What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

06.12.2012 | 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 12:34

''Εσείς οι Γερμανοί ακούτε για κρίση, εμείς υποφέρουμε''

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ο Α. Σαμαράς τονίζει σε συνέντευξη του στην Bild πως ''η λιτότητα αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο του εξτρεμισμού''.

Στην συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο κούρεμα του χρέους της, καθώς το χρέος θεωρείται επίσημα βιώσιμο.
Ωστόσο διευκρινίζει πως η χώρα χρειάζεται διαρκή ανάπτυξη.
«Προσπαθούμε να βγούμε από την ύφεση, να αναμορφώσουμε την οικονομία μας έτσι ώστε να υπάρξουν έσοδα και να καταβάλλονται τόκοι και χρεολύσια», λέει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τονίζει στην συνέντευξή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. «Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε θεαματικά την Ελλάδα και από κακό παράδειγμα να γεμάτο προβλήματα να γίνουμε εξαιρετικό παράδειγμα οικονομίας», λέει ο κ. Σαμαράς και υπενθυμίζει:«Τους δύο τελευταίους μήνες κατορθώσαμε τόσα στην Ελλάδα όσα δεν κατορθώσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».
Παραπέμποντας στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν, ο έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του εργάζεται στην κατεύθυνση μιας επιτυχούς εξέλιξης.
«Αυτό θα καταστεί σύντομα σαφές σε όλους και τότε δεν θα αμφισβητήσει κανείς τη συμμετοχή μας στην ευρωζώνη και δεν θα τίθεται το ερώτημα ενός κουρέματος του χρέους», αποφαίνεται ο κ. Σαμαράς.

Ο έλληνας πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η φοροδιαφυγή είναι «ένα από τα μεγαλύτερα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας», το οποίο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνησή του και ήδη σημειώνονται επιτυχίες. Αναφέρει ως παράδειγμα το γεγονός ότι σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής αντιμετωπίζονται ως ποινικά αδικήματα, ανεξαρτήτως του εάν καταβάλλονται καθυστερημένες οφειλές από τους διωκόμενους ή όχι.

H λιτότητα αποσταθεροποιεί τη Δημοκρατία

Με αφορμή την διένεξη με τους φαρμακοποιούς που είχε ως συνέπεια να αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά σε μια ανθρωπιστική κρίση. «Κάναμε τα πάντα προκειμένου να την αποτρέψουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση εάν στο μεταξύ η κατάσταση παραμένει συγκρίσιμη με εκείνη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ο κ. Σαμαράς απαντά: «Ναι, αλλά έχουμε διδαχθεί από την Ιστορία…Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Μια αποκλειστική πολιτική λιτότητας εν μέσω ύφεσης δεν μπορεί να φέρει μια υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο του εξτρεμισμού. Προσπαθούμε να επιτύχουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και με τις ιδιωτικοποιήσεις θα επιδειχθεί πρόοδος», λέει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, στο ερώτημα πόσο θα απασχολεί τους Γερμανούς η ελληνική κρίση και στην παρατήρηση ότι πολλοί δεν θέλουν να ακούσουν πια ούτε λέξη για το θέμα, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει: «Κάνουμε τα πάντα για να βγούμε γρήγορα από την κρίση. Εσείς «ακούτε» για κρίση, εμείς υποφέρουμε από αυτή. Και κανένας δεν ενδιαφέρεται περισσότερο να ξεπεραστεί η κρίση από τους ίδιους τους Έλληνες».

Πηγή Deutsche Welle

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τρόμος για μαθητές! Σχολικό λεωφορείο χωρίς φρένα έπεσε πάνω σε σπίτι [pics]
  2. Ένας 28χρονος… απειλεί τη Μέρκελ!
  3. Σκεπτικισμό των Γερμανών πολιτών απέναντι σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δείχνει δημοσκόπηση
  4. Κρίση πανικού: ΟΛΑ τα συμπτώματα - Πόσο διαρκεί
  5. «Μπουκώνουν» την κυβέρνηση Τσίπρα με ακόμα 50 προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης
  6. Βundesbank: Η Γερμανία εξοικονόμησε 290 δισ. ευρώ από την κρίση