Σε ρυθμούς Παγκύπριου πρωταθλήματος Στίβου το Σαββατοκύριακο το Παραλίμνι

Σε ρυθμούς Παγκύπριου πρωταθλήματος Στίβου το Σαββατοκύριακο το Παραλίμνι | Newsit.com.cy

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Ευαγόρας Αμμοχώστου» σε συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ, φέτος συμπληρώνονται 100 διοργανώσεις Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων στην κατηγορία Ανδρών και 62 στην κατηγορία Γυναικών. Σημειώθηκε, επίσης, ότι ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια, θα διοργανωθούν Παγκύπριοι Αγώνες οποιασδήποτε κατηγορίας, στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, στη συνέντευξη Τύπου το παρών του έδωσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Γυμναστικών Συλλόγων, Μέλη του Δ.Σ. του ΓΣΕ, προπονητές και φίλοι του αθλήματος.

Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με την προβολή ειδικού αφιερώματος για τη δραστηριότητα του Συλλόγου «ΕΥΑΓΟΡΑΣ Αμμοχώστου» και των αθλητών-αθλητριών πριν την εισβολή του 1974 και μετέπειτα με τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του ΓΣΕ σε Διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της διεξαγωγής του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών στο Παραλίμνι αφού συμπληρώνονται αριθμητικά 100 διοργανώσεις Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων στην κατηγορία Ανδρών και 62 στην κατηγορία Γυναικών.

Όπως είπε, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θα διοργανωθούν Παγκύπριοι Αγώνες οποιασδήποτε κατηγορίας, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Σημείωσε ότι ο ΓΣΕ κατάφερε μετά από σειρά ετών να διοργανώσει το κορυφαίο Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κύπρου και έκανε ξεχωριστή αναφορά στους Παραλιμνίτες αθλητές και αθλήτριες του ΓΣΕ που ήταν παρόντες στην συνέντευξη Τύπου και ιδιαίτερα στην πρωταθλήτρια Ελένη Αρτυματά, την κορυφαία ίσως αθλήτρια της Κύπρου, που θα αγωνιστεί στη δική της έδρα.

Ο Πρόεδρος του ΓΣΕ Σοφοκλής Χαραλαμπίδης, στον δικό του χαιρετισμό, είπε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και περηφάνεια που ο Σύλλογος του είναι έτοιμος να διοργανώσει τη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση στίβου της Κύπρου μαζί με την Ομοσπονδία Στίβου, την ΚΟΕΑΣ, στο φιλόξενο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου, που φέρει το όνομα του ήρωα αντιστράτηγου και αθλητή του Συλλόγου Τάσου Μάρκου, που, από τη μέρα των εγκαινίων του, αποτελεί την προσωρινή έδρα του Συλλόγου.

Όπως ανέφερε, οι αγώνες με απόφαση του Δ.Σ. του ΓΣΕ είναι αφιερωμένοι στη μνήμη των θανόντων μελών, προπονητών και αθλητών του Συλλόγου, καθώς και σε όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν μαχόμενοι στους, «υπέρ ελευθερίας αγώνες του Έθνους μας».

Είπε, επίσης, ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» Αμμοχώστου, συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια από την ίδρυση του (1918).

«Εκατό χρόνια, σαράντα τέσσερα από τα οποία στην προσφυγιά, και ο Σύλλογος μας είναι εδώ. Εκεί που φυσιολογικά αναμενόταν η πλήρης κατάρρευση του, ο ΓΣΕ είναι εδώ, πλήρως δραστηριοποιημένος, να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και με τους αθλητές του να επιτυγχάνουν παγκύπριες και διεθνείς διακρίσεις», συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, στο δικό του χαιρετισμό τόνισε πως είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που θα διοργανωθούν οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και Γυναικών στην Ελεύθερη Αμμόχωστο και ιδιαίτερα στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου για πρώτη φορά ύστερα από την προσφυγιά του ΓΣΕ από την φυσική του έδρα.

Ευχήθηκε δε όπως η επόμενη διοργάνωση που θα αναλάβει ο Σύλλογος της Αμμοχώστου, διεξαχθεί σε ένα ολοκαίνουργιο στάδιο σε μια ελεύθερη Αμμόχωστο.

Ο κ. Πυρίλλης αναφέρθηκε ειδικότερα στους Παραλιμνίτες αθλητές και αθλήτριες που τίμησαν την Κύπρο σε αγώνες στην Κύπρο και το εξωτερικό και στάθηκε ιδιαίτερα στην Ελένη Αρτυματά που με τις επιτυχίες της έκανε περήφανη ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και την Κύπρο γενικότερα.

Απευθυνόμενος στους γονείς της Ελένης που έδωσαν το παρών τους στην συνέντευξη Τύπου, τους είπε να είναι περήφανοι και να συνεχίζουν να καμαρώνουν την κόρη τους σε μεγαλύτερες ακόμη επιτυχίες και τους ευχαρίστησε για τις χαρές που μας δίνει.

Η ίδια η Ελένη Αρτυματά εμφανώς συγκινημένη δήλωσε ότι είναι με ξεχωριστή ικανοποίηση που θα της δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά  σε Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών στο γήπεδο όπου άρχισε την αθλητική της σταδιοδρομία.

Για την ίδια είναι ιδιαίτερης σημασίας η διοργάνωση γι αυτό και υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να πετύχει επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν όλους όσοι παρευρεθούν στη διοργάνωση.

Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση στους φιλάθλους να δώσουν το παρών τους στους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων των αθλητών ώστε να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση έρευνας και αφιερώματος από μέρους του Προέδρου του ΓΣΕ για την ίδρυση του Γ.Σ.ΕΥΑΓΟΡΑ Αμμοχώστου και των αθλητών και αθλητριών του Παραλιμνίου που ξεχώρισαν ιδιαίτερα με τις μεγάλες τους επιτυχίες.

MM