Παύλος Κοντίδης: Υποψήφιος για τον τίτλο του World Sailor of the Year – Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Παύλος Κοντίδης: Υποψήφιος για τον τίτλο του World Sailor of the Year – Πώς μπορείτε να ψηφίσετε | Newsit.com.cy

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη δική τους, σημαντική ώθηση μπορούν να δώσουν στον Παύλο Κοντίδη όλοι οι Κύπριοι, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον κορυφαίο τίτλο τιμής στο χώρο της ιστιοπλοΐας, αυτόν του World Sailor of the Year.

Το κοινό μπορεί να ψηφίζει στο http://www.sailing.org/news/2018vote.php#.W8R5o2gzbIW.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Οκτωβρίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ. O 28χρονος ιστιοπλόος για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι υποψήφιος για τον συγκεκριμένο τίτλο, ενώ είναι και ο πρώτος Κύπριος που προτείνεται για τον τίτλο του κορυφαίου στο άθλημά του.

«Θέλω να ζητήσω την υποστήριξη των Κύπριων αλλά και όλων των φίλων του αθλητισμού και της ιστιοπλοΐας παγκοσμίως. Είναι μεγάλη τιμή και αποτελεί την εκπλήρωση ενός ονείρου η συμπερίληψη του ονόματός μου ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τον τίτλο του Rolex World Sailor of the Year 2018 και θα είναι ύψιστη τιμή εάν κερδίσω τον συγκεκριμένο τίτλο» λέει ο Κοντίδης.

Πέραν του Κοντίδη, στους άνδρες υποψήφιοι είναι ο Γάλλος Charles Caudrelier της Volvo Ocean Race, το δίδυμο των 49er Sime και Mihovil Fantela από την Κροατία, ο Ολλανδός Dorian van Rijsselberghe από τα RS:X και ο Ιταλός Ruggero Tita από τα Nacra.
Η ψήφος του κοινού μετράει κατά 30% ενώ το υπόλοιπο 70% είναι οι ψήφοι των εθνικών ομοσπονδιών.

Η τελευταία φορά που ιστιοπλόος από την κατηγορία σκαφών τύπου Laser κέρδισε το βραβείο του Rolex World Sailor of the Year ήταν το 2010, όταν ο τίτλος πήγε στον θρυλικό Αυστραλό Tom Slingsby.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial και ψηφοφορία στο http://www.sailing.org/news/2018vote.php#.W8R5o2gzbIW.

MM