What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΟΜΗΡΟΥ·

INFO

07.12.2012 | 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2012 | 17:58

Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλευρό των εμπόρων

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Κροκίδη, ανακοίνωσαν τα πλάνα της Εκκλησίας για τη στήριξη των εμπόρων. 

 Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλη Κροκίδη, ανακοίνωσαν τα πλάνα της Εκκλησίας για τη στήριξη των εμπόρων.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της κρίσης έχουν κλείσει 68.000 εμπορικά καταστήματα, ενώ σε διπλάσιο αριθμό ανέρχονται εκείνα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Τον ανυπεράσπιστο από πλευράς κοινωνικών παροχών, κλάδο αποφάσισε να στηρίξει η Εκκλησία της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η διενέργεια απογραφής των επωφελούμενων ανασφάλιστων εμπόρων από την ΕΣΕΕ και να οριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης και κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για την πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες, ενώ συνδέθηκε το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την «Αποστολή» και την ΕΣΕΕ για παροχή βοήθειας πρωτοβάθμιας πρόληψης και φροντίδας για την υγεία για τους ανασφάλιστους εμπόρους. Ακόμη, θα δημιουργηθεί κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά των ανασφάλιστων εμπόρων και θα υπάρχει παροχή συμβουλευτικής υποστήριξη λογιστών για την διαχείριση κρίσεων και τέλος θα δημιουργηθούν δομές ψυχολογικής υποστήριξης για όσους εμπόρους την χρειάζονται. Οι παραπάνω ενέργειες θα αρθρωθούν από το κεντρικό προς το τοπικό επίπεδο, όπου οι κατά τόπους Μητροπόλεις σε συνεργασία με τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους θα αναλάβουν να τις εξειδικεύσουν στις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής.

Ο Βασίλης Κροκίδης, μετά το πέρας της συνάντησης υπογράμμισε την ανάγκη που έχει αυτή τη στιγμή η κοινωνία την αλληλεγγύη, δηλώνοντας:

«…Τη δραματική πτυχή του αδιεξόδου που βιώνουν σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας προσπαθεί με θαλπωρή και αλληλεγγύη να θεραπεύσει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ελληνική κοινωνία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται την Αγάπη, τη Θαλπωρή και την Αλληλεγγύη της Χριστιανικής μας Θρησκείας. Η στήριξη του Αρχιεπισκόπου μέσω της «Αποστολής» και της ΕΣΕΕ σε άνεργους εμπόρους και τις οικογένειές τους, δίνει το μήνυμα ότι διαθέτουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτήν την περίοδο δοκιμασίας. Ο ζεστός και ανθρώπινος λόγος της Εκκλησίας γίνεται σήμερα πράξη και βοηθά τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας να τη νιώσουν στο πλευρό τους και να κάνουν μια νέα αρχή…» 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τραγωδία! Συνετρίβη το ελικόπτερο που τη μετέφερε ντυμένη νυφούλα στην εκκλησία
  2. Έτσι ήταν ο Άγιος Νικόλαος όταν ζούσε!
  3. Ισχυρή στήριξη κομμάτων με δηλώσεις στην υποψηφιότητα Ανδρέα Χρίστου
  4. Στήριξη από ΓΓ ΑΚΕΛ: Πολλές προοπτικές και δικαιολογημένες ανησυχίες από την επανέναρξη των συνομιλιών
  5. Το συγκλονιστικό σύγχρονο θαύμα του Γέροντα Πορφυρίου
  6. Μπαν: Επανέλαβε στον Ακιντζί στήριξη στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook