What's hot? ΑΟΖ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ· ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ·

INFO

22.11.2012 | 09:33
Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2012 | 10:15

Εισιτήριο επίστροφης έκοψε η Τρόικα / εξ αποστάσεως η διαπραγμάτευση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

-Με τρία ακόμη κεφάλαια  ανοικτά στις βαλίτσες του αναχωρεί σήμερα  το κλιμάκιο της τρόικας.
-Αιχμή του δόρατος, cyta, αέριο και ΑΤΑ
-Επαφές σε ανώτατο Ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκει σήμερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Cyta, φυσικό αέριο και ΑΤΑ, φράζουν το δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κυβέρνησης-Τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας αναχωρούν σήμερα απο την Κύπρο, συνεχίζοντας με εξ αποστάσεως διαπραγμάτευση, η οποία δεν καθορίζεται  απο χρονικό πλαίσιο,  γεγονός που φαίνεται να επιβαρύνει την Κύπρο σε επίπεδο διεθνών αγορών.

Η Κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, όπως η cyta, την οποία φωτογραφίζει η τρόικα, για μείωση του δημοσιου χρέους.

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο "φυσικό αέριο" ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε στο newsit, ότι η διατύπωση που αξιώνει η τρόικα οδηγεί σε άσκηση ελέγχου του φυσικού πλούτου, όχι απλά των εσόδων που μπορεί να προκύψουν σε μερικά χρόνια, αλλά και των εξόδων για κατασκευή των αναγκαίων υποδομών με ουσιαστική συμμετοχή του κράτους.

Παγωμένο παραμένει και το θέμα της ΑΤΑ, αφού η τρόικα εκτός απο την αναστολή του θεσμού καθ'όλη τη διάρκεια του μνημονίου, αξιώνει μείωση του επιδόματος κατά 50% μετά το 2016 και αφαίρεση από τον κατάλογο προϊόντων και υπηρεσιών για τον δείκτη υπολογισμού της, όπως τη διακύμανση του ηλεκτρικού ρεύματος.


Το ζητούμενο είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν την πραγματοποίηση του Eurogroup το Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, αναμένεται να μεταφέρει σήμερα το θέμα στις Βρυξέλλες, επιδιώκωντας συναντήσεις  σε ανώτερο πολιτικό, στοχεύοντας όπως αναφέρει Κυβερνητική πηγή στο newsit,  να πετύχει διαφοροποίηση των θέσεων της τρόικας.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας τα έβαλε με τους συνεργάτες του χθες, όταν του  υπέδειξαν ότι το ύψος του δανείου, που χρειάζεται η Κύπρος, ανέρχεται σε 17,5 δισ. ευρώ!


Στη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων,  ο Υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή έδωσε το σήμα του κατεπείγοντος, όταν ρωτήθηκε, αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για την υπογραφή μνημονίου.

Φανερά εκνευρισμένος ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε μετά τη σύσκεψη στο γραφείο του τον κ. Σιαρλή και ενώ εθεωρείτο ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα είχαν ολοκληρωθεί χωρίς αποτέλεσμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν το απόγευμα. Όπως και έγινε.   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η.Ε.: Το μέλλον της Κύπρου εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις των δύο μερών
  2. Κυπριακό - Αρχιεπίσκοπος: Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τεθούν υπό νέα βάση
  3. Κυβέρνηση: Έτοιμος ο ΠτΔ να επανέλθει ακόμη και αύριο στο τραπέζι των συνομιλιών
  4. Αποκαλυπτικός Βαρουφάκης! Τσίπρας: «Θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές»
  5. Η Ελλάδα προετοιμάζεται για άμεση έξοδο στις αγορές
  6. Άνεργος από το 2011 έως σήμερα περίπου 1 στους 3 αποφοίτους πανεπιστημίου στην Ελλάδα