What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

17.12.2012 | 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 17.12.2012 | 22:07

Προσάραξε στον ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσαν απόψε ότι η συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ θα έχει βάθος χρόνου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση υποστήριξης της υποψηφιότητας του στο σωματείο Ελευθέρια Παλλουριώτισσας, ο κ. Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προς του ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος είπε ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μα κανένα να σας προκαλέσει ή να σας πει ότι κάποιος σας εξαπάτησε και σας ατίμασε».

«Είναι μια μακράς πνοής συνεργασία, την οποία θέλουμε να θεμελιώσουμε για το μέλλον», διαβεβαίωσε αναφερόμενος στη συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ προσθέτοντας πως «για να επιτύχει μιας μακράς πνοής συνεργασία χρειάζεται η εντιμότητα, ο αλληλοσεβασμός και ιδιαίτερα η συνέπεια».

«Όσον αφορά εμένα θέλω να σας επαναλάβω ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα παραβώ ούτε ένα από τα όσα έχουν συμφωνηθεί, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν μα κανένα να σας προκαλέσει ή να σας πει ότι κάποιος σας εξαπάτησε και σας ατίμασε», είπε αναφέροντας ότι «πρώτα και πάνω από όλα ατιμασμένος θα είμαι εγώ και ούτε το θέλω, ούτε το επιδιώκω, ούτε και είναι η επιθυμία μου κύριο χαρακτηριστικό μου να είναι απλώς η ανάληψη ενός αξιώματος».

«Τι θα κάνεις τα αξιώματα εάν στο τέλος θα είσαι δακτυλοδεικτούμενος και εάν στο τέλος τα παιδιά και τα εγγόνια σου θα ντρέπονται να μιλούν για τον πατέρα και τον παππού τους, αν η ιστορία θα σε καταγράψει σας ένα πολιτικό απατεώνα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξα και δεν θα γίνω ποτέ τέτοιος»..

«Είχα πάντα αρχή να βλέπω το λαό στα μάτια και να λέω αλήθειες, να παίρνω αποφάσεις και να τις τιμώ και να τις υπερασπίζομαι», συνέχισε αναφέροντας πως «εξάλλου αυτή ήταν και μια από τις διαφωνίες μας, όταν σε μια κρίση της ιστορίας, άλλη ήταν η πορεία που ακολούθησα, αλλά την ίδια ώρα θέλω να σας πω ότι από την ώρα που η πλειοψηφία δίνει μια ετυμηγορία, έχεις υποχρέωση να την τιμάς και να την αναγνωρίζεις».

«Από την ώρα που την αναγνωρίζεις και αποφασίζεις ότι συμπορεύεσαι με κάποιους με το ίδιο σθένος και την ίδια παρρησία που υπεραμύνθηκες κάποτε κάποιων θέσεων που δεν έγιναν αποδεκτές από τον λαό την ίδια ώρα πρέπει να δείξεις την ίδια συνέπεια και σε όσα συμφωνείς που εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι «καθοδηγητική πορεία στο Κυπριακό θα χαράσσει μόνο το Εθνικό Συμβούλιο».

Παρατηρώντας επίσης ότι το 30% από το συνολικό 13% της ανεργίας, είναι άνεργοι νέοι διαβεβαίωσε πως εάν κληθεί να κυβερνήσει το 1% του κρατικού Προϋπολογισμού ή 100 εκ. ευρώ ετησίως θα δαπανώνται για την νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι όσα από τις προγραμματικές δηλώσεις της υποψηφιότητας του χρειάζονται νομικό ένδυμα θα είναι έτοιμα υπό μορφή νομοσχεδίων πριν από τις εκλογές και ανέφερε πως «εάν ο λαός μας τιμήσει, την επομένη θα κατατεθούν ως νομοσχέδια της Κυβερνήσεων για να περάσουν από τη Βουλή με την πλειοψηφία που διαθέτουμε ως νόμοι, ως διατάγματα, ή ως παράμετροι μέσα στις οποίες υποχρεωτικά θα κληθεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει».

«Θα διασφαλίσουμε από την αρχή και τη νομική κατοχύρωση των δεσμεύσεων», συνέχισε αναφέροντας ότι «δεν θα μείνουμε στις υποσχέσεις, θα προχωρήσουμε με έργα να δώσουμε το μήνυμα της αποτελεσματικότητας, το μήνυμα ότι επιτέλους υπάρχει ελπίδα’.

Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους να απαλλάξουν από το άγχος και την αγωνία τους δύο άλλους ή κάποιους άλλους που αγωνιούν ποιος θα είναι δεύτερος ή τρίτος και αφού ανέφερε ότι «οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη εάν είναι δυνατό από τον πρώτο γύρο εκείνου που θα ηγείται του κράτους και όχι εκείνων που θα ακολουθούν», κατέληξε λέγοντας ότι «στις 17 Φεβρουαρίου θα είναι η ανάσταση της Κύπρου».

Περασμένα –ξεχασμένα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διερωτηθείς εάν ο ρόλος του επαίτη ταιριάζει στον Κύπριο και εάν στο κράτος των Κυπρίων ταιριάζει να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων ως κράτος εξαθλίωσης που δεν έχει μέλλον και δεν έχει προοπτική, είπε πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες μας εισηγούνται να προάγουμε τη διχόνοια.

Αναφερόμενος στη επιλογή του ΔΗΚΟ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, είπε ότι το ΔΗΚΟ είχε σκληρές διαφορές και συγκρούσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ, και λέγοντας «λοιπόν παρακάτω», διατύπωσε τη θέση ότι την ώρα που όλα χωρίζονται από μια λεπτή κλωστή και όλοι νιώθουμε ότι ο τόπος βουλιάζει, δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω όλων το εγώ.

Προσθέτοντας ότι το παρελθόν δεν διαγράφηκε, αλλά αποτελεί τον δείκτη σε κοινωνίες και λαούς που θέλουν να θεμελιώσουν ένα κώδικα αξιών και αρχών, ικανό να οδηγήσει τον τόπο στον 21ο αιώνα, ανέφερε ότι ο λαός πρέπει να ξέρει τις αλήθειες και αυτά που έχει να αντιμετωπίσει και είπε πως ο τόπος απαιτεί ηγεσίες που να τολμούν να διαρρυθμίσουν, να εκσυγχρονίσουν να κάνουν τομές και να δημιουργήσουν τις συνθήκες παλλαϊκής αντίδρασης.

 «Έχουμε τη θέση και την άποψη ότι η συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ είναι μια ισχυρή συνεργασία θα έχει βάθος χρόνου καθώς κτίζεται πέτρα – πέτρα μέσα από το εφικτό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που προτείνει ο Νίκος Αναστασιάδης», συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν λάθη που πλήγωσαν, τραυμάτισαν, δημιούργησαν συνθήκες που στο τέλος δίχασαν τον κόσμο και την κοινωνία».

Ο κ. Καρογιάν διαβεβαίωσε ότι το ΔΗΚΟ θα πράξει το καθήκον του στο ακέραιο, μέρα και νύχτα μέχρι την ημέρα των εκλογών και θα αποδείξει σε αυτούς που λένε ότι το ΔΗΚΟ δεν θα μπορέσει να δώσει ισχυρά ποσοστά που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για εθνική σωτηρία «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης αναφέροντας ότι οι εκλογές διενεργούνται μεσούσης της οικονομικής κρίσης και ο τόπος χρειάζεται ένα Πρόεδρο που να μπορεί να ανατρέψει την οικονομική και εθνική εξαθλίωση, που επήλθε λόγω της εμμονής σε ξεπερασμένες ιδεοληψίες. Πρόσθεσε πως ο τόπος χρειάζεται ένα Πρόεδρο με ορθή αντίληψη της λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς και κατέληξε διατυπώνοντας τη θέση ότι στις επερχόμενες εκλογές διακυβεύεται η επιβίωση του τόπου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Άναψε τα φώτα η ΑΗΚ/ Ναι στο δάνειο υπό όρους
- Βάλτε τώρα που πετάει, ακόμα.....

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  2. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  3. Σιζόπουλος: Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Ν. Παπαδόπουλος
  4. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  5. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου
  6. Αβέρωφ: Όχι σε πισωγυρίσματα στο αμαρτωλό παρελθόν