What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

19.12.2012 | 11:54
Τελευταία ενημέρωση: 19.12.2012 | 13:26

Καταστροφικά τα μέτρα της Τρόικας/ Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Με δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τάσσονται ενάντια στα μέτρα του μνημονίου που πλήττουν τον κλάδο τους.
 

Έντονη αγανάκτηση για τις συνέπειες που επιφέρουν τα μέτρα του μνημονίου στον ήδη πληγέντα κλάδο τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί. Προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για διασφάλιση του «ευαίσθητου» τομέα της παιδείας.
Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αυθαίρετη αύξηση κατά μία διδακτική περίοδο του ωραρίου των εκπαιδευτικών, που θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αδιόριστοι.
Ταυτόχρονα, τάσσεται εναντίον των μειώσεων των μισθών και της κατάργησης του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών.
Τα μέτρα της Τρόικας είναι καταστροφικά και απαράδεκτα, επαναλαμβάνει η ΟΕΛΜΕΚ σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε και διατρανώνει τη θέλησή της να συνεχίσει τον αγώνα με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της. Στόχος είναι να προστατευτεί η δημόσια εκπαίδευση και να μην μείνουν άνεργοι άλλοι εκπαιδευτικοί.
 
 Σε ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να διαβαστεί στις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών στη διάρκεια της σημερινής στάσης εργασίας κατά την τελευταία διδακτική περίοδο, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι όλα τα κόμματα θα υιοθετήσουν όλα τα συμφωνηθέντα της κυβέρνησης με την Τρόικα και επικρίνει το γεγονός ότι δεν κατατίθενται τροποποιήσεις που μπορούν να βελτιώσουν το μνημόνιο, γιατί οι πολιτικές δυνάμεις δεν επιθυμούν -όπως αναφέρεται- "να ακουμπήσουν τις επαγγελματικές ομάδες που πάντα προφυλάσσουν".
 
Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι με το μνημόνιο δεν είναι ικανοποιητική η οικονομική συνεισφορά όλων των ενεργών οικονομικά ομάδων του πληθυσμού, την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και δεν φορολογείται ο μη παραγωγικός πλούτος.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ απαιτεί τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων στα θέματα φοροδιαφυγής και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δίκαιη και αποτελεσματική η φορολόγηση αξιωματούχων του κράτους και ανώτερων στελεχών του ιδιωτικού τομέα, δεν λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό εισόδημα και ο αριθμός εξαρτώμενων προσώπων και γίνεται άδικη περικοπή επιδομάτων.
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  2. Η Ελλάδα παραλύει από τον απεργιακό κλοιό ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίζει σήμερα το πολυνομοσχέδιο
  3. Έκπληξη ΔΕΔΕ για τη δήλωση του Πρύτανη Χριστοφίδη για «παιδιά» που δεν μπορούν να κάνουν απεργία
  4. Ντάισελμπλουμ: Θα αδειάσω ένα μπουκάλι ούζο όταν η Ελλάδα βγει από το μνημόνιο
  5. Τρία μνημόνια συνεργασίας υπογράφουν Κύπρος και Ελλάδα στο περιθώριο της τριμερούς την άλλη εβδομάδα
  6. Τσίπρας από Κάλυμνο: Έστειλε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και αποφασιστικότητας προς την Τουρκία