Δεν πιστοποείται εμπλοκή Ε/κ στο βαρύγδουπο νέο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο με επίκεντρο το Βέλγιο – Το προφίλ του συλληφθέντα στην Κύπρο [audio]

Δεν πιστοποείται εμπλοκή Ε/κ στο βαρύγδουπο νέο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο με επίκεντρο το Βέλγιο – Το προφίλ του συλληφθέντα στην Κύπρο [audio] | Newsit.com.cy

Στο νέο αυτό σκάνδαλο διαφθοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου δεν προκύπτουν στοιχεία τα οποία μέχρι στιγμής να εμπλέκουν Κύπριους υπηκόους, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή Ατζέντα στον Active, συμπληρώνοντας ωστόσο πως εφόσον προκύψουν στοιχεία, τότε το θέμα εκ νέου θα απασχολήσει τους ανακριτές, οπότε σε συνεργασία με τις Βελγικές αρχές θα υπάρξει και σχετική κινητοποίηση της νομικής υπηρεσίας.

Από χθες εξάλλου,  έχει συλληφθεί ένα άτομο στην Κύπρο και συγκεκριμένα ένας 52χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, ο ύποπτος πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, προκειμένου να εκδοθεί στις Βελγικές αρχές.

Παράλληλα, αναφέρεται πως Βέλγιοι  ανακριτές εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο, προβαίνοντας σε αξιολόγηση όλων των συλλεχθέντων τεκμηρίων τα οποία έχουν παραληφθεί από την οικία του υπόπτου στη Λευκωσία, καθώς και από ένα υποστατικό ευρισκόμενο στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου.

Βάσει των πληροφοριών που παρείχε ο κ. Αγγελίδης, τεκμήρια έχουν εξάλλου παραληφθεί από συνολικά τέσσερα υποστατικά, με τα περισσότερα εξ αυτών να σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σειρά εγγράφων.

Ακούστε τί δήλωσε στον Active ο κ. Αγγελίδης:

Υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, θα παραμείνει ο 52χρονος, βοσνιακής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη χθες στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι βελγικές αρχές και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης του στο Βέλγιο. 

Ο 52χρονος καταζητείται από τις αρχές του Βελγίου για δύο αδικήματα: (α) της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διαπράχθηκαν στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των ετών 2012 και 2018.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συλληφθείς είναι κάτοχος κυπριακής υπηκοότητας και ζει στην Κύπρο εδώ και 20 περίπου χρόνια.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο εκζητούμενος είναι διευθυντής/λογιστής σε πολλές εταιρείες στην Κύπρο «διαμέσου των οποίων οι παράνομες δραστηριότητες νομιμοποιούνται»,

 

MM