What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

20.12.2012 | 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 20.12.2012 | 21:44

Επιστρέφει τα βέλη στον Λιλλήκα ο Μαλάς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Απαντήσεις στον ανθυποψήφιο του για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα για δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου και το Κυπριακό έδωσε ο Σταύρος Μαλάς

 

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς αναφέρει ότι «ο Γιώργος Λιλλήκας επανέρχεται για πολλοστή φορά στη φερόμενη πρόταση του για το φυσικό αέριο και παρόλο που η υπόθεση έχει καταντήσει κουραστική θα του επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι σήμερα και πριν από οποιαδήποτε επιβεβαιωτική γεώτρηση, οποιαδήποτε προσπάθεια μεταφοράς χρημάτων από το μέλλον στο τώρα, ισοδυναμεί με ξεπούλημα των προσδοκιών για σημαντικά έσοδα από αυτό το τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται φυσικό αέριο».

Ο Σταύρος Μαλάς συνεχίζει αναφέροντας ότι «διεθνείς επενδυτές μπαίνουν στο χορό αγοράς ομολόγων, μόνον όταν έχουν ενώπιων τους, αν όχι τις αναγκαίες υποδομές, οπωσδήποτε την επαλήθευση των κοιτασμάτων με νέα επιβεβαιωτική γεώτρηση».

Προσθέτει πως «είναι άλλωστε γνωστό ότι οι ειδικοί με πολλές ανακοινώσεις τους αξιολόγησαν αυτή την ώρα το τεράστιο οικόπεδο Λεβιάθαν με το ποσό των 5 έως 7,5 δις ενώ είναι γνωστό ότι έχει αποθέματα πολύ πέραν των 300 δις και αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε πείσει τον κ. Λιλλήκα».

Αναφορά από τον κ. Μαλά γίνεται και για τη δήλωση του κ. Λιλλήκα «ο οποίος επιτιθέμενος στο Σταύρο Μαλά, ανέφερε ότι στο βιβλίο του ‘Λύση του Κυπριακού : Πραγματικότητες, Διλήμματα και Επιλογές’ δεν υποστηρίζει τη χαλαρή ομοσπονδία» και για αυτή του την δήλωση ο Σταύρος Μαλάς καλεί τον Γιώργο Λιλλήκα «να ξαναδιαβάσει ο ίδιος τα γραφόμενα του παρά να καλεί άλλους να το κάνουν».

Ο κ. Μαλάς αναφέρει ότι «στο βιβλίο του ο κ. Λιλλήκας στη σελίδα 272, λέει επί λέξει: ‘Με δεδομένο τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και την εμμονή της σε δυσλειτουργικές ρυθμίσεις, θα πρέπει (στα σοβαρά και χωρίς δογματισμούς) η ελληνοκυπριακή ηγεσία να μελετήσει το ενδεχόμενο μιας χαλαρής Ομοσπονδίας. Μια τέτοια ρύθμιση, αφού θα διασφαλίζει τα ουσιώδη (μία κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια κ.λπ.), θα μπορούσε να αποτρέπει τη μεταφορά πολλών πιέσεων στην κεντρική κυβέρνηση, επιτρέποντάς της να λειτουργεί ομαλότερα’».

«Αν αυτό δεν είναι υποστήριξη προς τη συγκεκριμένη ιδέα του κ. Αναστασιάδη τότε τι είναι;», διερωτάται ο Σταύρος Μαλάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Αναγνώρισαν τους δράστες από το βίντεο του Νewsit
- Η Μέρκελ θα λύσει και...το Κυπριακό! Ταξίδι στην Τουρκία με την οποία "γίνονται δουλειές"
- Πόλεμος φατριών που κινούν τα νήματα στην εμπορία ναρκωτικών/Νέα στοιχεία Σοκ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Αναστασιάδης: «Δεν με διακατέχει η αλαζονεία του φαβορί»
  2. Μαλάς: Θα εργαστώ για ενίσχυση σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος
  3. Έκκληση Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για νηφαλιότητα ενόψει των εκλογών
  4. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ολοκληρωμένο και επιμελώς σχεδιασμένο το όραμα μας για την υγεία
  5. Μάχη Παπαδόπουλου – Μαλά για είσοδο στον β’ γύρο δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του ΑΝΤ1
  6. Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Αναστασιάδη και στους δύο γύρους - Παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο Μαλάς