What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

13.12.2012 | 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 13.12.2012 | 20:51

Υπονομεύουν όλοι το Κράτος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Μπροστά στην εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων ενεργούν συνειδητά σε βάρος της οικονομίας, των εργαζομένων και του τόπου μας γενικότερα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης

 

Απαντήσεις σε δηλώσεις που έγιναν από τα υπόλοιπα κόμματα έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για υπονόμευση του κράτους.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης απάντησε επίσης σε αναφορά του επιτελείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για ‘καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων’ όσον αφορά στο δανεισμό της Κυβέρνησης από ημικρατικούς, καταγγέλλοντας «την υπονόμευση του κράτους από πλευράς ΔΗΣΥ και Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίοι μπροστά στην εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων ενεργούν συνειδητά σε βάρος της οικονομίας, των εργαζομένων και του τόπου μας γενικότερα».

«Αν ο εσωτερικός δανεισμός με πλήρεις διασφαλίσεις από ασφαλιστικά ταμεία θεωρείται καταλήστευση από πλευράς του κυπριακού κράτους, το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι γιατί να εμπιστευθούν το κυπριακό κράτος οι φορολογούμενοι των ευρωπαϊκών κρατών και να μας δανείσουν», είπε. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «από τον περασμένο Ιούνιο ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ επιδίδονται σε μια έντονη προσπάθεια να οδηγήσουν το κράτος σε στάση πληρωμών». Κινδυνολογούν, πρόσθεσε, «εκβιάζουν και απειλούν όλους τους πιθανούς δανειστές του κράτους, ώστε να πετύχουν τον ανίερο στόχο τους».

Αναφερόμενος στα μνημονιακά νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από τη Βουλή, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «με μεγάλο πόνο ψυχής αναγκαστήκαμε να εγκρίνουμε μνημονιακές νομοθεσίες, τις οποίες κάτω από διαφορετικές συνθήκες ούτε καν θα συζητούσαμε». Κριτήριο μας, πρόσθεσε, «και σε αυτή την περίπτωση ήταν αποκλειστικά το καλώς νοούμενο συμφέρον των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού». Αν ενεργούσαμε διαφορετικά, είπε, «και δεν εγκρίναμε τα επώδυνα μνημονιακά νομοσχέδια, οι αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζομένους και τους απλούς ανθρώπους θα ήταν πολύ μεγαλύτερες».

Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε επίσης ότι ενώ η Κυβέρνηση με τη στήριξη του ΑΚΕΛ μπήκε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις απαιτούσαν την άμεση υπογραφή μνημονίου. Αποκορύφωμα αυτής της υπονομευτικής στάσης, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξε η πισώπλατη μαχαιριά στην Κύπρο από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, όταν αυτός απειλούσε και εκβίαζε δημόσια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες αν δεν υπέγραφε ως είχε το μνημόνιο».

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι «στην τιτάνια προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει κατά το δυνατόν τις αποκοπές από τις κοινωνικές παροχές, τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, αντί των €100 εκ. περικοπές που αντιπρότεινε η Κυβέρνηση στην Τρόικα, επέμεναν σε περικοπές που ξεπερνούσαν τα €200 εκ». Σήμερα, πρόσθεσε, «κατόπιν εορτής και λαϊκίζοντας ασύστολα κάτω από το βάρος των δικαιολογημένων αντιδράσεων των επηρεαζόμενων ομάδων, έχουν το θράσος να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν τους εισάκουσε να αποδεχθεί πρόσθετες περικοπές ύψους €110 εκ».

Η ΕΔΕΚ, συμπλήρωσε, «στα πλαίσια της αντιμνημονιακής μεταμόρφωσης της, είχε το διπλό θράσος να καταψηφίσει τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούσαν τις κοινωνικές παροχές, όταν η ίδια εισηγήθηκε περικοπές €185εκ. και επιπρόσθετες περικοπές στα προσφυγικά και στεγαστικά επιδόματα». Κληθείς να πει αν την επομένη που τηρήθηκε μια συναινετική στάση από την πλειοψηφία της Βουλής αρχίζει εκ νέου η αντιπαράθεση εκατέρωθεν, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει καμιά αναστολή να πιστώσει θετικά τις πολιτικές δυνάμεις που τοποθετήθηκαν υπεύθυνα στη Βουλή, προσθέτοντας ωστόσο ότι «νομίζω ότι φυσιολογικά έχουμε και το δικαίωμα να χρεώνουμε αρνητικά κάποιες άλλες στάσεις και συμπεριφορές πολιτικών δυνάμεων, να αναδεικνύουμε αντιφάσεις που υπάρχουν».

Καμία αναστολή για επιτροπή κοινής αποδοχής

Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης απάντησε και στις εισηγήσεις ΔΗΣΥ και ΕΔΕΚ για τη σύσταση ερευνητικής επιτροπής από ανεξάρτητα πρόσωπα κοινής αποδοχής για διερεύνηση και άλλων πιθανών περιπτώσεων αδίκως δολοφονηθέντων της περιόδου 1955 – 59, λέγοντας ότι «μάλλον αναζητούν αιτιάσεις για να ασκήσουν την αναμενόμενη κριτική τους». Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «και εφόσον είναι ειλικρινείς, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμιά απολύτως αναστολή να δημιουργηθεί μια τέτοια επιτροπή κοινής αποδοχής η οποία να κτίσει πάνω στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση όλων των άλλων περιπτώσεων εκτελεσθέντων από την ΕΟΚΑ την περίοδο 1955- 59».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Έβγαλε τα απωθημένα του ο Πρόεδρος
- Αναστασιάδης: Θα εργαστώ για να αποτρέψω δεύτερο μνημόνιο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου
  2. Έκκληση Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για νηφαλιότητα ενόψει των εκλογών
  3. ΗΠΑ: «Σφάζονται» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί! Έξαλλος ο Τραμπ μετά την αποτυχία για χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
  4. «Παραλύουν» οι ΗΠΑ! Έξαλλος ο Τραμπ με Δημοκρατικούς μετά την αποτυχία για χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
  5. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  6. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone