What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

15.12.2012 | 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2012 | 11:46

Συγκλονιστικό video: Σύρος αντικαθεστωτικός αψηφά τις σφαίρες για να σώσει τραυματισμένη γυναίκα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στη Συρία πράξεις ηρωϊσμού, αλλά και ανείπωτης βαρβαρότητας διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση. Κάποιες φορές οι κάμερες είναι εκεί καταγράφοντας το δίχως ατελείωτο δράμα του συριακού λαού.

Ένας 17χρονος αντάρτης στη Συρία αψήφησε τις ριπές των ελεύθερων σκοπευτών του Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Εκείνος και σύντροφοί του πιστεύουν πως είναι ζωντανή και χωρίς να σκεφτεί τη δική του ζωή, ξεκινά για να την απομακρύνει από το σημείο.

Την είχαν δει νωρίτερα να περπατά σε δρόμο στο Χαλέπι μαζί με τον γιό της, της φώναξαν να απομακρυνθεί, αλλά εκείνη δεν πρόλαβε. Και χτυπήθηκε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή.

Ο αντάρτης, της δένει τα πόδια με ένα σχοινί και την τραβά, μαζί με τους υπόλοιπους, απόμερα.

Δυστυχώς, η γυναίκα δεν κατάφερε να επιζήσει. Το βίντεο δείχνει τον 17χρονο αντάρτη να έρπει προς το μέρος της γυναίκας. Εκείνη, ήταν πεσμένη στο έδαφος χωρίς να κινείται.Αυτή όμως είναι η μια πλευρά των Σύρων ανταρτών, η οποία και προβάλλεται συχνότερα από τα δυτικά ΜΜΕ.

Γιατί υπάρχει και μια άλλη, πολύ πιο σκοτεινή. Video που «ανέβηκε» στο internet δείχνει σουνίτες Σύρους αντάρτες να καίνε ένα σιιτικό τέμενος στη βόρεια Συρία, γεγονός που προκαλεί φόβους ότι ο εμφύλιος στη Συρία τείνει να οδηγηθεί σε μια δογματική-θρησκευτική σύγκρουση, μεταξύ των μειονοτικών Αλεβιτών του Άσαντ, των ελάχιστων Σιιτών της χώρας, αλλά και των χριστιανών που έχουν συνασπιστεί κατά πλειοψηφία γύρω από τον Σύρο πρόεδρο από τη μια πλευρά και από την άλλη, της πλειοψηφίας του συριακού πληθυσμού που είναι Σουνίτες (ορθόδοξοι Μουσουλμάνοι).

Στο βίντεο φαίνονται δεκάδες αντάρτες ντυμένοι με στολές παραλλαγής και γενειάδες να συγχαίρουν και να φιλούν ο ένας τον άλλο έξω από το τέμενος Χουσεϊνίγια, το οποίο και πυρπόλησαν, ενώ έκαψαν σιιτικές, όπως είπαν οι ίδιοι, σημαίες.

Ένας από τους μαχητές δήλωσε ότι η ομάδα των εξεγερμένων καταστρέφει «τα κρησφύγετα των σιιτών και των 'ραντίφα'», χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό όρο που σημαίνει «αποστάτης» και χρησιμοποιείται από τους σουνίτες για τους σιίτες.
Η αυθεντικότητα του βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube την Τετάρτη και φέρεται να έχει τραβηχτεί στην πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ στη βόρεια Συρία, δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Αξίζει να γίνει επίσης μνεία και στις πολλαπλές εκτελέσεις αιχμάλωτων κυβερνητικών στρατιωτών από αντικυβερνητικούς αντάρτες, καθώς και στην στρατολόγηση ανήλικων παιδιών τα οποία και εξαναγκάζουν όχι μόνο να πολεμούν, αλλά να συμμετέχουν και σε ανείπωτα βασανιστήρια και εκτελέσεις συμπαθούντων του καθεστώτος Άσαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ρωσία δηλώνει έκπληκτη με την στάση των ΗΠΑ στο Συριακό ζήτημα-Βίντεο σοκ στρατολογημένων παιδιών από την συριακή αντιπολίτευση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο