What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

20.11.2012 | 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 20.11.2012 | 12:37

Μηνύματα Αναστασιάδη για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κάνωντας λόγο για Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Προχώρησε σε ανοίγματα και προς την κατεύθυνση των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Την ενεργό εμπλοκή της ΕΕ σε μία ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, υποδεικνύει ως την  μόνη οδό που θα βγάλει το εθνικό θέμα απο το αδιέξοδο.

Κανενός οι ώμοι δεν είναι δυνατοί για να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και καμιά απόφαση Προέδρου και κανένας χειρισμός δεν μπορεί δημιουργήσει προοπτική εάν δεν συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη», ανέφερε χθες βράδυ σε παροικιακή συγκέντρωση στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για τη Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας στο αδιέξοδο στο Κυπριακό και την οικονομική κρίση.

Μετά την επιτυχή κατάληξη των μακρών διαβουλεύσεων με το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, έχω κάθε λόγο να είμαι πιο αισιόδοξος. Μαζί με το ΔΗΚΟ αλλά και άλλες δυνάμεις του τόπου, από όπου ιδεολογικά και αν προέρχονται, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Την απάντηση που μόνο μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μπορεί να δώσει.

Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να δώσει προοπτική υπό τις περιστάσεις. Αυτή την οδό ακολούθησαν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία και πιο πρόσφατα η Ελλάδα, σε ώρες εθνικά δύσκολες, είπε.

Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πολλοί με ερωτούν εάν σε μια τέτοια κυβέρνηση θα συμμετάσχει και το ΑΚΕΛ. Θα το θέλαμε αλλά υπάρχει μια διάσταση θέσεων γι` αυτό είμαστε σε αντιπαράθεση. Δεν μας ενοχλεί γιατί είμαστε αντιπολίτευση και εκείνοι κυβερνούν αλλά είναι αδύνατο μέσα από δογματικές θέσεις όπως υιοθετούνται να πετύχουμε τη συνεργασία.

Όμως ακόμη και αν δεν συμμετέχουν στη κυβέρνηση, η θέση τους θα είναι απόλυτα σεβαστή ως αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν δέχομαι να περιφρονηθεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο οι οπαδοί του ΑΚΕΛ. Δεν φταίνε οι αριστεροί ψηφοφόροι αν υπάρχει ανεργία, αν υπάρχει δυστυχία, αν δεν υπάρχει δίκαιη κοινωνία, δεν φταίνε οι μικρομεσαίοι της αριστεράς ή οι νέοι της αριστεράς αν η ανεργία έφθασε στο 12,2%.

Δεν φταίνε οι απλοί πολίτες όπου και να ανήκουν ιδεολογικά για αστοχίες για πράξεις ή παραλείψεις της όποιας κυβέρνησης βρίσκεται στην εξουσία.

Για το Κυπριακό είπε ότι σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών θα πρέπει να διασφαλιστεί η ενεργός εμπλοκή της ΕΕ ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε η κατοχική Τουρκία να καθίσταται υπόλογη για τις όποιες προτάσεις θα καταθέτει η άλλη πλευρά.

Για την οικονομία, ανέφερε, πως θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου κράτους που θα είναι λιγότερο σπάταλο, λιγότερο γραφειοκρατικό και θα σέβεται τον πολίτη. Για το φυσικό αέριο είπε ότι αν δεν υπήρχε η εμπλοκή των Αμερικανικών και Ισραηλινών συμφερόντων, τότε ούτε βάρκα θα μπορούσαμε να στείλουμε στη περιοχή των ερευνών.

Όμως έγινε κατορθωτό να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα γιατί απλούστατα υπήρξε ο συσχετισμός δυνάμεων. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα αν ακολουθήσουμε ορθή στρατηγική να επαναπροσδιορίσουμε την εξωτερική μας πολιτική, επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-ΑΝΘΡΩΠΟΚHΝYΓΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακό: Σύμπτωση απόψεων Αναστασιάδη - Τσίπρα για νέα Διάσκεψη
  2. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προϋπολογισμός «ευθύνης και ανάπτυξης»
  3. «Ο Αναστασιάδης ανήγαγε τον Αρχιεπίσκοπο σε προνομιακό συνομιλητή»
  4. Το CDU ρίχνει «άκυρο» στην πρόταση Σουλτς για δημιουργία «Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης»
  5. Αντίδραση από ελληνική κυβέρνηση για δηλώσεις Ερντογάν περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης [vid]
  6. «Φιάσκο τα κατά φαντασία σκάνδαλα που επικαλείται το ΑΚΕΛ»