What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

06.12.2012 | 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 14:57

Έξω από τη Βουλή οι λεωφορειούχοι - Έκκληση από Βουλή για αναστολή μέτρων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Έξω από τη Βουλή βρέθηκαν σήμερα οι οδηγοί των λεωφορείων Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου οι οποίοι απεργούν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και ζήτησαν να μιλήσουν με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνη Αντωνίου, ο οποίος απευθυνόμενος στους οδηγούς μαζί με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Ευθύμιο Φλουρέντζου, τους ζήτησε να τερματίσουν τα απεργιακά μέτρα.

 Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος δήλωσε ότι το Υπουργείο προσέρχεται στην σημερινή συνάντηση με καλή θέληση και αυτή η καλή θέληση καταδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης αμέσως προχώρησε στην καταβολή της . Και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν, γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις ανεξάρτητα του τι λέγεται. Η καλή μας θέληση, είπε, φαίνεται και από το γεγονός ότι προχωρήσαμε με προτάσεις προς την κατεύθυνση αύξησης της ρευστότητας των εταιρειών ούτως ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τις αυξημένες τιμές καυσίμων και τα αυξημένα εργατικά κόστα. Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, μπορούμε να προχωρήσουμε, και παράλληλα έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να προχωρήσουμε στην εξέταση των λογαριασμών με βάση τις πρόνοιες της σύμβασης έστω και αν υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις ανάλογα με τη διαδικασία που κυλούσε.

 

Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην εξέταση των λογαριασμών σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούσε θέμα ουσίας ή θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα ουσίας γιατί παράλληλα το κράτος ανεξάρτητα προχωρούσε στις πληρωμές όπως προνοούσε η σύμβαση. «Κατανοώ πλήρως και την αγανάκτησή της και τα αισθήματα που έχετε και η προσπάθεια είναι να βρεθεί λύση για να μπορέσετε να επιστρέψετε στις δουλειές σας, εμείς από δικής μας πλευράς που συμβατικά αναλάβαμε να κάνουμε, το κάμνουμε», ανέφερε ο Υπουργός.

 

Σε ερώτηση αν η Βουλή και η Κυβέρνηση δεν έχουν τρόπο να καταβάλλουν απευθείας τους μισθούς στους εργαζόμενους και το υπόλοιπο των χρημάτων να πηγαίνει στους αναδόχους, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή της σύμβασης. Η σύμβαση, είπε, προνοεί τη διαδικασία η οποία ακολουθείται, τα συμβαλλόμενα μέρη ευτυχώς ή δυστυχώς είναι η αναθέτουσα αρχή δηλαδή το κράτος και οι εταιρείες είναι οι ανάδοχες. Αρα έχουμε υποχρέωση με βάση τη σύμβαση να αποδίδουμε προς τις ανάδοχες εταιρείες τα χρήματα αυτά και από κει και πέρα οι ίδιοι να προχωρούν να πληρώνουν τους εργαζομένους.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνης Αντωνίου ανέφερε ότι κατανοούμε την αγανάκτηση των εργαζομένων για μη καταβολή των μισθών και μετέφερε τη βούληση της Επιτροπής για να υπάρξει επίλυση.

 

«Είναι γι’ αυτό το λόγο που και οι Βουλευτές συμμετείχαν και προχθές στις ολοήμερες διαβουλεύσεις και γι΄’αυτό συζητούμε στην Επιτροπή και θα συνεχίσουμε με ένα εξαντλητικό διάλογο μέχρι να επιλυθεί το θέμα»,ανέφερε.

 

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες , ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι η Βουλή κατανοεί πως οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που έχουν ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να εξευρεθεί τρόπος για επίλυση των προβλημάτων, όπως πχ το εύλογο κέρδος που διεκδικούν οι εταιρείες, το κόστος ανά χιλιόμετρο, οι αμφισβητούμενες δαπάνες.

 

«Όλα αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν ώστε να μην επανερχόμαστε κάθε δυό τρεις μήνες με απεργιακά μέτρα και απευθύνω έκκληση σε εσάς να ανασταλούν τα απεργιακά μέτρα και να είστε σίγουροι ότι τα επόμενα 24ωρα θα βρεθεί λύση του προβλήματος», συνέχισε.

 

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο οδηγός της ΟΣΕΛ Σάββας Πεττεμερίδης είπε ότι οι οδηγοί ζητούν το αναφαίρετο δικαίωμα της καταβολής του μισθού τους. «Όπως δουλεύει όλος ο κόσμος και θέλει να πληρώνεται το ίδιο θέλουμε και εμείς. Παρακαλούμε πολύ την Επιτροπή Συγκοινωνιών να βρει ένα τρόπο να λύσει το θέμα της καταβολής των μισθών εμάς των φτωχών», ανέφερε.

 

Ζήτησε επίσης, εφόσον η Κυβέρνηση είναι ο κύριος μέτοχος, να ψηφιστεί από τη Βουλή νόμος με βάση τον οποίο θα πληρώνονται οι οδηγοί από την Κυβέρνηση απευθείας και το υπόλοιπο να καταβάλλεται στις ανάδοχες εταιρείες, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των λεωφορείων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πανίκος Δημητριάδης ζητά αναστολή περικοπών στην Κεντρική Τράπεζα 
-Oπλίζει κατά Ορφανίδη και ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Χριστόδουλος Χριστοδούλου
-Εκδόθηκαν τα ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών- 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Διαμαρτυρία οδηγών ταξί με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας
  2. Έντονη διαμαρτυρία της «Κίνησης Πολιτών Larnaca Rights» για την μη απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών
  3. Κυβερνητική επιλογή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατοστολή των Κύπριων φοιτητών - Αν και ειρηνική διαμαρτυρία θεωρήθηκε επικίνδυνη
  4. Με κάτι παραπάνω από ένα... λόχο θα πάρει μαζί του στην Αθήνα ο Ερντογάν!
  5. Έκκληση Αναστασιάδη προς όλους να ενώσουν δυνάμεις για αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας
  6. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την Ελένη Θεοχάρους μετά τις τουρκικές απειλές