What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

20.12.2012 | 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 20.12.2012 | 18:21

Τα κατεχόμενα θα επισκεφθεί ο Χριστόφιας μετά τη λήξη της θητείας του

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τους εγκλωβισμένους σε Ριζοκάρπασο και Κορμακίτη, αλλά και με προοδευτικούς Τ/κ που επιθυμούν λύση, θα μεταβεί με τη λήξη της θητείας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά την διάρκεια γεύματος προς τα εγκλωβισμένα παιδιά που παρέθεσε με τη σύζυγό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μόλις τελειώσω την θητεία μου θα είμαι κοντά σας και στο Ριζοκάρπασο και με τους Μαρωνίτες συμπατριώτες μας στον Κορμακίτη, αλλά και με τους Τ/κ γιατί ξέρετε τη σχέση μου με τους απλούς Τ/κ και ιδιαίτερα μες τους προοδευτικούς Τ/κ», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «έχουμε υποστεί όλοι δεινά από την τουρκική κατοχή, όπως δεινά υπόκεινται και οι Τ/κ λόγω του εποικισμού και η απελευθέρωση του τόπου θα είναι απελευθέρωση και των Τ/κ συμπατριωτών μας, ανεξαρτήτως εάν ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου συμπλέει με τις πιο σκληρές και αδιάλλακτες δυνάμεις της Τουρκίας και προωθεί λύσεις δυο κρατών».

Συνεχίζοντας, ανέφερε, ότι «δεν είναι αυτή η επιθυμία των Τ/κ συμπατριωτών μας, οι οποίοι βασανίζονται από τον εποικισμό, το γνωρίζουμε όλοι και εύχομαι και σε αυτούς όπως και τους Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, Καλά Χριστούγεννα και Καλό Νέο Έτος».

 

Τόνισε ότι «προσπαθήσαμε να επιλύσουμε το Κυπριακό αλλά δυστυχώς και διεθνείς συγκυρίες πρέπει να πω και η αδιαλλαξία της Τουρκίας, η οποία έχει αναβαθμιστεί δυστυχώς τον τελευταίο καιρό δεν μας επέτρεψε να πετύχουμε αυτό τον ευγενικό στόχο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή ήταν η προσπάθειά μας αυτά τα πέντε χρόνια και πάντα σας είχαμε στην σκέψη μας, και εσάς και τους γονείς σας και όλους τους συμπατριώτες μας που υποφέρουν από τα δεινά της κατοχής εδώ και 38 τόσα χρόνια».

«Εύχομαι και ελπίζω ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τα καταφέρει καλύτερα», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Χαιρέτισε την παρουσία στο γεύμα, τόσο των παιδιών όσο και των δασκάλων τους από το Ριζοκάρπασο αλλά και τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι μεριμνούν για να πάρετε τα φώτα της Παιδείας αλλά σας προσέχουν και ως ανθρώπους, διότι εγώ θεωρώ ότι είναι κάτι σαν κηδεμόνες σας όσον καιρό είσαστε μακριά από τους δικούς σας, εκείνες τις ημέρες που είστε υποχρεωμένοι να είστε στα σχολεία σας και μακριά από τους δικούς σας».

Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, η Επίτροπος για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης «και οι ταγοί του Υπουργείου Παιδείας τους οποίους επίσης χαιρετώ», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

«Θέλω να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και το λέω από καρδιάς και με συγκίνηση ότι είθε ο νέος χρόνος να φέρει τη λύτρωση του λαού μας, όλων μας», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Δύο μαθητές από το Ριζοκάρπασο, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση που τους απευθύνει να βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο για εορταστικό γεύμα και του προσέφεραν ένα δενδρύλλιο κυπαρισσιού για να το φυτέψει στους κήπους του Προεδρικού για να τους θυμάται. Του ευχήθηκαν με την σειρά τους Καλά Χριστούγεννα και Ειρηνικό Νέο Χρόνο.

 

Εκ μέρους των σχολείων που λειτουργούν στο Ριζοκάρπασο, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου Πέτρος Μιχαήλ είπε ότι η πρόσκληση αυτή επιβεβαιώνει την αμέριστη και συνεχή συμπαράσταση προς τα εγκλωβισμένα παιδιά.

Ο κ. Μιχαήλ είπε ότι το έμπρακτο ενδιαφέρον σας εκφράζεται συνεχώς μέσα από τα άδολα αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης προς το πρόσωπο τους παρέχοντας το καλύτερο δυνατό για αυτά και εξασφαλίζοντάς τους μέσω του σχολείου, μια καλή πορεία στην ζωή τους, γεμάτη γνώση και καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε όπως αυτό το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας προς τους εγκλωβισμένους συνεχιστεί.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Αναδρομικό επίδομα στους μονογονιούς
- Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Κύπριοι για την οικονομική κατάσταση

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μιλτιάδης Νεοφύτου: Απέσυρε την αγωγή - Χριστόφιας: Δεν υπήρξαν ανταλλάγματα [vid]
  2. Παροχή διευκολύνσεων προς τους εγκλωβισμένους κατά την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών
  3. Ο Μιλτής αποσύρει την αγωγή του κατά Χριστόφια - «Δεν πρόκειται για εξώδικο διακανονισμό»
  4. «Μπούκαρε» σε αστυνομικό τμήμα της Λεμεσού ουρλιάζοντας «Εν ο Χριστόφιας που με κατέστρεψε...»
  5. Χιονοστιβάδα σκότωσε 22χρονο - Χιλιάδες σκιέρς εγκλωβισμένοι στις Άλπεις
  6. Απόγνωση στην Αθηνών – Λαμίας! «Είμαι ακινητοποιημένη 2,5 ώρες»! [vid]