Τέλος η περίοδος χάριτος στις μισθοδοσίες ποδοσφαιριστών

Τέλος η περίοδος χάριτος στις μισθοδοσίες ποδοσφαιριστών | Newsit.com.cy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, με τη συμφωνία, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να πληρώνονται την τελευταία μέρα κάθε μήνα, διαφορετικά το σωματείο θα είναι σε παράβαση των κανονισμών.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, εξαίρεση θα επιτρέπεται μόνο στις χώρες στις οποίες υπάρχει υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση μεταξύ των σωματείων και του συνδέσμου ποδοσφαιριστών και η οποία συλλογική σύμβαση καθορίζει συγκεκριμένη και κοινά αποδεκτή περίοδο χάριτος.

Η συμφωνία έχει γίνει εφικτή μετά από δεκαοκτώ μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ FIFA, FIFPro, European Club Association και World League Forum. Η προκαταρκτική ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε στις 6 Νοεμβρίου 2017, με την επισημοποίηση να ακολουθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης και αντιπρόεδρος της FIFPro Division Europe, είχε δηλώσει τότε ότι «η περίοδος χάριτος των τριών μηνών που εκμεταλλεύονταν οι ομάδες πλέον καταργείται, μια εξέλιξη που αναμένω να αλλάξει πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ποδοσφαιριστές».

MM