What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

16.12.2012 | 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2012 | 17:32

Έφυγε απο την ζωή ο Κίκης Γιάγκου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ  ανήγγειλε το θάνατο του Κίκη Γιάγκου, που διετέλεσε επι σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και Βουλευτής Αμμοχώστου.

Ο Κίκης Γιάγκου γεννήθηκε το 1942 στην Αμμόχωστο από εργατική πολυμελή οικογένεια. Ο Κίκης και η οικογένεια του πέρασαν δύσκολα χρόνια. Οι δυσκολίες της ζωής επέδρασαν στην ταξική συνειδητοποίηση του Κίκη και από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο ΑΚΕΛ και το Λαϊκό Κίνημα. Μέσω της μαθητικής οργάνωσης ΠΕΟΜ Αμμοχώστου, της οποίας διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας, ξεκίνησε την έντονη αντιαποιακιακή του δράση. Το 1955 συνελήφθηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες με την κατηγορία ότι διένεμε παράνομα φυλλάδια. Το 1958 ο Κίκης Γιάγκου γίνεται μέλος του ΑΚΕΛ.

Ο Κίκης Γιάγκου διετέλεσε μέλος της Ε.Ε. και της Επαρχιακής Γραμματείας ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για πολλές δεκαετίες. Στο 16ο Συνέδριο εκλέγετε μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ της οποίας διετέλεσε μέλος μέχρι το 2010 όπου και αφυπηρέτησε. Διετέλεσε Βοηθός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΠΕΠ, Γραμματέας της Επιτροπής Προσφύγων Αμμοχώστου, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λάρνακας και για ένα διάστημα μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Το 1991 εκλέγηκε βουλευτής με το συνδυασμό ΑΚΕΛ – Αριστερά, Νέες Δυνάμεις στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, αξίωμα που κατείχε μέχρι και την αφυπηρέτηση του το 2006. Μέσα και από την κοινοβουλευτική του δράση συνέχισε να έχει στην καθημερινή του έγνοια τη βελτίωση της ζωής του προσφυγικού κόσμου ενώ αρκετά από τα νομοθετήματα πρόνοιας για τους πρόσφυγες έχουν και τη δική του σφραγίδα.

Ο Κίκης Γιάγκου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, στα δύσκολα χρόνια από την ανεξαρτησία μέχρι και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, αντιμετώπισε σοβαρούς κινδύνους. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εθνική Φρουρά το 1964 – 65 υπέστη σοβαρές ψυχολογικές πιέσεις και κακουχίες γιατί πριν καταταγεί ήταν ο δακτυλογράφος του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου.

Στα δύσκολα χρόνια της εσωκομματικής κρίσης υπερασπίστηκε αταλάντευτα και δραστήρια τις ιδεολογικές και οργανωτικές αρχές του ΑΚΕΛ καθώς και την πολιτική του Κόμματος.

Η Γραμματεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της αποφάσισε όπως το Κόμμα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του Κίκη Γιάγκου.

Την προσφορά του εκλιπόντος  Κίκη Γιάγκου, πρώην βουλευτή Αμμοχώστου, εξήρε με δήλωσή του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

«Θέλω», ανέφερε, «να εκφράσω τη θλίψη μου  για το χαμό του πολύ στενού μας οικογενειακού φίλου Κίκη Γιάγκου, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής για τρείς θητείες και αναπληρωτής γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου. Με τον φίλο Κίκη είχαμε πολύ στενούς δεσμούς απο τα παιδικά μου χρόνια».

Πρόκειται, πρόσθεσε,  «για έναν πραγματικό  υπηρέτη του κυπριακού λαού».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
-Μαύρισαν σπίτια Χριστουγεννιάτικα- Διπλό κτύπημα θανάτου.
- Αναστασιάδης: Ιδεοληπτικές αγκυλώσεις – ασφυκτικά αδιέξοδα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δήμος Λεμεσού: Έφεση Χρίστου στο Ανώτατο για την απόφαση του Εκλογοδικείου
  2. Προεκλογική κόντρα με φόντο τα έκτροπα στο Τσίρειο - Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Δεν πείθει ο ΑΠΟΕΛ - Ο Ιωνάς εκκόλαπτε τέτοιες συμπεριφορές
  3. Μαλάς: Ανέπτυξε τις θέσεις του για οικονομία και Κυπριακό στους ομογενείς στο Λονδίνο
  4. Νέα πυρά Γεν. Ελεγκτή κατά Χρυστάλλας με αποκαλύψεις για «απαλοιφή» ονόματος βουλευτή για φορολογική δήλωση [vid]
  5. Κατεχόμενα: 16 γυναίκες βουλευτές σε 57 χρόνια
  6. Απεβίωσε πρώην βουλευτής του ΔΗΚΟ [pic]