What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

21.12.2012 | 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2012 | 21:10

Φυλάκιση εαν σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Δεν φτάνει που θα σας κλέψουν το αυτοκίνητο σας, κινδυνεύεται με φυλάκιση δυο χρόνων ή με προστιμο 3400 ευρώ.

Να λαμβάνεται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης του αυτοκινήτου σας προειδοποιεί η αστυνομία διαφορετικά οι αρχές θα σας καταγγείλουν και θα κινδυνεύετε με φυλάκιση, πρόστιμο ή και τα δυο.

Με ανακοίνωση της η αστυνομία καλεί τους πολίτες για ακόμη μια φορά να λαμβάνουν τα απαραίτητα προοληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, ότι από τη στιγμή που δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφαλούς φύλαξης ενός οχήματος, αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταστεί αντικείμενο κλοπής και στη συνέχεια, είτε να εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα είτε να χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος.
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, κάθε ιδιοκτήτης μηχανοκίνητου οχήματος έχει υποχρέωση να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για αποτροπή της χρησιμοποίησης του οχήματος του από οποιοδήποτε μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Παράβαση της υποχρέωσης αυτής, συνιστά αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνων ή με χρηματική ποινή μέχρι 3,400 ευρώ ή και τις δύο ποινές.

Η Αστυνομία, εφαρμόζοντας την υπό αναφορά νομοθεσία, αλλά και στο πλαίσιο της ευρύτερης προληπτικής της πολιτικής, κατά τη διερεύνηση υποθέσεων αυτής της φύσης, προχωρεί στην καταγγελία των παραβατών, αφού τέτοιο αδίκημα, ενδέχεται να οδηγήσει σε σοβαρές και δυσάρεστες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός-ιδιοκτήτης οφείλει:

• Να μην αφήνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε και να μεριμνά για την ασφαλή φύλαξη τους, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε πολυσύχναστους χώρους όπου υπάρχει πιθανότητα να καταστούν αντικείμενο κλοπής. 

• Να μην αφήνει το αυτοκίνητο του σε λειτουργία ακόμα και αν θα απουσιάσει έστω και για πολύ λίγο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνει τα κλειδιά στη μηχανή ή στην πόρτα

• Να κλειδώνει πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζει πλήρως τα παράθυρα ακόμα και αν το αυτοκίνητο του είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του ή σε άλλο σημείο που θεωρεί ασφαλές.

• Να σταθμεύει το αυτοκίνητο του πάντα σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών

. • Να τοποθετεί σύστημα συναγερμού στο αυτοκίνητό του

• Όπου υπάρχει γκαράζ να χρησιμοποιείται

• Αν παραστεί ανάγκη να αφήσει αντικείμενα στο όχημα, αυτά να τοποθετούνται κάτω από τα καθίσματα ή στο χώρο αποσκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Στο κελί θα κάνει Χριστούγενναο Γρηγορίου
-Οι απουσίες, ο Κίσι και η πρόκληση
-
Γιορτινή πρόταση απο το Δήμο Λευκωσίας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η δικαίωση του Billy ήρθε από το Ανώτατο Δικαστήριο – Σε 4 μήνες φυλάκιση ο Π. Παναγιώτου για το άτυχο σκυλάκι
  2. «Πειρατικά» Dreambox: Μετά τους Λαρνακείς ελεύθεροι και οι 2 Λεμεσιανοί - Νέες συλλήψεις στο εξωτερικό
  3. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  4. Πάφος: Κλοπή 1.000 ευρώ από κατάσταστημα παιδικών ειδών - Σε δίκη 29χρονος
  5. Πάφος: Υπό κράτηση 35χρονος για διαρρήξεις, κλοπές και εμπρησμό αυτοκινήτου
  6. Πάφος: Οι «χειροπέδες» ήρθαν 8 μήνες αργότερα για τον 29χρονο