Σκίμπε: Αυτές είναι οι εντυπώσεις μου από το Μουντιάλ

Σκίμπε: Αυτές είναι οι εντυπώσεις μου από το Μουντιάλ | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λίγες ημέρες μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίκαελ Σκίμπε μίλησε για τις εντυπώσεις του από το τουρνουά, για τις ομάδες και τους παίκτες που ξεχώρισαν και φυσικά για το Βέλγιο και την Κροατία, τις οποίες αντιμετώπισε η Ελλάδα στην προκριματική φάση των European Qualifiers και στα μπαράζ, αντιστοίχως.

Κληθείς να σχολιάσει τη διοργάνωση, ο Σκίμπε είπε ότι είχε ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλές ομάδες εμφάνισαν και εφάρμοσαν διαφορετικά συστήματα και πρόσθεσε ότι άλλη επέλεξε το 4-4-2, άλλη το 3-4-3, άλλη το 3-5-2.

«Στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποδείχτηκε πόση σημασία έχουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι στημένες φάσεις και πώς μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Επίσης, αποδείχτηκε η σημασία της οργανωμένης άμυνας στο παιχνίδι. Πολλές ομάδες έπαιζαν καλά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, αρχίζοντας από τους επιθετικούς», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα του τουρνουά και αν ήταν η Γαλλία η καλύτερη ομάδα, ο Σκίμπε είπε ότι η Γαλλία ήταν πάρα πολύ καλή στο τουρνουά.

«Θεωρώ, πάντως, ότι στον τελικό ή Κροατία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έπαιξε πιο καλά, αλλά δέχτηκε “φτηνά” γκολ, όπως το αυτογκόλ και το πέναλτι», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε η Ελλάδα στην προκριματική φάση, δηλαδή το Βέλγιο και την Κροατία, ο Σκίμπε είπε ότι ήταν εξαιρετικές.

«Επ’ ευκαιρία, μάλιστα, θα ήθελα να πω ότι αν η Ελλάδα δεν κληρωνόταν να αντιμετωπίσει το Βέλγιο ή την Κροατία, θα είχαμε πιθανότητες να προκριθούμε και να συμμετάσχουμε στο Μουντιάλ. Θα μπορούσαμε να ήμασταν εκεί! Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι μας εναντίον της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, κατά τ’ άλλα δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και την αγωνιστική τους προσπάθεια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Σκίμπε είπε ότι τους άρεσαν η Ουρουγουάη και το Μεξικό, όπως επίσης η Σουηδία και η Δανία που βασίστηκαν στις άμυνες τους.

«Και η Βραζιλία πιστεύω πως ήταν καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ, παρότι αποκλείστηκε νωρίτερα. Γενικότερα φάνηκε ότι όταν άρχισαν οι φάσεις των νοκ άουτ αγώνων δεν άντεξαν οι αφρικανικές και οι ασιατικές ομάδες –εξαιρουμένης της Ιαπωνίας-, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές και τις εκπροσώπους της Λατινικής Αμερικής. Στο τουρνουά είδαμε και κάποιους πολύ καλούς νεαρούς παίκτες και κυρίως από την Αγγλία και την Γαλλία. Και δεν μιλώ μόνο για τον Εμπαπέ στην επίθεση, αλλά για τον Χερνάντεζ και τον Παβάρ στην άμυνα», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν στο τουρνουά θεωρεί πως είδαμε κάτι καινούργιο, σε ό,τι αφορά τις τακτικές ή τον τρόπο παιχνιδιού, ο Σκίμπε είπε ότι αυτό που είδαμε είναι ότι μάλλον δεν έχει σημασία η κατοχή της μπάλας.

«Το είδαμε και στην περίπτωση της Ισπανίας και της Γερμανίας. Σημασία έχουν οι σωστές κόντρα επιθέσεις και το καλά οργανωμένο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ακόμα και το Βέλγιο είδαμε πόσο καλά εφάρμοσε τις κόντρα επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι θεωρεί ότι έφταιξε και αποκλείστηκαν νωρίς παραδοσιακές διεκδικήτριες, όπως η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Αργεντινή, ο Σκίμπε είπε ότι νομίζει ότι δεν είχαν την αναμενόμενη αγωνιστική διάθεση.

«Επιπλέον, όμως, οι άλλες ομάδες που προχώρησαν, έχουν παίκτες top class. Η Κροατία και το Βέλγιο, για παράδειγμα, έχουν ανταγωνιστικούς ποδοσφαιριστές σε πολύ υψηλό επίπεδο», κατέληξε.

MM