What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

10.12.2012 | 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2012 | 17:57

Δεν άντεξε το βάρος της αντεξέτασης η Σκορδέλλη-Αποχώρησε με ταχυκαρδία απο το δικαστήριο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ταχυκαρδία, αδιαθεσία και λιποθυμικές τάσεις παρουσίασε σήμερα κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, η εκ των κατηγορουμένων, Έλενα Σκορδέλλη.

Διακοπή σημειώθηκε κατά την διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή όταν η Έλενα Σκορδέλλη παρουσίασε τάσεις λιποθυμίας και ταχυκαρδία.

Το δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία αποδεχόμενο αίτημα της υπεράσπισης η οποία ανέφερε ότι η Έλενα Σκορδέλλη πάσχει από άσθμα και τις μέρες που έδινε τη μαρτυρία της δεν έπαιρνε την ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή για να είναι σε εγρήγορση.

Πριν από την διακοπή επανεξετάστηκε η κ. Σκορδέλη από την υπεράσπιση και έδωσε μαρτυρία ο τεχνικός του Αντέννα Μιχάλης Μίνως.

Η επανεξέταση Σκορδέλλη  περιστράφηκε γύρω από email που παραλήφθηκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της και το οποίο όπως ανέφερε της απέστειλε ο Κρις Λαζαρίδης. Η κ. Σκορδέλλη ανέφερε ότι πήρε το συγκεκριμένο email στις 28/7/2009, προσθέτοντας ότι ο κ. Λαζαρίδης εγκατέστησε τον πίνακα σε αυτό.

Σε παρατήρηση της Δικηγόρου της κατηγορούσας Αρχής Έλενας Κλεόπα ότι πρόκειται για το έγγραφο που ανέφερε η κατηγορούμενη ότι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από τον υπολογιστή της, η υπεράσπιση διευκρίνισε ότι αυτό που συνέβη είναι ότι υπήρξε δυσκολία να ανοίξει το CD στο οποίο περιέχεται το έγγραφο και ότι έγινε κατορθωτό να ανοίξει το CD, με τη βοήθεια τεχνικών το Σαββατοκύριακο.

“Είμαι σίγουρη ότι είχα αυτό το email στην ηλεκτρονική μου αλληλογραφία και παρακάλεσα του δικηγόρους μου να βρεθεί τρόπος ώστε να ανοίξει το CD» ανέφερε στο Δικαστήριο η κ. Σκορδέλλη.

Με την ολοκλήρωση της επανεξέτασης της κ. Σκορδέλλη άρχισε η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισής της, με πρώτο τον τεχνικό του Αντέννα Μιχάλη Μίνω, ο οποίος ανέφερε ότι συνδέεται με την κατηγορούμενη οικογενειακά από 2000 με 2001, όταν αυτή εργαζόταν στον Αντέννα.

Ο μάρτυρας παρουσίασε και κατέθεσε ως τεκμήρια CD με μονταρισμένες φωτογραφίες με το πρόσωπο της κ. Σκορδέλλη, όπως παρουσιάζονται στο facebook από το χρήση «FATUS OLOUS ME TIN ELENA SKORDELI» και CD με βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube και τιτλοφορείται “Skordeli Killer”.

Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της οικογενειακής φιλίας τους πήγαιναν διάφορα προσκυνήματα εντός Κύπρου και στην Ελλάδα. Κατέθεσε δε στο Δικαστήριο ότι κατά τις αρχές Αυγούστου, μετά από παράκληση της κ. Σκορδέλλη πέρασε από το γραφείο της Ρέας Ανδρονίκου, όπου συνάντησε την ίδια και του έδωσε ένα φάκελο με δύο χαρτονομίσματα για να πήγαιναν τάμα στην Τήνο, στο ταξίδι – προσκύνημα που έκαναν στην Ελλάδα από τις 6 μέχρι τις 10 Αυγούστου το 2008.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεταξύ 17 και 20 Αυγούστου του ιδίου έτους, μετά από παράκληση της κ. Σκορδέλλη παρέλαβε άλλο φάκελο από την κ. Ανδρονίκου και τον παρέδωσε στην κ. Σκορδέλλη, η οποία βρισκόταν στα σκαλοπάτια έξω από το οίκημα του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία. Είπε επίσης ότι πήγε και άλλες φορές στα γραφεία της κ. Ανδρονίκου, χωρίς να συναντά την ίδια και άφηνε διάφορα DVD με εκπομπές για τις φυλακές που του ζήτησε να της γράψει.

Είπε επίσης ότι γνώριζε πως η κ. Σκορδέλλη δραστηριοποιείτο και στα κτηματικά και ότι του είχε αναφέρει για κάποια επένδυση από το Κατάρ που θα γινόταν στην επαρχία Λάρνακας.

Ακολούθως παρουσίασε ένα CD με φωτογραφίες στις οποίες μονταρίστηκε το πρόσωπο της κ. Σκορδέλλη, όπως παρουσιάζονται στο facebook από το χρήση «FATUS OLOUS ME TIN ELENA SKORDELI» με 8.201 like.

Κατέθεσε επίσης CD και πρόβαλε βίντεο που υπάρχει στο Youtube και τιτλοφορείται “Skordeli Killer”. Σε αυτό παρουσιάζεται και πάλι μονταρισμένο το πρόσωπο της κ. Σκορδέλλη σε διάφορες φωτογραφίες με πρωταγωνιστές ταινιών που κρατούν όπλα. Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζεται μονταρισμένο και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Αντεξεταζόμενος από τη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μίνως ανέφερε ότι στο οικογενειακό προσκύνημα που πήγαν στην Ελλάδα, ήταν ο ίδιος, ο σύζυγος της Σκορδέλλη και το παιδί της.

Στην υποβολή της κ. Κλεόπα ότι στην αρχή της δίκης παρακολουθούσε ανελλιπώς την ακροαματική διαδικασία, ο μάρτυρας ανέφερε ότι έβαζε άδεια και παρακολουθούσε τη δίκη όσο συχνά του επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του και πρόσθεσε πως το τελευταίο εξάμηνο λόγω του γεγονότος ότι αυξήθηκαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν ήρθε στο Δικαστήριο πολλές φορές.

Ερωτηθείς εάν οι οικογενειακές του σχέσεις με την κ. Σκορδέλλη ήταν τόσο στενές ώστε να δαπανήσει τις άδειες του για να παρακολουθεί τη δίκη, ο μάρτυρας ανέφερε πως αυτή έκρινε πως έπρεπε να είναι η στάση του απέναντι σε μια φίλη.

Στην υποβολή ότι η μεταφορά φακέλων που έκανε ήταν δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν οι κλητήρες από το γραφείο της κ. Ανδρονίκου ή με ταξί, ο μάρτυρας απάντησε ότι στο πλαίσιο της φιλίας τους, η κ. Σκορδέλλη του ζήτησε αυτές τις εξυπηρετήσεις και εφόσον μπορούσε τις έκανε. Πρόσθεσε ότι πολλές φορές που χάλασε το αυτοκίνητο της μετέφερε και την ίδια ενώ όταν ο ίδιος «έμεινε» στον αυτοκινητόδρομο τον βοήθησε ο σύζυγος της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της κατηγορούσας Αρχής, ο μάρτυρας είπε ότι είναι απλός χρήστης του Facebook και ότι στο Δικαστήριο έδωσε τη δική του ερμηνεία για τις φωτογραφίες.

Του υπεβλήθη επίσης ότι στο Δικαστήριο δεν είπε την αλήθεια, αλλά παρουσιάστηκε για να υποστηρίξει μια κατασκευασμένη ιστορία για να βοηθήσει την Έλενα Σκορδέλλη και ότι ουδέποτε συνάντησε τη Ρέα Ανδρονίκου, αλλά ούτε και γνώριζε οτιδήποτε για την επένδυση από το Κατάρ.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι είπε την αλήθεια όπως την έζησε, ενώ επανεξεταζόμενος ανέφερε ότι θυμάται το γραφείο της Ρέας Ανδρονίκου, επειδή το γραφείο – έπιπλο το οποίο είχε ήταν άσπρο από την εποχή «των Λουδοβίκων» και πρόσθεσε ότι αντιπαθεί τα άσπρα γραφεία για αυτό και το θυμάται καλά.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί με μάρτυρα υπεράσπισης που κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο