What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

22.12.2012 | 09:25
Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2012 | 09:37

Ποιοι θα στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Κύπριοι διακεκριμμένοι γιατροί επιστρέφουν από το εξωτερικό για να στελεχώσουν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενόψει της πρώτης εισδοχής των πρώτων φοιτητών σε εννιά μήνες.

Όπως ανακοίνωσε  το Πανεπιστήμιο Κύπρου πρώτος Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου εκλέγηκε ο διεθνούς φήμης καθηγητής και κάτοχος, από το 1992, της πρώτης ευρωπαϊκής έδρας Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ανδρέας Αδάμ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Αδάμ είπε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η ευκαιρία που του δίνεται να συμβάλει στη δημιουργία της Ιατρικής Σχολής, η οποία θα δημιουργήσει προδιαγραφές ποιότητας στην ιατρική εκπαίδευση και θα βοηθήσει πολλούς ασθενείς στην Κύπρο. Αυτές τις δύσκολες μέρες για τον τόπο μας, είναι καλό που έχουμε και ένα χαρμόσυνο νέο για μία εξέλιξη που θα βοηθήσει την Κύπρο μας με τόσους πολλούς τρόπους, πρόσθεσε.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης εξέφρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ευαρέσκειά του για τη στελέχωση της Ιατρικής Σχολής από αξιόλογους καθηγητές, διεθνούς εμβέλειας και με εντυπωσιακή εμπειρία. "Η παρουσία τους εξασφαλίζει τη λειτουργία μίας Σχολής υψηλών προδιαγραφών τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας, όσο και σε κλινικό, αλλά και ερευνητικό επίπεδο", είπε.
Ο κ. Αδάμ είναι εταίρος της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, ενώ διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, Πρόεδρος του Βρετανικού Ινστιτούτου Ακτινολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής και Επεμβατικής Ακτινολογίας (CIRSE). Το ερευνητικό του έργο εστιάζει στις επεμβάσεις στα χοληφόρα αγγεία και στο άνω πεπτικό και στη θερμική πλήξη όγκων.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του πάνω στα μεταλλικά ενθέματα στα χοληφόρα αγγεία και στον οισοφάγο έχουν δημιουργήσει πρότυπα πρακτικής διεθνώς. Δημοσίευσε πέραν των διακοσίων επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων βιβλίων και επιμελήθηκε δώδεκα βιβλία.

Έχει επίσης τιμηθεί με Χρυσά Μετάλλια από τη Βρετανική Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας, την Αμερικανική Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας και το Βασιλικό Κολλέγιο Ακτινολόγων. Ακόμη, τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών.

Τη θέση του Καθηγητή και Διευθυντή του προγράμματος σπουδών θα αναλάβει ο επίσης, διεθνούς φήμης καθηγητής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ο οποίος είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Τμήματος Παιδοχειρουργικής Inselpital στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης και Διευθύνων Σύμβουλος της SwissChildClinic της Βέρνης.

Ο Δρ. Ζαχαρίου διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, ενώ το Μάρτιο του 2012 διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Σύμβουλος Παιδοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αποτέλεσμα της συνεργασίας του με την Παιδοχειρουργική Ομάδα, τις Ομάδες Νεογνολόγων και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάριου Νοσοκομείου ήταν η περίθαλψη 32 παιδιών με πολύπλοκες χειρουργικές ασθένειες, χωρίς επιπλοκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άρχισαν τα όργανα για τα αξιόγραφα- Πρώτη ποινική δίωξη από πολίτη
Στένεψαν τα περιθώρια για το μέλλον του "Ορφανίδη"
Ανθρώπινες ιστορίες σοκ στην άλλοτε Κύπρο της ευμάρειας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ιστορική ιατρική ανακάλυψη: Επιτυχείς οι πρώτες δοκιμές τεστ αίματος για διάγνωση καρκίνου
  2. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  3. «Έφυγε» ένας πιστός φιλός της Κύπρου
  4. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  5. Θρήνος στην Πάφο - Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
  6. Υπόθεση Γιακουμάκη: Μειώθηκε η ποινή του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής