Ομόνοια: Ραγδαίες εξελίξεις με Μασιά μετά την επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΚΟΠ

Ομόνοια: Ραγδαίες εξελίξεις με Μασιά μετά την επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΚΟΠ | Newsit.com.cy

Αφορμή στάθηκαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του διαιτητή Μασία στο ραδιόφωνο του ACTIVE (107.4 & 102.5), όπου μεταξύ άλλων είχε τότε αποκαλύψει τις προθέσεις του όπως παραδώσει την σφυρίχτρα στο τέλος της σεζόν, ενώ εξέφραζε την επιθυμία του όπως παραμείνει ενεργός στα του ποδοσφαίρου δρώμενα, αλλά από άλλο πλέον πόστο, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να αναλάβει διευθυντική θέση σε συγκεκριμένη ομάδα.

Η Ομόνοια δίδοντας συνέχεια στις δηλώσεις Μασιά, δια της επιστολής της προς την ΚΟΠ διερωτάται αν δεν αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου το γεγονός πως ένας  διαιτητής, ο οποίος παραμένει ενεργός και διαθέσιμος κατά την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, δημόσια αναφέρεται στο ενδεχόμενο επαγγελματικής απορρόφησής του στον χώρο του ποδοσφαίρου και από συγκεκριμένη ομάδα.

Εξάλλου, η Ομόνια στην επιστολή της θέτει εν αμφιβόλω την ικανότητα ενός εν ενεργεία διαιτητή να παραμένει αντικειμενικός και αμερόπλητος κατά την φετινή σεζόν, όταν ο ίδιος αναφέρει πως σκέφτεται να απασχοληθεί ως ατζέντης, με αποτελέσμα να έχει συμφέροντα από ποδοσφαιριστές στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Goal.com.cy  η επιστολή αυτή, που παραπέμπει ουσιαστικά σε διαμαρτυρία, εστάλη προς τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα και κοινοποιήθηκε στην επιτροπή διαιτησίας στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας.

Εξάλλου, η Ομόνοια ζητά επισήμως τη θέση τους επί του θέματος και θέτει το ερώτημα αν υφίσταται συγκεκριμένο πρωτόκολλο για δηλώσεις διαιτητών και το κατά πόσον ο Δημήτρης Μασιάς θα έπρεπε να λάβει άδεια προκειμένου να προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που έχει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, εντός της ημέρας ο Δημήτρης Μασιάς θα πάψει και επίσημα να είναι διεθνής διαιτητής.

MM