Συμπλοκή Λεμεσού: Έρευνες για άνδρα που βρέθηκε σε χαντάκι αν σχετίζεται με την επίθεση κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ

Συμπλοκή Λεμεσού: Έρευνες για άνδρα που βρέθηκε σε χαντάκι αν σχετίζεται με την επίθεση κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ | Newsit.com.cy

Νωρίτερα η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Λεμεσό, Μαρία Κωνσταντίνου αναφέρθηκε σε εντοπισμό άνδρα σε χαντάκι, άγνωστο ακόμα σε τι κατάσταση ευρέθη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν σπεύσει επί τόπου και να ερευνούν. Προέκυψε μαρτυρία πιθανότατα πολίτη για αναγνώριση ενός εκ των δύο καταζητουμένων δραστών και εν συνεχεία υπήρξε μαζική κινητοποίηση με ενισχυμένες δυνάμεις της Αστυνομίας να σπεύδουν στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν και την συμμετοχή στην επιχείρηση της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, συνδράμοντας τις έρευνες με ένα ελικόπτερο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται σε κατά πάσα πιθανότοτητα τραυματισμένο άνδρα ο οποίος εντοπίσθηκε σε χαντάκι, ενώ εικάζεται ότι πρόκειται για έναν εκ των καταζητουμένων δραστών της συμπλοκής του Ύψωνα στη Λεμεσό, ωστόσο δεν προκύπτει πλήρης επιβεβαίωση εκ μέρους Αστυνομίας.

Δείτε τι αναφέρει το ΡΙΚ για την ανεύρεση άνδρα σε χαντάκι:

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και τελούν υπό κράτηση τρία πρόσωπα,  μια γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο και θα παραμείνει υπό κράτηση για 8 μέρες, ακόμα ένα πρόσωπο (Ευθύβουλος Γεωργή) 31 ετών, το οποίος συνελήφθη χθες και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ένας 35χρονος Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση και έχει μεταφερθεί σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μαζί με τον 31χρονο που νοσηλεύεται, θα γίνει η διαδικασία, για την εξασφάλιση διατάγματος κράτησης τους.

Επίσης, ανέφερε ότι καταζητούνται ακόμα δύο πρόσωπα ηλικίας 38 (Ηλίας Μούζος) και 32 ετών (Χαράλαμπος Καογερίδης), προσθέτοντας πως «έχουν δοθεί ήδη οι φωτογραφίες των συγκεκριμένων προσώπων στη δημοσιότητα και βεβαίως οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε διάφορους χώρους και υποστατικά, για τον εντοπισμό τους».

Απευθυνόμενος προς το κοινό, ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε πολίτης αντιληφθεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα να βρίσκονται σε οποιοδήποτε χώρο ή κατέχει πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά είναι καλό να τις δώσει στην αστυνομία ή στη γραμμή του πολίτη, στο 1460».

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού, που διακομίστηκε στο Ισραήλ

Όσον αφορά τον τραυματία αστυνομικό, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «έχει ήδη μεταφερθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του Ισραήλ», σημειώνοντας πως «το δεύτερο μέλος της αστυνομίας, που τραυματίστηκε ελαφρύτερα, νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική».

«Η ευχή όλων μας είναι όπως και οι δύο επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειες τους και στα καθήκοντα τους. Η στήριξη της ηγεσίας της αστυνομίας προς τους τραυματίες, αλλά και προς όλα τα μέλη μας που εργάζονται συνεχώς και βρίσκονται συνεχώς στη πρώτη γραμμή, αλλά και σε άλλα καθήκοντα, είναι δεδομένη έχοντας υπόψη το περιβάλλον που εργαζόμαστε», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη υγεία του αστυνομικού που διακομίστηκε στο Ισραήλ, είπε ότι «η κατάσταση του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή», εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Εγκληματικότητα και στελέχωση της αστυνομίας

Ερωτηθείς εάν οι αστυνομικές αρχές μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, με γνώμονα το ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, ο κ. Αγγελίδης είπε: «Κατά αρχάς θα πρέπει να σημειωθεί πως όλα τα μέλη μας αρκετές ώρες και 24ωρα, αυτοί που εργάζονται στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους, μέλη μας που εργάζονται όλο το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο, για να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον».

«Έχοντας υπόψη», σημείωσε, «τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν στις νέες μορφές εγκλήματος, όπως είναι το διαδικτυακό έγκλημα και οι ασύμμετρες απειλές για την τρομοκρατία, η αστυνομία εργάζεται με 478 μέλη μείον, γιατί υπάρχουν 478 θέσεις κενές,  με αυξημένα καθήκοντα για τα θέματα της τρομοκρατίας, γιατί απασχολείται ένα σημαντικό μέρος των μελών μας γι’ αυτά τα καθήκοντα».

Είπε ακόμα ότι με αφορμή την αύξηση του τουρισμού αυτή την περίοδο «θα πρέπει να ανταποκριθούμε, έχοντας υπόψη το πόσο σημαντικό είναι για τον τόπο μας, η συγκεκριμένη  πηγή εισοδημάτων».

«Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από πλευράς της ηγεσίας της αστυνομίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του ίδιου του Αρχηγού, έχοντας υπόψη ότι θα πρέπει να βλέπουμε το μέλλον το ποια κατάσταση θα είναι όσον αφορά τις συνθήκες, για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Επιπλέον, είπε πως «το έγκλημα μετεξελίσσεται και αλλάζει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η αστυνομία περαιτέρω βοήθεια, μεταξύ άλλων και τα νομικά εργαλεία, τα οποία θα πρέπει να δοθούν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας», για να σημειώσει ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε συνεχώς, αλλά θα πρέπει σίγουρα αυτά τα οποία έχουμε αναφέρει προηγουμένως, όσον αφορά τις μειωμένες θέσεις και βεβαίως την αύξηση των οργανικών θέσεων, λαμβάνοντας υπόψη το πως διαμορφώνεται η κατάσταση για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Τέλος, είπε πως η αστυνομία δηλώνει αποφασιστικότητα ότι θα εργαστεί με σταθερότητα υπομονή και επιμονή, για την καλύτερη διαχείριση -όχι μόνο της συγκεκριμένης υπόθεσης-  αλλά όλων των υποθέσεων που διερευνά και κάλεσε  τους πολίτες να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την αστυνομία.

MM