What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

14.12.2012 | 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2012 | 13:58

Η Άγκυρα εμμένει στο τροπάριο περί εκπαίδευσης κούρδων "τρομοκρατών" στο Λαύριο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Για άλλη μια φορά η Τουρκία προκειμένου να συγκαλύψει την επιθετικότητά της σε Θράκη και Αιγαίο, περιβάλλεται το μανδύα του θύματος, κατηγορώντας την Ελληνική πλευρά για υπόθαλψη και εκπαίδευση "τρομοκρατών".

Νέοι ψευδείς ισχυρισμοί εξαπολύθηκαν από τις Τουρκικές υπηρεσίες και διάφορα ΜΜΕ ότι η γυναίκα - βομβιστής που σκότωσε αστυνομικό στην Πόλη είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο.

Οι διαρροές περί Λαυρίου, οι οποίες δεν συνοδεύονται από κανένα στοιχείο, ούτε αποδίδονται σε κάποιον επίσημο, έχουν βρει έδαφος σε σειρά εφημερίδων, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ''συντονιστικό κέντρο'' που τις προωθεί: Κατά το ρεζουμέ των δημοσιευμάτων, η Νουργκιούλ Ατζάρ χτες πραγματοποίησε επίθεση με όπλο εναντίον αστυνομικού στην Πλατεία Γκαζιοσμανπασά της Πόλης, σε απόσταση 50 μέτρων από το Δικαστικό Μέγαρο.

Από την επίθεση, τραυματίστηκε ο αστυνομικός Μουτζαχίτ Νταστάν, 32 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε. Η Ατζάρ φέρεται να είχε έλθει στο στρατόπεδο του Λαυρίου μετά από οδηγία της οργάνωσης που ανήκε πριν από 3 χρόνια και υποτίθεται πως εκπαιδεύτηκε στις ένοπλες επιθέσεις, στην πραγματοποίηση βομβιστικών ενεργειών, αλλά και στη διενέργεια επιθέσεων αυτοκτονίας (ζωντανής βόμβας), μαζί με μια άλλη ''τρομοκράτη'', την Ντιντέμ Ακχμάν.

Σύμφωνα δε με εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας, μετά την εκπαίδευση επέστρεψε στην Τουρκία μαζί με 15 – 20 φίλους της. Αναφέρεται ακόμα ότι από το 2009 καταζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας ως ζωντανή βόμβα. Κατα την σύλληψή της βρέθηκε στην τσάντα της και μια βόμβα, ενώ αναφέρεται ότι είναι μέλος της ''τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C''.Για την ταυτότητά της αναφέρεται ότι ήταν...«Η πιο αχάριστη τρομοκράτης»- κατά την Σαμπάχ- που γράφει ότι η Νουργκιούλ Ατζάρ, είχε σωθεί από την αστυνομία τρεις φορές από λιντσάρισμα πριν εφτά χρόνια στην Τραπεζούντα και στη Ριζούντα.
 Επίσης αναφέρεται πως δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης (ο Μπαχτιγιάρ Ντογρούγιόλ και ο Σουλεϊμάν Ματούρ, που εκπαιδεύτηκαν και αυτοί στο...στρατόπεδο του Λαυρίου) και τα οποία καταζητούντο, συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΜΙΤ και της διεύθυνσης ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης, στην Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα.Η Αθήνα έχει επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους, με επίσημο τρόπο ότι ισχυρισμοί αυτού του είδους είναι αβάσιμοι και ότι ουδείς τρομοκράτης εκπαιδεύτηκε στο Λαύριο ή άλλου στην Ελλάδα. Άλλωστε στο Λαύριο δεν υπάρχει στρατόπεδο εκπαίδευσης, αλλά καταυλισμός προσφύγων.

Σε μια αντιστροφή της τουρκικής επιχειρηματολογίας μάλιστα, η ελληνική πλευρά θα μπορούσε κάλλιστα να επικαλεσθεί τις πολλαπλές περιπτώσεις υποτιθέμενων τούρκων και κούρδων αντιφρονούντων, οι οποίοι ενώ φιλοξενούντο στο Λαύριο, διέφευγαν από αυτό και συμμετείχαν είτε σε εμπρησμούς ελληνικών δασών, είτε σε άλλες πράξεις δολιοφθοράς και κατασκοπείας εις βάρος της χώρας μας, όπως υποστήριξε άλλωστε με αποδείξεις και ονόματα στο βιβλίο του "Η ΜΙΤ και οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες" ο έγκριτος συγγραφέας και αναλυτής Μάνος Ηλιάδης.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο