What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΪΝΤΕ· ΣΥΓΚΡΑΣΙΤΗ· ΒΙΑΣΜΟΣ·

INFO

14.12.2012 | 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2012 | 18:44

Μητσόπουλος: Είναι αδιανόητο τα δικαιώματα των Τ/κ και των αλλοδαπών, να παραμένουν άθικτα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Σε καιρούς κρίσης και περισυλλογής, σε καιρούς που αφαιρούνται κοινωνικά κεκτημένα, είναι αδιανόητο τα δικαιώματα των Τ/κ, των αλλοδαπών και των αιτητών πολιτικού ασύλου, δικαιώματα που παραχωρήθηκαν κάτω από συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας, να παραμένουν άθικτα, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.

Σε σημερινές του δηλώσεις , ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι το ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας την χθεσινή νομοθετική πρωτοβουλία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για την κατάργηση μιας δυσμενούς διάκρισης εις βάρος των Ε/κ πολιτών, φαίνεται να αγνοεί κάποιες σημαντικές πραγματικότητες, όπως τις 40.000 και πλέον ανέργους, τις δραστικές αποκοπές μισθών και επιδομάτων από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την στέρηση από ένα μεγάλο αριθμό, μέχρι σήμερα δικαιούχων, της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την προοπτική εισαγωγής τελών για τις υπηρεσίες υγείας όπως ακριβώς προβλέπει το μνημόνιο.

«Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα μιας αδιέξοδης και καταστροφικής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Χριστόφια. Μιας πολιτικής που οδήγησε την Κύπρο στο χείλος της χρεοκοπίας και το λαό μας στην απόγνωση. Την ώρα που καταγράφονται όλες αυτές οι δυσμενείς εξελίξεις, είναι τουλάχιστον προκλητικό το ΑΚΕΛ να επιδεικνύει αυτή την υπέρμετρη και ακατανόητη ευαισθησία γιατί μέσα από την πρόταση νόμου, εισηγούμαστε κάτι πολύ απλό και αυτονόητο. Σε καιρούς κρίσης και περισυλλογής, σε καιρούς που αφαιρούνται κοινωνικά κεκτημένα, είναι αδιανόητο τα δικαιώματα των Τ/κ, των αλλοδαπών και των αιτητών πολιτικού ασύλου, δικαιώματα που παραχωρήθηκαν κάτω από συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας, να παραμένουν άθικτα», πρόσθεσε.

Δεν θα πρέπει άραγε όλων οι ώμοι, χωρίς εξαιρέσεις, να επωμιστούν τα βάρη της κρίσης;, διερωτήθηκε ο κ. Μητσόπουλος.

«Και γιατί το ΑΚΕΛ επιμένει πεισματικά ότι κάποιοι θα πρέπει να διατηρούν δικαιώματα χωρίς να έχουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις; Να ξεκαθαρίσω για τελευταία φορά. Η πρόταση δεν αφορά τους Ε/κ πολίτες. Με κάθε σεβασμό στη νομιμότητα, τον ανθρωπισμό και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις της Κύπρου, δεν επιχειρούμε να εισάγουμε δυσμενείς διακρίσεις αλλά να αποκαταστήσουμε υπαρκτές και εξόφθαλμες αδικίες. Αυτή τη δύσκολη εποχή είναι για μας αδιανόητο να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι όταν η Κυβέρνηση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου υιοθέτησε τις συγκεκριμένες πολιτικές, τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα στον τόπο μας, ήταν εντελώς διαφορετικά.

«Υπήρχαν αποθέματα στα κρατικά ταμεία, συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Η διατήρηση προνομίων, μόνο για λίγους, αυτή τη δύσκολη εποχή, αντιβαίνει σε κάθε λογική ισότητας και ισοτιμίας», κατέληξε.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

- Φυλάκιση και τσουχτερά πρόστιμα για όσους παράνομα δεν καταβάλουν 13ο μισθό
- Προταση ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ για να σωθούν τα σπίτια των ιδιωτών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κεντροδεξιό άνοιγμα Νικόλα: Μεταγραφή Ι. Κληρίδη από ΔΗΣΥ γεμάτη συμβολισμούς - Σε αναμμένα κάρβουνα η Πινδάρου
  2. Η ελληνική κυβέρνηση προαναγγέλλει χαλάρωση κεφαλαιακών ελέγχων και δοκιμαστική έξοδο στις αγορές
  3. Προεδρικές Εκλογές - Συγκρασίτη (πρώην ΔΗΣΥ): Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που συστρατεύομαι με Νικόλα Παπαδόπουλο [vid]
  4. ΥΠΟΙΚ: Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος
  5. Προεδρικές Εκλογές - Συγκρασίτη (πρώην ΔΗΣΥ): Συστρατεύομαι με Νικόλα Παπαδόπουλο
  6. Τα στοιχεία της Συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα