What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

22.12.2012 | 08:03
Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2012 | 08:45

Ν. Αναστασιάδης: Η λεκάνη των ψήφων υπερχείλισε

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που προσφωνώντας το 15ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ στη Λευκωσία ζήτησε από τη νεολαία του κόμματος του να μην επιτρέψει να χαθεί ψήφος και να κινητοποιηθεί και ως πολλαπλασιαστής του μηνύματος να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή εγγραφή νέων ψηφοφόρων.

«Κάλεσε επίσης τους νέους να στείλουν το μήνυμα ότι μπορούν να έχουν λόγο και ρόλο και μπορούν να καταστούν πρωταγωνιστές», καλώντας τους σε συστράτευση για ενός γύρου εκλογές.

Ο κ. Αναστασιάδης που άρχισε την ομιλία του εν μέσω των συνθημάτων «μεγάλε Νίκο Αναστασιάδη» και «αλλαγή από την πρώτη Κυριακή», είπε πως τα μηνύματα της νεολαίας έχουν μεταδοθεί και επισφραγίζονται με το συνέδριο και πρόσθεσε «είσαστε η νίκη, όχι μόνο της ΝΕΔΗΣΥ, αλλά όλων των νέων της πατρίδας μας».

«Πιο μεγάλη είναι η πατρίδα μας και οι ανάγκες της» παρατήρησε αναφέροντας ότι χρειάζεται να ενωθούμε και να συστρατευθούμε όπως έπραξαν οι γονείς μας το 1955 59». Σχολιάζοντας ακολούθως σκηνές που προβλήθηκαν από την πολιτική του σταδιοδρομία, στάθηκε στην εκλογή του Γλαύκου Κληρίδη στην προεδρία για δεύτερη φορά και είπε πως η νεολαία τότε έδωσε το μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα γι αυτή την πατρίδα και ότι παρά την κατοχή υπάρχει προοπτική για να φθάσουμε κάποια στιγμή να εντάσσουμε την πατρίδα μας στην ΕΕ, να τη διασφαλίσουμε και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές έτσι ώστε ο Ελληνισμός να μην κινδυνεύει».

«Δεν θα κατηγορήσω κανένα, δεν ακολουθούμε την οδό της αντιπαράθεσης, αλλά ακολουθούμε την οδό των προτάσεων», συνέχισε και αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση, είπε ότι οι άνεργοι έφθασαν τις 53.000 εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι νέοι και πρόσθεσε ότι 8.500 μαθητές ζουν την ανάγκη, κάποιοι φιλάνθρωποι να τους δώσουν την ευκαιρία να έχουν πρόγευμα.

«Δημιουργούνται κοινωνικά παντοπωλεία και οργανώνονται συσσίτια σε κάθε πόλη και κοινότητα, είπε προσθέτοντας πως για πρώτη φορά η πατρίδα μας αισθάνεται τόσο ντροπιασμένη και για κάποιους η Κύπρος περνά χειρότερες συνθήκες από ότι η Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για να αναφέρει ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε με τη νέα γενιά, το συμβόλαιο συνεργασίας με τις ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις και το συγκροτημένο πρόγραμμα που κατάρτισε δίνει το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής «να ξαναζήσουμε περήφανοι».

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι πως εάν κληθεί να κυβερνήσει, το 1% του κρατικού Προϋπολογισμού ετησίως θα δαπανώνται για την νεανική επιχειρηματικότητα και σε προγράμματα στήριξης ώστε να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, όπως επανέλαβε και το Γραφείο Προγραμματισμού θα μετατραπεί σε γραφείο Ευρωπαϊκό Προγραμμάτων για να καλύτερη άντληση κονδυλίων από τα προγράμματα στήριξης.

«Δεσμεύομαι ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε πείσμα και επειδή έχουμε το DNA του Ελληνα που παρά τις δοκιμασίες και τους αιώνες δουλείας καταφέραμε να παραμείνουμε όρθιοι», είπε ακολούθως.

Είπε επίσης ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες ώστε να αναστηλωθούν οι θεσμοί και να έχουν το κύρος που είχαν και επανέλαβε πως μέσα από την πλειοψηφία που διαθέτουν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στη Βουλή θα μετατραπούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε σε υποχρεωτικές πράξεις.

Ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Χαράλαμπος Σταυρίδης ανέφερε ότι ο παλμός στο συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ δίνει εκκωφαντική απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούσαν τη στήριξη της νεολαίας στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη και δείχνει για ποιόν κτυπά η καρδιά της ΝΕΔΗΣΥ.

Ο κ. Σταυρίδης είπε πως οι Κυβερνώντες έδειξαν ανικανότητα να διαχειριστούν την ευθύνη της διακυβέρνησης και πρόσθεσε πως ανέλαβαν την διακυβέρνηση με πλεόνασμα και δείκτη ανεργίας καλύτερο και από αυτό της Γερμανίας. Πρόσθεσε ότι η έλλειψη νέων ευκαιριών εργοδότησης οδηγεί πολλούς νέους στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας και παρατήρησε ότι οι 8.500 άποροι μαθητές και οι 5.000 ενταγμένοι μαθητές σε συσσίτια είναι η δίκαιη κοινωνία που μας υποσχέθηκαν.

Το Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ προσφώνησαν επίσης ο Πρόεδρος της Πρωτοπορίας και Πρόεδρος της ΠΣΕΜ μέλος της ΜΑΚΙ Παναγιώτα Κυπριανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Τι έφεραν στο φως ανασκαφές στην Αλάμπρα
- Τραγικός θάνατος 28χρονης οικιακής βοηθού- Την καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο
- 17 Ιανουαρίου εξετάζουν τη φορολογία στα ακίνητα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ελεγκτικό Συνέδριο: Εντόπισε αδυναμίες και παραλείψεις στο εποπτικό πλαίσιο της ΕΚΤ
  2. Κυπριακό - Αναστασιάδης: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες επανέναρξης διαλόγου
  3. Επιχειρηματικό και επενδυτικό συνέδριο για την Κύπρο στο Λονδίνο στα μέσα Νοεμβρίου
  4. «Ναυτιλιακή Κύπρος 2017»: Άνω των 800 ατόμων στη Λεμεσό για το συνέδριο
  5. ΠτΔ σε ΝΕΔΗΣΥ: Να διεκδικείτε αυτό που σας ανήκει
  6. ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Κάρογιαν: Αποχή από την κάλπη της Κυριακής σημαίνει ανοχή