What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

23.12.2012 | 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2012 | 18:27

Στεφάνου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να αποκρύπτει τα εγκληματικά λάθη των Διοικήσεων Τραπεζών και του τέως Διοικητή ΚΤ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να αποκρύπτει τα εγκληματικά λάθη των Διοικήσεων Τραπεζών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, που υποχρέωσαν την Κύπρο να προσφύγει στο Μηχανισμό Σταθερότητας και έφεραν την Τρόικα στην Κύπρο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του σήμερα και κληθείς να σχολιάσει το ότι σε ανάλογες δηλώσεις με αυτές του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, προέβη και το ΔΗΚΟ για το θέμα των δηλώσεων Βίζερ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι "το ΔΗΚΟ τελευταίως πάει πακέτο με τον ΔΗΣΥ, πλήρης εναρμόνιση για την προεκλογική τους εκστρατεία και ξέχασαν τι έλεγαν μέχρι και πρόσφατα για τον κ. Αναστασιάδη και τις πολιτικές που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ".

"Ο ΔΗΣΥ", είπε ο κ. Στεφάνου, "συνεχίζει την ίδια πολιτική που εφάρμοζε το 2004. Τότε κατάγγελλε τον Τάσσο Παπαδόπουλο στους ξένους, σήμερα ασμένως υιοθετούν τις αυθαίρετες και ανυπόστατες αναφορές τεχνοκράτη του Γιούρογκρουπ, ο οποίος κατηγορεί την Κύπρο ότι τάχα καθυστέρησε στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα".

"Αυτοί οι ισχυρισμοί, όμως", πρόσθεσε, "δεν αντέχουν σε καμμία σοβαρή κριτική. Πώς μπορεί να έχει καθυστερήσει η Κύπρος, όταν οι Ευρωπαίοι περιμένουν ακόμα το πόρισμα της Πίμκο, για να καταλήξουν στο συνολικό ύψος του δανείου; Αυτό το θέμα είναι ανοικτό και, ενόσω είναι ανοικτό, το Μνημόνιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί", δήλωσε ο Εκπρόσωπος.

"Εκτός βέβαια και αν ορισμένοι στην Ευρώπη", είπε ο κ. Στεφάνου, "θέλουν η Κύπρος να συμφωνήσει σε όλα όσα προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένοι, χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι το ύψος του δανείου και ποιοι πιθανόν να είναι οι επιπρόσθετοι όροι".

"Αυτή είναι και η προσέγγιση του ΔΗΣΥ: Άρον - άρον υπογραφή του Μνημονίου, χωρίς να γνωρίζουμε το πλήρες περιεχόμενό του", δήλωσε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας πως, "έτσι και αλλιώς, ο ΔΗΣΥ νοιώθει άνετα με αυτά που περιλαμβάνει το Μνημόνιο, διότι πάγιες του θέσεις τις επιβάλλει η Τρόικα".

"Για αυτό", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, "ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης εκβίαζαν και πίεζαν τον Πρόεδρο να μη διαπραγματευθεί και να υποχρεωθεί να υπογράψει συνειδητά, οδηγώντας την οικονομία στην καταστροφή".

"Αυτό θα γινόταν", όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, "αν ο κ. Αναστασιάδης προλάβαινε να δημοσιοποιήσει απόρρητες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

"Ο Θεός να βάλει το χέρι του από τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές πολιτικών που διεκδικούν την Προεδρία", δήλωσε ο κ. Στεφάνου.

"Η Κυβέρνηση", είπε, "θα συνεχίσει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Κύπρου, έστω και αν ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ συνεχίζουν να υποσκάπτουν αυτή την προσπάθεια".

"Ενώ ο ΔΗΣΥ σπεύδει να υιοθετήσει τα περί καθυστέρησης που ισχυρίζεται ο Βίζερ, ούτε νύξη δεν κάνει για το δεύτερο μέρος της δήλωσής του", δήλωσε ο κ. Στεφάνου, αναφέροντας πως "ο κ. Βίζερ είπε ότι `το θέμα της βιωσιμότητας θα μπορούσε να λυθεί εν μέρει με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και πάλιν η κυπριακή Κυβέρνηση δεν συμφωνούσε`. Η Κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, "ασφαλώς και δεν συμφωνεί, αλλά έδωσε και θα συνεχίσει να δίδει τη μάχη για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί και τέτοιοι εκβιασμοί να λείπουν".

"Ο ΔΗΣΥ όμως, όπως ομολόγησε με σημερινές του δηλώσεις ο κ. Αναστασιάδης, ήταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, τώρα, όμως, δήθεν άλλαξε και υποστηρίζει μόνον τη μετοχοποίηση, υποστηρίζει, δηλαδή, το άνοιγμα του δρόμου στις ιδιωτικοποιήσεις", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, "η ευκαιριακή μετάλλαξη του κ. Αναστασιάδη, ελέω εκλογικών σκοπιμοτήτων, συνεχίζεται" και "ας το έχουν υπ` όψιν τους οι ΔΗΚΟϊκοί, τους οποίους ολημερίς και ολονυχτίς προσπαθεί να πείσει ο κ. Αναστασιάδης ότι άλλαξε. Άλλαξε για τη χαλαρή ομοσπονδία, άλλαξε για τις διευρυμένες συνομιλίες, άλλαξε για τις εγγυήσεις της Τουρκίας, άλλαξε για τις ιδιωτικοποιήσεις, άλλαξε για όλα, μέχρι τις εκλογές".

"Το Συμβούλιο της ΕΕ, αλλά και ηγέτες κρατών-μελών της Ένωσης", δήλωσε ο κ. Στεφάνου, "αναφέρονται στους κερδοσκόπους που εκμεταλλεύονται την κρίση για να θησαυρίζουν σε βάρος των χωρών" και "σε αυτούς ακριβώς τους κερδοσκόπους αναφέρεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αυτούς ακριβώς που κλέβουν τον εθνικό πλούτο των χωρών και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ευρωπαϊκής οικονομίας".

"Ο κ. Αναστασιάδης δεν ενοχλείται από τους κερδοσκόπους κλεφταράδες, ενοχλείται όμως από τις αναφορές του Προέδρου", είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως "ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να αποκρύπτει τα εγκληματικά λάθη των Διοικήσεων Τραπεζών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που υποχρέωσαν την Κύπρο να προσφύγει στο Μηχανισμό Σταθερότητας και έφεραν την Τρόικα στην Κύπρο".

"Όλοι διεθνώς αναφέρονται στις ευθύνες των τραπεζών, ο ΔΗΣΥ το βιολί του. Για όλα φταίει η Κυβέρνηση", είπε ο κ. Στεφάνου.

"Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να καλύπτει την Τρόικα για τα μέτρα που επέβαλε και στα οποία ο ΔΗΣΥ επέμενε να προσθέσει και άλλα", δήλωσε ο κ. Στεφάνου, δηλώνοντας ότι "η Τρόικα ζητούσε αποκοπές 150 εκατομμυρίων ευρώ στις κοινωνικές παροχές, ο ΔΗΣΥ ζητούσε 190 εκατομμύρια ευρώ. Η Τρόικα ήθελε μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και ο ΔΗΣΥ τούς πρότεινε την ιδέα για αύξηση των ωρών στην εκπαίδευση και αύξηση των μαθητών κατά τάξη, κάτι που οδηγεί στην απόλυση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών".

"Ακόμα και η Τρόικα βγάζει το καπέλο στο νεοφιλελευθερισμό του ΔΗΣΥ", δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές: Σάλος με ανάρτηση για «συναλλαγή» Λιλλήκα με Αναστασιάδη
  2. ΓΓ ΑΚΕΛ: Ταυτίζονται Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος σε οικονομία, έχουν κοινό σημείο στο Κυπριακό
  3. Απόψε η μοναδική διακαναλική των 5 βασικών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας
  4. Συνεχίζεται για 3η ημέρα το «lock down» στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ
  5. ΗΠΑ: Νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους
  6. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου