Μετεγγραφή στο… ακόντιο! Με τα κυπριακά χρώματα ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης 

Μετεγγραφή στο… ακόντιο! Με τα κυπριακά χρώματα ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης  | Newsit.com.cy

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας, πρόκειται για ένα από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο στο αγώνισμα του Ακοντισμού με ατομική επίδοση 85.95μ.  Τη φετινή αγωνιστική χρονιά βρίσκεται στη λίστα με τους δέκα (10) καλύτερους αθλητές Παγκόσμια με επίδοση 85.46μ.

Ο αθλητή, όπως είναι γνωστό ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης είναι νυμφευμένος με την πρωταθλήτρια του ύψους Λεοντία Καλλένου και απέκτησε την Κυπριακή Ιθαγένεια στις αρχές Ιουνίου του 2018. Είναι μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ Λευκωσίας.

Η σχετική αίτηση κατατέθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ΙΑΑΦ, μέσα στα πλαίσια των Νέων Κανονισμών που υιοθέτησε η Διεθνής Ομοσπονδία στα τέλη περασμένου Ιουλίου.

Οι Κανονισμοί προβλέπουν ότι ένας (1) αθλητής για να μεταγραφή από μια χώρα σε άλλη θα πρέπει να περάσει χρονικό διάστημα τρία (3) χρόνια για έχει δικαιώματα συμμετοχής σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ηπειρωτικούς Αγώνες.  Στον Κανονισμό υπάρχουν και εξαιρέσεις που ως εκ τούτου η ΚΟΕΑΣ στηρίζεται ότι θα επιτραπεί η συμμετοχή του Μπατζάβαλης στις πιο πάνω διοργανώσεις.

MM