Απόλλων – Σκέμπρι: «Με εξοργίζει η σημαία στον Πενταδάκτυλο»

Απόλλων – Σκέμπρι: «Με εξοργίζει η σημαία στον Πενταδάκτυλο» | Newsit.com.cy

Στο καλωσόρισμα του στον Απόλλωνα ο ίδιος ανέφερε ότι στοχεύει στην είσοδό της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (check), στο πρωτάθλημα και πως θα πετύχει 15 τέρματα περίπου. Το πρώτο το πέτυχε αφού χάρις στο δικό του τέρμα προκρίθηκε ο Απόλλων στους ομίλους ενώ τα άλλα δύο είναι εφικτά και υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Αυτό που ξεχώρισε, όμως, ήταν η ατάκα για τον Πενταδάκτυλο.

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι πίστευες ότι θα ήσουν; «Πολιτικός! Όχι βέβαια για να πλουτίσω ή να είμαι κάποιος διεφθαρμένος πολιτικός, αλλά θα ήθελα μέσω αυτής της ιδιότητας να μπορούσα να βοηθώ τον κόσμο».

Εφόσον σου αρέσει η πολιτική πες μας τη γνώμη σου για το κυπριακό πρόβλημα, το έχεις αναλύσει καθόλου; «Έχω διαβάσει γι αυτό και θεωρώ ότι είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο ζήτημα. Ίσως το γεγονός ότι δεν είμαι Κύπριος να με δυσκολεύει στο να το αντιληφθώ όσο εσείς αλλά θα έλεγα ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Είναι άδικο για μια τόσο μικρή και όμορφη χώρα να είναι χωρισμένη και αν δεν κάνω λάθος η Λευκωσία είναι η τελευταία μοιρασμένη πόλη στην Ευρώπη. Παράλληλα το να βλέπω την σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο με εξοργίζει και το θεωρώ ως ασέβεια προς τους νεκρούς της εισβολής και του πολέμου, αλλά και γενικότερα προς την Κυπριακή κοινωνία. Θα ήταν σοφότερο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες να ζητηθεί από την άλλη πλευρά να κατεβεί αυτή η σημαία επειδή προκαλεί καθημερινά με την «παρουσία» της εκεί. Δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να επανενωθεί το νησί μετά από τόσα χρόνια και την κατάσταση που κυριαρχεί τόσο καιρό. Οι νέες γενιές έχουν συνηθίσει αυτό που συμβαίνει και το θεωρώ παράξενο να έρθει μία ημέρα ένα σχέδιο που να παρακινεί τους πρόσφυγες να πάνε να ζήσουν στο σπίτι ενός άλλου ανθρώπου».

Πήγες ποτέ στα κατεχόμενα; «Ναι, πήγα μια φορά στην Κερύνεια επειδή ήθελα να δω πως είναι και η εντύπωση που μου άφησε είναι πως πρόκειται για ένα τριτοκοσμικό μέρος. Δεν έχουν καμία σχέση η Κερύνεια με την Λευκωσία και τη Λεμεσό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

MM