Μπουένος Άιρες: Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων με σημαιοφόρο της Κύπρου την Αντωνίου

Μπουένος Άιρες: Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων με σημαιοφόρο της Κύπρου την Αντωνίου | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Φρίξο Κυριάκου, στην παρουσία 300 χιλιάδων Αργεντινών και όχι μόνο, έλαβε χώρα στην φημισμένη λεωφόρο 9 de Julio (Obelisk) η τελετή έναρξης των αγώνων στους οποίους θα συμμετάσχουν 4.012 αθλητές. Ήταν η πρώτη φορά που τελετή έναρξης αγώνων διεξήχθη εκτός σταδίου.

Η Κάλια Αντωνίου, σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής, μαζί με άλλους αθλητές από 205 χώρες πέρασαν μπροστά από τον Οβελίσκο που αποτέλεσε την σκηνή της τελετής έναρξης. Η βραδιά έκλεισε με την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας από πρώην Ολυμπιονίκες της Αργεντινής.

Η τελετή έναρξης έγινε υπό την παρουσία του Πρόεδρου της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάσρι, του πρόεδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ενώ από κυπριακής πλευράς παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Τάσος Προκοπίου εκ μέρους του ΚΟΑ.

Σε συνέντευξη του από το Μπουένος Άιρες ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφορικά με τι περιμένει η ΚΟΕ από τις κυπριακές συμμετοχές είπε ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά πράγματα για πολλούς λόγους» και πρώτα απ’ όλα από το γεγονός ότι «ο αθλητισμός μας αυτή την περίοδο είναι σε φάση ανάπτυξης».

«Κάποια ταλέντα έκαναν το επόμενο βήμα, έφτασαν πιο ψηλά. Τώρα έρχεται η νέα γενιά. Η νέα γενιά που είναι αυτή την στιγμή εδώ δεν είναι έτοιμη», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι είναι νεαροί και θα αποκτήσουν κάποιες εμπειρίες και πρόσθεσε ότι είναι η εμπειρία της συμμετοχής και το να φανεί η Κύπρος εδώ.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμη ότι «οι ξένοι μας υπολογίζουν γιατί έχουμε το καλό όνομα μέσα από τους κοινοπολιτειακούς», προσθέτοντας, όμως ότι «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μην περιμένουμε θαύματα».

Είπε ακόμη ότι οι έξι Κύπριοι αθλητές που βρίσκονται εδώ η προοπτική και η ουσία είναι όταν επιστρέψουν στην Κύπρο να μεταδώσουν στους φίλους τους, στα σχολεία τους όσα θα βιώσουν εδώ.

MM