλιο διάλογο θα μπορέσουμε να εκθέσουμε ο καθένας είτε τους οραματισμούς, είτε εμείς ως Κυβέρνηση τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης".

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι τα επιτεύγματα, επιτεύχθηκαν σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, τις θυσίες του λαού και γενικότερα με ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Στη διακαναλική ακόμα θα εκθέσουμε το όραμα για την επόμενη πενταετία, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνοντας βέβαιος ότι όλοι θα νιώθουμε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι απόψε.

«Η δική μου πεποίθηση είναι ότι αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του λαού», πρόσθεσε δηλώνοντας ότι επιθυμεί μέσα από νηφαλιότητα να κτίσουμε γέφυρες, να δημιουργήσουμε προοπτικές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε η νέα πενταετία να μας βρει κοινά συνεργαζόμενους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά ότι επιθυμούσε περισσότερες τηλεμαχίες, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήθελε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν θα πρέπει να νομίζουμε ότι στην Κύπρο ανακαλύπτουμε νέες διαδικασίες και παρατήρησε ότι στη Γαλλία έγινε ένα debate, στη Γερμανία έγινε ένα debate μεταξύ Μέρκελ – Σουλτς, στην Ιταλία δεν έγινε κανένα, στην Ισπανία δεν έγινε κανένα.

Περαιτέρω παρατήρησε ότι ο κάθε υποψήφιος είχε την ευκαιρία, καθώς τα ΜΜΕ «μας έδωσαν την ευκαιρία να εκθέσουμε τα προγράμματα μας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που αποφεύγεται είναι συζητήσεις με χαρακτηρισμούς, καθώς άκουσε τόσα και τόσα και σκέφθηκε να διατηρηθεί ένα επίπεδο.

«Απόψε δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να αναπτύξει τα όσα ο ίδιος πιστεύει, ότι μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχόμενος καλή επιτυχία.

20.58 - Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος ευχήθηκε να γίνει μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση κατά την αποψινή διακαναλική τηλεμαχία (debate).

Προσερχόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ για τη διακαναλική των πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων, ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε να έχουν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία θα μας επιτραπεί, όπως είπε, «να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το Κυπριακό αλλά και για τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν τον ικανοποιεί ο τρόπος που θα γίνει η συζήτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα προτιμούσε να είχαν περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να μπορούν όλοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

«Ας ελπίσουμε τουλάχιστον απόψε ότι θα μας δοθεί αυτή η ευκαιρία», κατέληξε.

20.42 - Το όραμά του και το «συμβόλαιο με τον λαό» για σειρά θεμάτων θα καταθέσει κατά την αποψινή διακαναλική συνέντευξη, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Προσερχόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ για τη διακαναλική των πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων, ο κ. Μαλάς είπε ότι θα καταθέσει το όραμα του για την επανένωση της χώρας, τον επανασχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος όλων και την αποφασιστικότητά του να καλλιεργηθεί ένας διαφορετικός πολιτικός λόγος, ειλικρινής, έντιμος και αποφασιστικός σε σχέση με την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Είπε εξάλλου ότι είναι η πρώτη και η μονή ευκαιρία που έχουν οι τηλεθεατές να ακούσουν τους υποψηφίους, καθώς «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε μόνο ένα ντιμπέιτ».

Ερωτηθείς για σημερινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Μαλάς είπε ότι η παράταση της κατοχής ελλοχεύει πάρα πολλούς κινδύνους, ενώ η αστάθεια στην Τουρκία μπορεί να μεταφερθεί και στην Κύπρο.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεφορτωθούμε την Τουρκία και τα προβλήματά της και να επανενώσουμε τη χώρα μας» κατέληξε.

20.35 - Την ευχή στο μέλλον να γίνονται περισσότερα debates ευχήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας ο οποίος έφτασε στο ΡΙΚ για την διακαναλική συνέντευξη, συνοδευόμενος από τους Κωνσταντίνο Ζένιο, εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του επιτελείου του και Ανδρέα Αποστόλου, επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Συμμαχίας Πολιτών.

Αφού τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος και Μιχάλης Μαραθεύτης, ο κ. Λιλλήκας ευχήθηκε σε όλους τους ανθυποψηφίους του `καλή επιτυχία`.

"Να έχουμε ένα δημιουργικό και παραγωγικό διάλογο για να ενημερωθούν οι πολίτες, εύχομαι ακόμη πολύ σύντομα να κάνουμε στην πατρίδα μας αυτό που κάνουν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δηλαδή να έχουμε περισσότερα debates μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων και ταυτόχρονα αυτά να είναι ελεύθερα, δηλαδή να γίνει ελεύθερη συζήτηση των υποψηφίων, μια πολιτισμένη αντιπαράθεση επιχειρημάτων έτσι ώστε να μπορούν να πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν , είναι δικαίωμα των πολιτών να δουν ένα ανοικτό και ελεύθερο διάλογο και εμείς έχουμε υποχρέωση να τους προσφέρουμε αυτό το δικαίωμα", ανέφερε ο κ. Λιλλήκας.

20.25 - Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου προσερχόμενος στο ΡΙΚ για τη διακαναλική συνέντευξη των πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων είπε ότι «δίνεται η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στους υποψηφίους να πει ό,τι θέλει ο καθένας ώστε οι πολίτες να διαμορφώσουν τελική άποψη».

Εξέφρασε την ελπίδα να «μας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουμε καλύτερα τις δικές μας θέσεις και απόψεις» και δήλωσε σίγουρος «ότι στο τέλος αυτής της τηλεμαχίας ακόμα και οι πολίτες που αυτή τη στιγμή είναι αναποφάσιστοι, θα προσέλθουν στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής για να εκλέξουν τον καλύτερο».

   Διαδώστε αυτό το άρθροΣχετικά άρθρα

  1. Μαρία Κορτζιά: Αποκάλυψε την ημερομηνία γάμου της με τον Πιέρο Σωτηρίου!
  2. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Ετοιμάζεται να κάνει βραδινό show; Δείτε τι απάντησε η ίδια! [vid]
  3. Ηλίας Βρεττός: Αυτή είναι η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του όταν συνέβη το τροχαίο [pics]
  4. Νέοι «μπελάδες» εκ Mόσχας για Τραμπ - Απαγγελία κατηγοριών σε 13 Ρώσους για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές
  5. ΔΗΚΟ: Παραιτήθηκε ιδρυτικό μέλος! [επιστολή]
  6. ΔΗΚΟ: Νέα παραίτηση στελέχους με «βολές» κατά Νικόλα