What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

18.12.2012 | 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 18.12.2012 | 15:24

Ο Γιώργος Λιλλήκας απαντά με αγωγές στην Αθηνά Κυριακίδου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Η κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της Βουλής και προέδρου της ΕΔΕΚ, του υποψηφίου που στηρίζει η ΕΔΕΚ, καθώς και στελεχών του ΔΗΚΟ που στηρίζουν το Ν. Αναστασιάδη, καλά κρατεί αφού ο Γ. Λιλλήκας την «απειλή» έκανε πράξη και κατέθεσε αγωγή λιβέλου από μέρους του κατά της βουλευτού Αθηνάς Κυριακίδου για δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Άστρα.

 Αφορμή και έναυσμα δόθηκε με τη λίστα ρουσφετιού που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και για τη διαρροή της οποίας η βουλευτής του ΔΗΚΟ φωτογράφιζε, με δηλώσεις της στον ΑΣΤΡΑ, το γραφείο του προέδρου της Βουλής κ. Ομήρου. Ο τελευταίος μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «φληναφήματα και αποκυήματα φαντασίας» τα όσα ανέφερε η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να βρει το θάρρος η κ. Κυριακίδου να ανακαλέσει».


Το δημοσίευμα είχε λίστες με ονόματα όσων πολιτών εξυπηρετήθηκαν από το ΔΗΚΟ, στο πλαίσιο της ρουσφετολογίας και όφειλαν κατά την κομματική αντίληψη, να δώσουν την ψήφο τους στους υποψήφιους του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές. Στην επίμαχη λίστα αναφέρονται πέραν των 60 περιπτώσεων πολιτών που έτυχαν «εξυπηρέτησης» από το κόμμα.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ εναντίον του Γιώργου Λιλλήκα, δηλώνοντας ότι όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να ρίχνει πέτρες.

Διερωτήθηκε με δηλώσεις τις στο ραδιοφωνικό σταθμό πόσα φτωχόπαιδα από την Παναγιά έγιναν πολυεκατομμυριούχοι τα τελευταία 15 χρόνια και πόσα εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στα ταμεία της διαφημιστικής εταιρείας της συζύγου του Γιώργου Λιλλήκα από τα δημόσια ταμεία, από την ημέρα που ο ίδιος εκλέγηκε βουλευτής.

Ταυτόχρονα διερωτήθηκε κατά πόσο ήταν δεοντολογικά ορθό όταν ο κύριος Λιλλήκας ήταν Υπουργός Εμπορίου, η εταιρεία της συζύγου του να έπαιρνε προσφορές από τον ΚΟΤ.

Η κυρία Κυριακίδου είπε επίσης ότι θα ψάξει στα αρχεία της βουλής για να δει από ποιον βουλευτή έγινε καταγγελία για ροζ γραμμές, ενώ φωτογράφησε τον Γιαννάκη Ομήρου ως τον υπεύθυνο για τη διαρροή της λίστας στο Φιλελεύθερο.

Ο Γιώργος Λιλλήκας ακολούθησε τη νομική οδό, ζητώντας από το δικαστήριο την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος εις βάρος της βουλευτού.Η Αθηνά Κυριακίδου κάλεσε τον Γιώργο Λιλλήκα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή πριν τις εκλογές. Συγκεκριμένα με δήλωση- ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό και στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου η κα Κυριακίδου ζήτησε να πληροφορήσει τη Βουλή για όλα τα συμβόλαια και το συνολικό ποσό αυτών των συμβολαίων, τα οποία έχουν υπογραφεί μεταξύ του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της διαφημιστικής εταιρείας της συζύγου του κ. Λιλλήκα, Marketway ή/και άλλες εταιρείες συνδεδεμένες με αυτόν και τις εταιρείες τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του κατά την περίοδο που ο κ. Λιλλήκας κατείχε πολιτειακό αξίωμα.

Η βουλευτής κάλεσε επίσης τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το συνολικό κόστος της δημιουργίας του Ινστιτούτου Χάρβαρντ, το κόστος ανά φοιτητή, την τυχόν συγγενική σχέση του με πρώην διευθυντή, καθώς και το μισθό του.

Σε δηλώσεις της η κα Κυριακίδου σημείωσε ότι δεν ισχυρίζεται ότι αυτές οι ενέργειες συνιστούν ποινικό αδίκημα αλλά θέλει ο κόσμος να γνωρίζει αν ο Γιώργος Λιλλήκας και η εταιρεία της συζύγου του εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική του ιδιότητα και τι ποσά κέρδισαν.

Η διαφωνία και η απάντηση ΔΗΣΥ για την αγωγή λιβέλου

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωση του εξέφρασε τη λύπη του για την ενέργεια του υποψήφιου προέδρου κ. Γιώργου Λιλλήκα να αιτηθεί από το δικαστήριο την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος εις βάρος της βουλευτού κ. Αθηνάς Κυριακίδου, η οποία στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου που οφείλει να ασκεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία απαντήσεις για δραστηριότητες και εταιρείες συνδεδεμένες με τον κ. Λιλλήκα που ανέλαβαν εργασίες του δημοσίου καθ’ ον χρόνο ο κ. Λιλλήκας ήταν υπουργός Εμπορίου.

Η απάντηση του επιτελείου Λιλλήκα

Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε και το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα, στην οποία, το οποίο υπογραμμίζει ότι δεν εκπλήσσεται από την στήριξη του κυρίου Αναστασιάδη στη λασπολογία της κυρίας Κυριακίδου, αφού παρόμοιες τακτικές είχε ακολουθήσει ο κύριος Αναστασιάδης το
2007 και αναγκάστηκε τελικά να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ διερωτάται γιατί στο επιτελείο Αναστασιάδη τηρούν σιγή ιχθύος για το μείζον πολιτικό θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φριχτό έγκλημα στη Γαλλία-Πατέρας ξεκλήρισε την οικογένειά του

Επίσκεψη ΥΠΑΜ σε στρατόπεδα και φυλάκια της Ε.Φ ενόψει Χριστουγέννων.   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  2. Cyta: «Έχασε» από πολίτη στο Ανώτατο και πλήρωσε €2.500
  3. Το Ανώτατο δικαίωσε λήπτη δημοσίου βοηθήματος του οποίου το αίτημα για ΕΕΕ είχε απορριφθεί
  4. Τουρκία κόντρα σε ΗΠΑ και λογική: Η επιχείρηση στο Αφρίν κατά των Κούρδων θα γίνει
  5. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς
  6. Ο Μιλτής αποσύρει την αγωγή του κατά Χριστόφια - «Δεν πρόκειται για εξώδικο διακανονισμό»