What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

15.12.2012 | 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2012 | 16:02

Το Γενάρη θα ξέρουν οι άνεργοι για τις εκλογές

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να επιλεγούν μέσα από δημόσια κλήρωση οι 2000 άνεργοι πτυχιούχοι οι οποίο θα εργαστούν στις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2013.

Έληξε χθες η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης ενδιαφέροντος για απασχόληση ανέργων πτυχιούχων στα εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με την υπουργό εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, σε κάθε εκλογικό κέντρο ο προεδρεύον θα είναι έμπειρος δημόσιος υπάλληλος και θα υπάρχουν ακόμα ένα με δυο άτομα ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το εκλογικό κέντρο.
«Είχαμε δεσμευτεί από την αρχή ότι η διαδικασία θα ήταν αντικειμενική και διαφανής και έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις επαρχιακές διοικήσεις ώστε να προχωρήσουν σε δημόσιες κληρώσεις όσων πληρούν τα προσόντα, όσοι δηλαδή είναι άνεργοι και πτυχιούχοι. Δύο χιλιάδες συνολικά, τα ίδια, άτομα θα αξιοποιηθούν την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή διότι αντιλαμβάνεστε θα γίνει μια εκπαίδευση προηγουμένως», σημείωσε.
Έφτασαν τις 4000 οι ενδιαφερόμενοι
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία της κλήρωσης κρίθηκε ως δικαιότερη από την Υπηρεσία Εκλογών καθώς μέχρι στιγμής 4000 ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Με βάση τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Υπηρεσίας Εκλογών, τα εκλογικά κέντρα που θα απασχοληθούν οι άνεργοι πτυχιούχοι κατανέμονται κατά Επαρχία ως εξής: Λευκωσία 815, Αμμόχωστος 110, Λάρνακα 350, Λεμεσός 565 και Πάφος 160.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε 4 χιλ. συνολικά αιτήσεις από άνεργους πτυχιούχους, Λευκωσία 1.415, Αμμόχωστο 221, Λάρνακα 716, Λεμεσός 1.087 και Πάφος 461.
Οι οικείοι Έφοροι Εκλογής, οι οποίοι έχουν και την αρμοδιότητα στελέχωσης των εκλογικών κέντρων στην εκλογική τους περιφέρεια, αφού ενημερώσουν για το χρόνο και τον τόπο διενέργειας αυτής της διαδικασίας, θα καλέσουν τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο να την παρακολουθήσουν.
Τουλάχιστον 5 χιλιάδες οι νέοι ψηφοφόροι
Όσον αφορά τις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές η κ. Μαύρου ανέφερε ότι προχωρούν ικανοποιητικά. «Πριν από λίγες μέρες είχαμε μια σύσκεψη με όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται, προχωρά από τη μια η απασχόληση άνεργων πτυχιούχων στα εκλογικά κέντρα. Προχωρά η έκδοση εγγραφής νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Τελευταία ημερομηνία είναι η 2 του Γενάρη. Την ίδια ημερομηνία κλείνει και η δήλωση για όσους ψηφοφόρους θα ήθελαν να ψηφήσουν σε κέντρα του εξωτερικού. Και εκεί υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, έχουμε δεχτεί πάνω από 4,5 σχεδόν 5 χιλιάδες δηλώσεις για να ψηφήσουν στο εξωτερικό» ανέφερε.
Η κ. Μαύρου είπε ότι θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα, στην Βρετανία σε αρκετές πόλεις αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες ευρωπαϊκές.
Οι νέοι ψηφοφόροι, είπε η Υπουργός, μέχρι στιγμής είναι γύρω στις δέκα χιλιάδες. «Αντιλαμβάνεστε όσο πλησιάζουμε στις 2 του Γενάρη οι αιτήσεις που φτάνουν είναι πολύ περισσότερες από ότι τις προηγούμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
-
To newsit Κύπρου αποκαλύπτει το «Τουρκμόνιο» των κατεχομένων
-
Κύπρος -ίσως η μεγαλύτερη διάσωση τραπεζικού συστήματος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  2. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  3. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  4. Προεδρικές Εκλογές: Δεκαπέντε εκλογικά τμήματα σε 9 πόλεις της Ελλάδας
  5. Έκκληση Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για νηφαλιότητα ενόψει των εκλογών
  6. Παροχή διευκολύνσεων προς τους εγκλωβισμένους κατά την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών