Σύλληψη Μαυρομιχάλη – «Σήφη»: Όλες οι εξελίξεις

Σύλληψη Μαυρομιχάλη – «Σήφη»: Όλες οι εξελίξεις | Newsit.com.cy

Χειροπέδες στον Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστό ως «Αλεξούι». Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης συνελήφθη γύρω στη μία το μεσημέρι γι’ αυτόφωρο αδίκημα.

Προηγήθηκε ένταλμα έρευνας στην οικία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, στη Λευκωσία. Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες στην περίφραξη της οικίας του, κατέγραφαν δημόσιο χώρο εκτός του σπιτιού.

Από την επιχείρηση παραλήφθηκαν οι κάμερες που φαίνεται να κατέγραφαν δημόσιο χώρο εκτός του σπιτιού του Αλέξη Μαυρομιχάλη, κάτι το οποίο ρητώς απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία.

Υπό σύλληψη τελεί και ο Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφης. Εναντίον και των δυο συλληφθέντων είχαν εκδοθεί εντάλματα ερευνών σε υποστατικά όπου διαμένουν.

Και οι δυο ανακρίνονται στα γραφεία του ΤΑΕ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κράτηση θα παραμείνει ο Ιωσήφ, αφού στην κατοχή του εντοπίστηκαν ένας κοινός πυροκροτητής, ενωμένος με ηλεκτρικό καλώδιο και συνδετήρα μπαταρίας, ένας ηλεκτρικός εργοστασιακός πυροκροτητής, δώδεκα ηλεκτρικά σπίρτα, δύο τεμάχια βραδύκαυστου φυτιλιού και ένας ηλεκτρικός μηχανισμός τηλεπυροδότησης.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου, ενώ υπό κράτηση παραμένει κι ο Αλέξης Μαυρομιχάλης.

Εκ παραλλήλου, από νωρίς σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη νέα διευρυμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ενδέχεται εντός της ημέρας να μετρήσουμε κι άλλες συλλήψεις είτε από τον στενό κύκλο συνεργατών του Αλέξανδρου Μαυρομιχάλη, είτε γενικότερα απο τα κυκλώματα του υποκόσμου, ενώ σύμφωνα και με πληροφορίες που επικαλείται το Σίγμα, υπό σύλληψη τελεί ο «Σήφης», κατά κόσμον Ιωσήφ Ιωσήφ, φίλος του Αλέξανδρου Μαυρομιχάλη, ο οποίος επίσης βαρύνεται με την τέλεση αυτόφωρου αδικήματος, κατόπιν έρευνας εντός της οικίας του.

Εξάλλου, σύμφωνα με το reporter.com.cy, ο «Σήφης» είχε συλληφθεί και προσφάτως μαζί με ακόμα δύο πρόσωπα, βάσει των πληροφοριών που παρείχε πληροφοριοδότης ότι στόχευαν να «χτυπήσουν» κατά αστυνομικών στόχων, ως μια απάντηση του οργανωμένου εγκλήματος στις σαρωτικές έρευνες και την ασφυκτική πίεση που είχε αρχίσει να ασκεί η αστυνομία μετά την παρολίγον δολοφονική συμπλοκή στον Ύψωνα. Βέβαια, η σύλληψη του «Σήφης» είχε απροσδόκητη συνέχεια τότε, καθώς το διαστήριο αποφάσισε ενάντια στην εισήγηση της Αστυνομίας, καθώς δεν προέβη στην έκδοση διατάγματος κράτησης των δύο, κάνοντας λόγο για για αόριστη πληροφορία και αλλότριους λόγους των διωκτικών Αρχών.
Ο Αλέξανδρος Μαυρομιχάλης και συγκεκριμένα η οικία του είχε μόλις προσφάτως ξαναμπεί στο στόχαστρο έρευνας των Αρχών, όπου και πάλι δεν είχε εντοπιστεί το οτιδήποτε επιβαρυντικό, με τον ίδιο να εξαπολύει ειρωνικούς μύδρους μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο facebook, ως απάντηση.
MM