What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

13.12.2012 | 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 13.12.2012 | 18:37

Ολοκληρώνεται αύριο η απολογία της Σκορδέλη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Με την κατάθεση δύο ακόμη μαρτύρων υπεράσπισης, η απολογία της κατηγορούμενης για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή φτάνει στο τέλος της.

Σήμερα συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή, με την κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, κλήτευσε για να δώσουν κατάθεση τους αστυνομικούς Αντώνη Μουστάκα και Νίκο Τζιακούρη, τον υπαστυνόμο Μάριο Αγιώτη, το δημοσιογράφο της εφημερίδας "Αλήθεια" Πάμπο Μιτίδη, καθώς επίσης τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Ερωτόκριτο Ερωτοκρίτου.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η υπεράσπιση της 3ης κατηγορούμενης ζήτησε από τους αστυνομικούς Αντώνη Μουστάκα και Νίκο Τζιακούρη να αναφερθούν σε δύο καταγγελίες, που έκανε η πρώην σύζυγος του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, Φάνου Χατζηγεωργίου, τον Απρίλιο του 2010.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, οι καταγγελίες αφορούσαν τηλεφωνικές απειλές του Φάνου Χατζηγεωργίου προς την πρώην σύζυγο του, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της ίδιας.

Σε ερώτηση της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής, Έλενας Κλεόπα, αν αυτές οι καταγγελίες υποβλήθηκαν γραπτώς και αν η πρώην σύζυγος του Χατζηγεωργίου έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στους μάρτυρες της υπεράσπισης ότι δεν δόθηκε κατάθεση, διότι υπήρξε συμφιλίωση.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο υπαστυνόμος Μάριος Αγιώτης, από τον οποίο η υπεράσπιση ζήτησε την προσκόμιση φακέλων από το 1959 μέχρι και σήμερα για υποθέσεις φόνων εκ προ μελέτης.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως στόχος της υπεράσπισης είναι να διαφανεί κατά πόσον ένας ύποπτος για φόνο δεν κατηγορήθηκε ή δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι οι φάκελοι που μπορούν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο είναι μόνο των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων.

Αυτό προκάλεσε την υποβολή ένστασης από την κατηγορούσα Αρχή, η οποία είπε στο δικαστήριο πως η Βουλή έχει ψηφίσει σχετική νομοθεσία περί προστασίας μαρτύρων, και ότι είναι αδιανόητο να ζητείται κατάθεση φακέλων, που αφορούν υποθέσεις, οι οποίες εκδικάστηκαν πριν από τόσα χρόνια.

Ακολούθως, κατέθεσε ο μάρτυρας Πάμπος Μιτίδης, ο οποίος ρωτήθηκε από την υπεράσπιση σε σχέση με δημοσιεύματα στις 18 Δεκεμβρίου του 2008, τα οποία αφορούσαν τον Γιάννο Ανδρονίκου.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας κλήθηκε να αναφέρει κατά πόσον το δημοσίευμα περί προνομιακής μεταχείρισης του Γιάννου Ανδρονίκου, ο οποίος εξέτιε τότε την ποινή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ήταν δικό του.

Ο κ. Μιτίδης απάντησε καταφατικά και επικαλέστηκε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τελευταίος κατέθεσε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος, Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της υπεράσπισης γιατί ο πρώην σύζυγος της Έφης Παπαϊωάννου, Θωμάς Βασίλη, είχε τοποθετηθεί στο stop list.

Ο μάρτυρας προσκόμισε στο δικαστήριο σχετικό έγγραφο της αστυνομίας, στο οποίο φαίνεται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ουδέποτε τοποθετήθηκε στο stop list, αλλά στο alert list.

Όπως εξήγησε ο κ. Ερωτοκρίτου το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου είχε δοθεί σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη Δημοκρατία, με σκοπό την αποκόμιση πληροφοριών για την κίνησή του.

Αναφέρθηκε ακόμα στη διαφορά του stop list από το alert list, λέγοντας πως στο stop list βρίσκονται τα άτομα εναντίον των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, σημειώνοντας πως για το Θωμά Βασίλη δεν εκδόθηκε ποτέ ένταλμα σύλληψης.

Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για αύριο, στις 08:30.

Ο δικηγόρος της Έλενας Σκορδέλη αναμένεται να παρουσιάσει ακόμα δύο μάρτυρες, με τους οποίους ολοκληρώνεται η απολογία της πελάτισσας του.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- 398 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σ' ένα δίμηνο
- Εκατοντάδες παράπονα για το «αναιδές» κράτος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Το Ανώτατο δικαίωσε λήπτη δημοσίου βοηθήματος του οποίου το αίτημα για ΕΕΕ είχε απορριφθεί
  2. Ο Μιλτής αποσύρει την αγωγή του κατά Χριστόφια - «Δεν πρόκειται για εξώδικο διακανονισμό»
  3. Δίκη Focus: Ενστάσεις για το νέο κατηγορητήριο και επιστολή Ζολώτα στον Γ. Εισαγγελέα
  4. Δίκη ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Η κατάθεση του δημάρχου Παραλιμνίου για τις «δωροδοκίες»
  5. Η δικαίωση του Billy ήρθε από το Ανώτατο Διακαστήριο - Ένοχος ο Π. Παναγιώτου για το άτυχο σκυλάκι
  6. Υπόθεση Γιακουμάκη: Μειώθηκε η ποινή του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής