What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΟΜΗΡΟΥ·

INFO

14.12.2012 | 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2012 | 16:20

Τα 5 χτυπήματα Μαλά κατά της ανεργίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Πέντε επίπεδα μέτρων για καταπολέμηση της ανεργίας, παρουσίασε ο υποψήφιος για την προεδρία, Σταύρος Μαλάς.

 

Με σειρά μέτρων τα οποία θα πάρει άμεσα, σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, προτίθεται να καταπολεμήσει την ανεργία. Μιλώντας στη Λεμεσό, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης απαρίθμησε ένα προς ένα τα σχέδια αναχαίτισης της ανεργίας.

Το πρώτο επίπεδο αφορά στην ώθηση της ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εστιάζοντας στην ενέργεια και στις πράσινες και τις νέες τεχνολογίες, με παράλληλα προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας. Ο Σταύρος Μαλάς υπενθύμισε δε τη δέσμευση του για αύξηση της χρηματοδότησης στην έρευνα και την καινοτομία κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, που θα βοηθήσει μέχρι και 2000 νέους επιστήμονες να εργοδοτηθούν.

Δεύτερο, συνέχισε, θα εκπονηθούν στοχευόμενες πολιτικές αναχαίτισης της ανεργίας και τρίτον, θα τεθεί φραγμός "στην υπερεκμετάλλευση της ξένης φτηνής εργασίας και στην εργοδοτική ασυδοσία, με αυστηρή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας".

Το τέταρτο επίπεδο αφορά στη δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας για τους άνεργους και αρωγής για επανένταξη στην εργασία, ενώ πέμπτο καταγράφεται η δημιουργική και διεκδικητική συμμετοχή στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την απασχόληση.

Για την άμεση στήριξη των ανέργων, ο Σταύρος Μαλάς προτείνει την αύξηση της εξάμηνης περιόδου παραχώρησης επιδόματος ανεργίας σε εννέα μήνες και εισαγωγή κριτηρίων που να προσαρμόζουν το επίδομα στη βάση των αναγκών, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν χρήση των δημοσίων συγκοινωνιών για τους άνεργους και ρυθμίσεις για μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργους.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ.Μαλάς δήλωσε πως, όποιο από τα προτεινόμενα μέτρα έχει οικονομική συνέπεια, "είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μέσα στο 2013, γιατί ο προϋπολογισμός έχει ήδη εγκριθεί", προσθέτοντας ότι οι υπόλοιπες προτάσεις μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη για το Μαρί
- Απολογισμός Χριστόφια για το έργο της Προεδρίας της Ε.Ε

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία «Πού ψηφίζω»
  2. Γιώργος Φράγκος o νέος πρόεδρος της ΕΣΚ - Δείτε όλα τα μέλη
  3. Έπαρχος Πάφου: Όλα έτοιμα για τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου
  4. Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Η χρεοκοπία μας δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική
  5. Στήριξη από ΓΓ ΑΚΕΛ: Πολλές προοπτικές και δικαιολογημένες ανησυχίες από την επανέναρξη των συνομιλιών
  6. Ελαφριά αύξηση ανέργων το Νοέμβριο σε σχέση με Οκτώβριο

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook