What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

15.12.2012 | 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2012 | 13:40

Με τα όπλα της μητέρας του θέρισε 26 ζωές στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Νέες αποκαλύψεις για το λουτρό αίματος στο σχολείο του Κονέκτικατ 
- Ο 20χρονος Άνταμ Λανζα σκότωσε πρώτα τη μητέρα του στο σπίτι που έμεναν μαζί 
- Πήρε τρία από τα όπλα της και με το αυτοκίνητό της πήγε στο δημοτικό του Νιουτάουν 
- Άγνωστα ακόμη τα κίνητρα του μακελάρη 
- Τρία ελληνόπουλα πήγαιναν στο συγκεκριμένο σχολείο, όλα είναι καλά στην υγεία τους 

Τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη του μακελειού σε σχολείο των ΗΠΑ Ανταμ Λάζνα έδωσε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.Κι ενώ οι αρχές αναζητούν στοιχεία από το παρελθόν του που θα φωτίσουν την υπόθεση και ενδεχομένως να δώσουν απάντηση στο τι τον ώθησε να επιστρέψει στο σχολείο που φοίτησε κάποτε και ν΄ανοίξει πυρ, οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως έναν ντροπαλό και ασυνήθιστα έξυπνο μαθητή. Ενας απο αυτούς ο Τιμ Αρνον, είπε επίσης πως στο Γυμνάσιο του Νιούταουν ο Ανταμ ντυνόταν πιο επίσημα από τα άλλα παιδιά, συχνά με χακί παντελόνια και πουκάμισα.
Συμπλήρωσε επίσης πως ο 20χρονος δεχοταν πιέσεις από τους γονείς του, ιδιαίτερα από τη μητέρα του, να σπουδάσει. "Τον πίεζε πολύ να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο", είπε.

Ένας άλλος συμμαθητής του, περιέγραψε τον Λάνζα ως έξυπνο μεν, αλλά χωρίς φίλους.
"'Ηταν ένα πολύ ήσυχο παιδί. 'Ημουν ο μοναδικός φίλος του στο δημοτικό. 'Ηταν πάντα ένα πραγματικά καλό και ευγενικό παιδί", πρόσθεσε.Οι γονείς του, ο Πήτερ και η Νάνσυ Λάζνα χώρισαν το 2008. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη εταιρείας της περιοχής, η Νάνσυ Λάνζα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων και μάλιστα κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε αγοράσει. "'Ελεγε ότι συχνά πήγαινε για σκοποβολή με τα παιδιά της."

Επισήμως πάντως, η αστυνομία ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο Λάνζα είναι ο δράστης της επίθεσης στο συγκεκριμένο σχολείο, στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών.“Αδύνατον να αποτραπεί το μακελειό”

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας, τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανήσει οι σχολικές περιφέρειες των ΗΠΑ για μεταλλικούς ανιχνευτές, κάμερες ασφαλείας και για την επεξεργασία σχεδίων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τη σφαγή στο Γυμνάσιο Columbine, το 1999, όταν δυο σπουδαστές σκότωσαν δώδεκα σπουδαστές και έναν καθηγητή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να εμποδίσει το χθεσινό μακελειό στο πρωτοβάθμιο σχολείο του Κονέκτικατ.

"Το σχολείο δεν θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το μακελειό, εάν δε γνώριζε προηγουμένως ότι ο δράστης ερχόταν εδώ", δήλωσε ο Μπιλ Μποντ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας σχολείων και πρώην εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με τον Μποντ, στο σχολείο του Νιούταουν συνέβη ό,τι ακριβώς και στην Αουρόρα, του Κολοράντο, όπου τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια μεταμεσονύκτιας προβολής της τελευταίας ταινίας του "Μπάτμαν", ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 58.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια μέτρα ασφαλείας είχε λάβει το σχολείο στο Νιουτάουν, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η πρόσβαση ήταν περιορισμένη για τους επισκέπτες και οι πύλες ήσαν κλειστές μετά τις 09:30 τοπική ώρα.

Ο Μποντ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούν 100% μαθητές και εκπαιδευτικοί όταν κάποιος ανοίγει πυρ. Όπως είπε, ακόμα και ένας φρουρός και οι κλειστές πύλες δεν θα σταματούσαν το δράστη.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτο μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Στους 26 υπολογίζονται οι νεκροί

Μοναχικό άτομο ο δράστης του Μακελειού στο Κονέκτικατ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο