What's hot? ΑΟΖ· ENI· ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ· ΤΡΑΜΠ·

INFO

06.12.2012 | 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 14:38

Oπλίζει κατά Ορφανίδη και ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Χριστόδουλος Χριστοδούλου/ του καταλογίζει τεράστιες ευθύνες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία απο τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών, Μαρφίν και  Λαϊκή, ζητά ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες στον τέως Διοικητή Αθανάσιο Ορφανίδη. 


Στον τοίχο, στήνει τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο πρώην Διοικητή Χριστόδουλος Χριστοδούλου, χαρακτηρίζοντας ασήκωτες τις ευθύνες  που ο ίδιος ο κύριος Ορφανίδης φέρει, αφού δεν ενημερώθηκε για τις γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν της συγχώνευσης Μαρφίν και Λαϊκής.

Τον καλεί να ομολογήσει ι δημοσίως τις δικές του τεράστιες ευθύνες που επέτρεψε την αγορά από τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, και μάλιστα και από τη δευτερογενή αγορά, με ζημιά την οποία επιφορτίζεται το κυπριακό κράτος και η οποία υπερβαίνει τα 4 δις ευρώ.Οπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του  ο κ. Χριστοδούλου τη Μαρφίν Λαϊκή στην Κύπρο δεν την έφερε ο ίδιος αλλά οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών, που νομότυπα αποφάσισαν για τη συγχώνευσή τους. Προκαλώ να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, όπως περιλαμβάνονται στους σχετικούς φακέλους, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Χριστοδούλου.Κατά τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο κύριος Ορφανίδης, ο οποίος δεν μετήλθε όλα τα προσφερόμενα νόμιμα μέσα για την αποτροπή της μετατροπής της Μαρφίν Εγνατίας από θυγατρική στην Ελλάδα σε συγχωνευθείσα κυπριακή, με υποκατάστημα στην Ελλάδα. Παρακολούθησε απλώς ως απαθής θεατής τις εξελίξεις"."Αντί να αιτιάται άλλους, ο κ. Ορφανίδης οφείλει να ομολογήσει δημοσίως τις δικές του τεράστιες ευθύνες που επέτρεψε την αγορά από τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, και μάλιστα και από τη δευτερογενή αγορά, με ζημιά την οποία επιφορτίζεται το κυπριακό κράτος και η οποία υπερβαίνει τα 4 δις ευρώ. Επί τούτου ο κ. Ορφανίδης τηρεί περίεργη σιγή", προσθέτει ο κ. Χριστοδούλου.

Οπως αναφέρει, επί εποχής του ιδίου το τραπεζικό σύστημα ήταν κερδοφόρο επειδή ήταν αυστηρά εποπτευόμενο. Με τη λήξη της θητείας του κ. Ορφανίδη, τούτο για να είναι ικανό να λειτουργεί με επάρκεια χρειάζεται 10 δις ευρώ για ανακεφαλαιοποίηση. Μήπως ευθύνεται και γι’αυτό ο κ. Χριστοδούλου;, καταλήγει.

Όλα στη δημοσιότητα ζητά και ο Βγενόπουλος

Άμεσαστη δημοσιότητα ζητά με γραπτή του ανακοίνωση και ο Ανδρέας Βγενόπουλος από τη Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας να δώσει  τα στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών για τον ίδιο, όχι μόνο στην Επιτροπή αλλά και στη δημοσιότητα.
Παράλληλα παρακαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής
Τράπεζας να μεριμνήσουν ώστε το αίτημά του αυτό να γίνει άμεσα αποδεκτό χωρίς προσχηματικές καθυστερήσεις.

Ως προς τα στοιχεία που ζητούνται από την Επιτροπή Θεσμών και αφορούν εμένα, προσθέτει, δηλώνω επίσημα και κατηγορηματικά ότι παραιτούμαι από την προστασία περί «προσωπικών δεδομένων» και ζητώ από τη Διοίκηση της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ να δώσει άμεσα αυτά τα στοιχεία όχι μόνον στην Επιτροπή Θεσμών αλλά και στη δημοσιότητα.

"Εδώ και 18 περίπου μήνες έχουν καταστρατηγηθεί βάναυσα πολλά από τα δικαιώματα που έχω ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζω να γίνει σεβαστό τουλάχιστον το δικαίωμά μου για δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων που είναι και η μόνη σοβαρή απάντηση στη συκοφαντία και δυσφήμιση που έχω υποστεί", καταλήγει ο κ. Βγενόπουλος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-Εκδόθηκαν τα ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των Ισπανικών τραπεζών 
-Αποφασίζει για το κέντρο της άμυνας ο Νίκκι 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βίντεο ντοκουμέντο από την Καμπρίλ: Οι τρομοκράτες ζωσμένοι με εκρηκτικά πέφτουν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας!
  2. Προεδρικό: Την κριτική και τις ευθύνες στο σύμφωνο Χριστόφια-Ταλάτ για τους Τ/κ στα Κόκκινα
  3. Παπαδόπουλος - Κυβέρνηση: Διασταυρούμενα «πυρά» για τα 5/6 στους Τουρκοκύπριους
  4. Κυπριακό - Πυρά κατά Έιντε από τα κατεχόμενα: Αγνόησε τις ιστορικές πραγματικότητες
  5. Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων: Καταγγέλλει απειλές σε μέλη του
  6. Υπόθεση Focus: Δικαιοδοσία κυπριακής δικαιοσύνης για ΜIG θέτει ο δικηγόρος της