What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

23.12.2012 | 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2012 | 14:05

N. Αναστασιάδης: Με συγκροτημένη πολιτική θα αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Την ευχή να μην έχουν βάση τα όσα αναφέρονται περί μη αποφυγής ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο Δήμο Ύψωνα και την Κοινότητα Ερήμη, ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» το οποίο αναφέρει ότι σύμφωνα με πολιτικές και κομματικές πηγές το χρέος θα είναι τόσο μεγάλο που τελικά δεν θα αποφύγουμε την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, ανέφερε «απεύχομαι να έχουν βάση τα όσα λέγονται».

Βεβαίως, είπε, «χωρίς το αποτέλεσμα των ερευνών της «PIMCO» κανένας δεν μπορεί να διαγράψει το τι είναι αυτό που ακολουθεί. Όμως πρέπει να πω ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μέσα στην σύμβαση τη δανειακή το μνημόνιο δηλαδή, αποδεχτεί σε περίπτωση που δεν είναι βιώσιμο το χρέος θα συζητήσουμε την ιδιωτικοποίηση. Εύχομαι να αποφευχθεί κάτι ανάλογο γιατί πολλές είναι οι ανησυχίες που εκφράζονται άλλα και η προπαγάνδα που καλλιεργείται μέσα στο κόσμο που δημιουργείται των δημοκρατικών οργανισμών και αν είναι κάτι που με την ευκαιρία θέλω να πω, πάρα το ότι είχαμε κάποιες απόψεις, πάντοτε στην έγνοια μας ήταν οι εργαζόμενοι όποιο και αν ήταν το καθεστώς των ημικρατικών οργανισμών». ¨

Πολύ περισσότερο σήμερα, συνέχισε, «που θεωρούμε ότι αντί της ιδιωτικοποίησης ή της μετοχοποίησης θα ήταν αρκετό να βελτιωνόταν προς το καλύτερο με νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να καταστούν πιο ευέλικτη η διαχείριση γενικότερα των ημικρατικών οργανισμών».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να το αποφύγουμε, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπάρχει μια πρόνοια η οποία αφήνει ανοικτό το περιθώριο σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του χρέους, η διαπραγμάτευση να επεκταθεί και στα θέματα ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών.

«Αυτό που απαιτείται πάντοτε είναι όταν θέλεις να αποφύγεις κάτι να έχεις μια αξιόπιστη αντιπρόταση που θα φέρει εκείνα τα κεφάλαια που αναμένουν οι δανειστές σου να εισπράξουν είτε από την ιδιωτικοποίηση είτε από την φορολογία είτε από τη σωρεία άλλων μέτρων που εισηγούνται», πρόσθεσε.

Έφερε παράδειγμα την Ιρλανδία η οποία προετοιμάστηκε αρκούντος, όπως είπε, «ετοίμασε το δικό της μνημόνιο. Η Ελλάδα προσφάτως με τη νέα κυβέρνηση κατόρθωσε μέσα από αξιόπιστες αντιπροτάσεις να δημιουργήσει τις προοπτικές απομείωσης του χρέους, μειώσεις του επιτοκίου, παράταση της αποπληρωμής. Νομίζω αυτό που χρειάζεται είναι συγκροτημένη και καλά σχεδιασμένη πολιτική. Εμείς είχαμε πάντα προσφερθεί, είναι θέμα της κυβερνήσεως που έχει και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης να διαχειριστεί τα θέματα κατά το δυνατό καλύτερο τρόπο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες συλλήψεις για κυβεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα
-
 Οι υποχωρήσεις και η διαγραφή πρόνοιας από το Μνημόνιο
- Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν περί πώλησης ελληνικών νησιών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακό: Με «άρμα» τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και την UNFICYP μεθοδεύεται σενάριο «τελευταίας ευκαιρίας»
  2. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Αντιθεσμική συμπεριφορά Αναστασιάδη
  3. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  4. Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω αυξημένης σκόνης στην ατμόσφαιρα
  5. ΥΠΟΙΚ προς συντεχνίες: Το 2018 συζήτηση για άλλες αυξήσεις μισθών σε Ημικρατικούς
  6. Κατεχόμενα: Έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των λιμανιών