Ανατροπή με τη δολοφονία στο Στρόβολο: Το ζευγάρι μαχαιρώθηκε στο υπνοδωμάτιο με τραγικό μάρτυρα τον ανήλικο γιο τους – Κανένα ίχνος διάρρηξης [vid]

– Εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες δύο άτομα, τα οποία ήταν θανάσιμα τραυματισμένα, σε σπίτι στον Στρόβολο – Η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, κάνοντας λόγο για ειδεχθές έγκλημα με πολλαπλές μαχαιριές, ενώ η μαρτυρία του ανηλίκου παιδιού τους περί κουκουλοφόρων δεν επιβεβαιώνεται από ευρήματα – Νεκρός 60χρονος καθηγητής ιδ. σχολείου και η 59χρονη σύζυγός του εξ Ελλάδος, εργαζόμενη της Κεντ. Τράπεζας οι οποίοι ευρέθησαν σε λίμνη αίματος – Το 14χρονο παιδί τους μετέβη εν συνεχεία σε γειτονική οικία όπου και ζήτησε βοήθεια – Γείτονας που βρισκόταν στο μπαλκόνι δεν είδε καμία ύποπτη κίνηση πέριξ της οικίας του ζεύγους

Το ειδεχθές έγκλημα διεπράχθη στην οδό Ζαλόγγου σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Στροβόλου. Νεκροί είναι καθηγητής ιδιωτικού σχολείου και η σύζυγος του η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική μαρτυρία αναφερόταν σε δύο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία και είπαν στον ανήλικο γιο του ζεύγους, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην οικία, ότι δεν θα του κάνουν κακό.

Ακολούθως ο γιος του ζεύγους βγήκε έξω και ζήτησε βοήθεια από γείτονες οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία. Ωστόσο, από τις αρχικές έρευνες προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία που προέρχεται από το ίδιο το παιδί. Ο 14χρονος αναφέρει στις Αρχές ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της οικίας, εικάζοντας ότι πρόκειται περί ληστών, οι οποίοι όπως είπε στην κατάθεσή του, του ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να τον πειράξουν, αλλά σκότωσαν τους γονείς του. Ο ανήλικος γιος ανακρίθηκε από τις Αρχές ενώ περαιτέρω έρευνες που διεξάγουν οι Αρχές δεν εντοπίζουν στοιχεία τα οποία να αντιστοιχούν στην αρχική μαρτυρία.

Ήτοι δεν προέκυψε κανένα ίχνος διάρρηξης – παραβίασης της οικίας, αλλά ούτε και φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα που να καταμαρτυρούν ληστεία. Εντός της μέρας ο γιος αναμένεται να ανακριθεί εκ νέου από τις Αρχές. Μαρτυρίες περιοίκων κάνουν λόγο για φιλήσυχο ζεύγος, ενώ γείτονες αναφέρουν ότι αντιλήφθηκαν τι έγινε το πρωί, όταν δηλαδή αντίκρυσαν αποκλεισμένη τη γειτονιά τους από την Αστυνομία. Η νεκροτομή θα διενεργηθεί στις 1200 από την Ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υφίστανται πολλές και αντιφατικές μεταξύ τους πληροφορίες, όπως η ύπαρξη δύο δραστών με κουκούλες, οι οποίο μάλιστα έχει ειπωθεί ότι είπαν στον 14χρονο ότι δεν θα τον πειράξουν, ενώ αυτό το σενάριο ενδεχομένως αντικρούεται από την ανεπιβεβαίωτη επίσης πληροφορία ότι δεν έχει εντοπιστεί ίχνος παραβίασης στην οικία τους. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς πιστοποιείται πως έχει υπάρξει κανένα ίχνος παραβίασης ή διάρρηξης της οικίας του άτυχου ζεύγους.

Παράλληλα, ακόμα μια μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, καθώς γείτονας ο οποίος βρισκόταν στο μπαλκόνι του, με καθαρή θέαση της οικίας του δολοφονημένου ζεύγους, μέχρι και τις 00:30, δεν αντιλήφθηκε την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση πέριξ της οικίας του δολοφονημένου ζευγαριού.

Δείτε την ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη: