Συγκλονιστικό! Τα οστά που εντοπίστηκαν σε σπήλαιο μετά από όραμα γυναίκας ανάγονται στον 14ο αιώνα!

Η ιστορία συγκλονίζει πλέον όλο το νησί κι όχι μόνο την τοπική κοινωνία, ενώ πέρα από την γυναίκα που οραματίσθηκε τα οστά και κατηύθυνε τους αστυνομικούς, διεξάγονται και περαιτέρω εξετάσεις από ανθρωπολόγο

Tα οστά που εντοπίστηκαν από γυναίκα στο σπήλαιο δίπλα από το μικρό μονόκλιτο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία Χρυσοσπηλιώτισσα και κτίστηκε το 1947 σε έναν όμορφο περιβάλλοντα χώρο στις Πάνω Αρόδες ανάγονται στον 14ο αιώνα σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενήργησαν λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων και Ανθρωπολόγος.

Κατόπιν τούτου τα οστά μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για Επιστημονικές εξετάσεις ενώ στην συνέχεια θα τύχουν μελέτης και από τους ειδικούς του τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η σκηνή χθες είχε τεθεί υπό φρούρηση , σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της κοινότητας Πάνω Αρόδων Ματθαίο Στεφάνου μετά την εξεύρεση οστών. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως οι λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων αλλά και ο Ανθρωπολόγος αναμένονται από εβδομάδα για περαιτέρω εξετάσεις στο μέρος.

Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, μια γυναίκα, οραματίστηκε οστά σε χώρο στις Αρόδες. Τα οστά εντοπίστηκαν στο παρεκκλήσι της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα των Πάνω Αρόδων
Τα οστά εντοπίστηκαν από γυναίκα που διαμένει στην Πάφο , η οποία όπως δήλωσε στο ΡΙΚ, οραματίστηκε το σημείο όπου βρίσκονταν τα ανθρωπινα οστά και ενημέρωσε αμέσως τον κοινοτάρχη Πανω Αρόδων Ματθαίο Στεφάνου και την αστυνομία.

Τις πληροφορίες του ΡΙΚ επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του κοινοτικού Συμβουλίου Πάνω Αρόδων επισημαίνοντας ότι πέραν από ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν και υπολείμματα πήλινων αγγείων.

Η Εκκλησία της Χρυσοσπηλιώτισσας, φημιζέται ως ειδική για τη θεραπεία παθήσεων των ματιών. Η εκκλησία είναι μια κατακόμβη, λαξευμένη μέσα σε βράχο και χρονολογείται στην ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο.

Ενδεικτικά ο κ. Στεφάνου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το όραμα γυναίκας από την Πάφο όπου είδε τρεις μορφές που της υποδείκνυαν ότι δίπλα στο μικρό μονόκλιτο εκκλησάκι που κτίστηκε το 1947 υπάρχει σπήλαιο που επίσης είναι αφιερωμένο στην Παναγία τη Χρυσοσπηλιώτισσα και υπάρχουν οστά τα οποία θα πρέπει να φύγουν από το μέρος έθεσε σε κινητοποίηση τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μετά τη μετάβαση της στο μέρος η γυναίκα εντόπισε τα οστά και αμέσως ειδοποίησε την κοινοτική αρχή. Ο κοινοτάρχης που μετέβη στο μέρος είδε πως στο σημείο υπήρχαν τέσσερα κρανία και αριθμός οστών σημειώνοντας παράλληλα πως την εκκλησία κοσμούν και κάποιες τοιχογραφίες, προερχόμενες κατεξοχήν από δωρεές των πιστών.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως το εκκλησάκι κτίστηκε από μια γυναίκα από την Αλεξάνδρεια μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και θεραπεύτηκε. Το εκκλησάκι την Τρίτη του Πάσχα γιορτάζει και το επισκέπτεται πολύς κόσμος, αφού πολύ πιστοί θεραπεύτηκαν.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του κοινοτάρχη για πιστό που είχε πρόβλημα υγείας που επισκέφτηκε το εκκλησάκι όταν αντιλήφθηκε πως το κουτί των εισφορών ήταν χαλασμένο με αποτέλεσμα σε επόμενη επίσκεψη του να αγοράσει ένα καινούργιο. Το κουτί εισφορών αλλάχτηκε στην παρουσία του ιδίου του κοινοτάρχη.