What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

24.12.2012 | 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 25.12.2012 | 22:30

Από την επίθεση στη λύπηση! Γερμανικά Μέσα:'' Η Ελλάδα είναι ο άστεγος ζητιάνος της Ευρώπης - Εξαρτάται από ξένη βοήθεια ώστε να επιβιώσει''

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η Hamburger Abendblatt αναφέρει πως :''η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση και δεν μπορεί να σταματήσει από μόνη της την πτώση της'', ενώ η Frankfurter Rundschau παραδέχεται ότι:'' Γερμανοί εξαγωγείς προμηθεύουν την Ελλάδα και κερδίζουν πολλά - Γερμανικές τράπεζες έδωσαν τα απαραίτητα δάνεια και κέρδισαν και αυτές...ο πλούτος της Γερμανίας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα χρέη των χωρών που βρίσκονται σε κρίση''

«Ο ζητιάνος της Ευρώπης: η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση» είναι ο τίτλος της Hamburger Abendblatt, η οποία στο ρεπορτάζ της περιγράφει την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η πλειονότητα των Ελλήνων.
Μια κατάσταση στην οποία περιήλθαν ξαφνικά και η οποία εμπεριέχει ξένες μέχρι σήμερα για τους Έλληνες εικόνες, όπως είναι οι χιλιάδες άστεγοι, οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, αλλά και οι ουρές στα διάφορα συσσίτια.

Και η εφημερίδα σημειώνει: «Η Ελλάδα είναι ο άστεγος της Ευρώπης, ο ζητιάνος της Ευρώπης. Εξαρτάται από ξένη βοήθεια ώστε να επιβιώσει και να παραμείνει υγιής και αυτό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Ο χλευασμός ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό. Είναι πια προφανές ότι οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια παρά το γεγονός ότι κατέβαλαν το μάξιμουμ των προσωπικών προσπαθειών και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των μεταρρυθμίσεων, δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν τη σήψη του κράτους και του κοινωνικού ιστού. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια μόνη της εδώ και καιρό να απαλλαγεί από την παγίδα της υπερχρέωσης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει μόνη της την πτώση της».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Η Γερμανία είναι τόσο πλούσια και ενεργή σήμερα όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη. Είμαστε πλούσιοι γιατί κάποτε βοηθηθήκαμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, να θρηνήσουμε για τα εγκλήματα και να τα τιμωρήσουμε, να φτιάξουμε μια κοινωνία η οποία κάνει πράγματα με νόημα για την ίδια και τους άλλους».

Η Frankfurter Rundschau αναφέρεται επίσης στην Ελλάδα, λέγοντας πως τα Χριστούγεννα του 2012, το ένα τέταρτο των Ελλήνων είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό αυτό στους νέους είναι πάνω από 50%.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως στα τέσσερα χρόνια της κρίσης η Γερμανία έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από αυτήν.

«Η κρίση της νότιας Ευρώπης είναι το αποτέλεσμα μιας ανάπτυξης, από την οποία εδώ και καιρό επωφελείται η γερμανική πολιτική. Γερμανοί εξαγωγείς προμηθεύουν την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και κερδίζουν πολλά. Γερμανικές τράπεζες έδωσαν τα απαραίτητα δάνεια και κέρδισαν και αυτές. Σήμερα είναι η Γερμανία πλούσια και η νότια Ευρώπη φτωχή. Ο πλούτος λοιπόν της Γερμανίας σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα χρέη των χωρών που βρίσκονται σε κρίση».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Οι γερμανοί δημιουργούν πολεμική εναντίον της Κύπρου

Η φτώχεια άρχισε να χτυπάει και τη Γερμανία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Ψάχνουν στην Ελλάδα την καταζητούμενη στην Κύπρο Ρωσίδα πληροφοριοδότρια της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου
  3. Σε κλοιό χιονιά η Ευρώπη, κακοκαιρία και στις ΗΠΑ με πολικές θερμοκρασίες
  4. Λάρνακα: Η βόλτα 24χρονου μέχρι το γραφείο courrier δεν ήταν τόσο αθώα - «Βραχιόλια» για τον φάκελο 30χρονου
  5. CNNTurk: Το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου να μοιράσουν την ΑΟΖ στα ανοιχτά της Αττάλειας
  6. Έτσι της έδωσε η τράπεζα επιπλέον 40.000 ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!